sernik z twarogu - 2000 przepisów (strona:54/134)

Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1252

proszku i puszysta pianka ze śmietanki i nutelli tworzy pyszną całość i wyjątkowy sernik na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: Ciasto miodowe: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka  miodu 15 dag masła 3 łyżki cukru 1 żółtko Masa serowa: 60 dag twarogu mielonego 1/2 szklanki cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka mleka(...)piekarnika i podpiec 15 minut. Masa serowa: Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty.  Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczone miodowe ciasto kruche w formie.  Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 10 minut

Wanilia i Kardamon
GAZETOWY SERNIK 455

nich coś ciężkiego, by nie wypływały. Rozdzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania pół szklanki cukru. Żółtka ubić z resztą cukru, dodać ser, twaróg, mleko, roztopione masło i mąkę pszenną zmieszaną z ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Można też nie ubijać żółtek z cukrem, tylko wymieszać je z masą serową, a cały cukier dodać (partiami(...)dawałam, bo mi się zapaćkały żółtkiem. Dodałam za to cukier z wanilią i skórkę otartą z cytryny. Jeśli ser jest rzadki, można moim zdaniem zmniejszyć nieco ilość mleka. Sernik pięknie wyrasta, nieznacznie tylko opada i jest równiutki jak stół. Poezja. Absolutnie doskonały!    Autor- Izbushce Vica na podstawie przepisu cukiernika z Izraela Karin Goren

w mojej kuchni
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 188

orzechowego spodu wykorzystałam orzechy włoskie, jednak równie dobrze sprawdzą się także orzechy laskowe. Sernik będzie doskonałym wypiekiem na Święta Bożego Narodzenia :) Składniki: Spód: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych orzechów włoskich 125 g miękkiego masła (lub margaryny) 75 g cukru Masa serowa: 750 g twarogu (3-krotnie zmielonego lub z wiaderka) 3 jajka (w temperaturze pokojowej(...)miksujemy twaróg wraz z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz budyniem na gładką, jednolitą masę. Na koniec do masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego piekarnika (jak przy pieczeniu spodu, rozgrzanego do 180 stopni) i pieczemy przez ok. godzinę. Upieczony sernik studzimy

MyCookBook.pl
Sernik nowojorski z czereśniami 251

przepysznym sosem czereśniowym. Każdy jego kęs to prawdziwa rozkosz! Jest to zdecydowanie mój ulubiony sposób na sernik. Głównie dlatego, że nie jest on tak ciężki i intensywny jak nasz rodzimy. Efekt aksamitnej struktury otrzymujemy głównie przez dobrze zmielony tłusty twaróg (w oryginale ser Philadelphia lub serek wiejski) i pieczenie w kąpieli wodnej, która daje wspaniałe rezultaty. Oczywiście sos czereśniowy(...)minut w lodówce. Następnie piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Spód po upieczeniu odstaw do wystudzenia, a piekarnika nie wyłączaj. Masa serowa: 800 g tłustego twarogu 200 g kwaśnej śmietany 18% 3/4 szklanki cukru 3 całe jajka 30 ml soku z cytryny ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ser zmiel dwukrotnie i włóż

Food Square
Sernik wiedeński 417

esencja pomarańczowa  2 opakowania herbatników  Wykonanie: Twaróg przekręcić dwu lub trzykrotnie przez maszynkę. Białka oddzielić od żółtek.  Margarynę utrzeć z cukrem pudrem w misie robota, dodać twaróg, ucierać dalej dodając po jednym żółtku.  Do masy serowej dodać rodzynki, skórkę pomarańczową, esencję i mąkę. Gdy masa będzie jednolita, dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać(...)herbatników i wylać na nie masę. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez godzinę w 160 st.C. Warto wstawić do piekarnika podstawkę z wodą.  Piekarnik wyłączyć i pozostawić sernik w środku do ostygnięcia.  Po ostudzeniu polać czekoladową polewą

Pasja Smaku
Sernik cappuccino bez pieczenia 813

piankę na cappuccino. Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą formę należy zwiększyć ilość składników. Sernik cappuccino bez pieczenia Składniki: masa serowa 80g okrągłych biszkoptów (lub tyle, aby dwa razy zakryć dno formy) 250g twarogu naturalnego z wiaderka 250g jogurtu naturalnego 3 łyżki domowego cukru z wanilią (lub cukru pudru) 10 łyżek (50g) cappuccino(...)gorącej przegotowanej wody, kawy i cukru przyrządzić napar kawowy, ostudzić - biszkopty maczać pojedynczo, zanurzając na chwilę w naparze kawowym, ułożyć koło siebie, tworząc jedną warstwę na dnie tortownicy - twaróg wymieszać z jogurtem, cukrem oraz proszkiem cappuccino tak, aby uzyskać jednolitą masę o kawowej barwie - żelatynę zalać zimną wodą, a gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej

Smakołyki Bereniki
pyszny pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami... 202

Decorada Delecta 2 łyżki, posypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, skórkę pomarańczową rozdrobnioną w rozdrabniaczu nie za drobno, mikserem na średnich obrotach połączyć składniki, nie miksować za długo użyłam 2 foremki 18x14 cm ale można użyć(...)dnie rozłożyć biszkopty, wlać masę serową, wyrównać wierzch piekarnik nagrzany 160 C, termoobieg, piec w tych mniejszych blaszkach 25 minut, w dużej około 50 minut, do suchego patyczka upieczony sernik zostawić w blaszkach do wystudzenia, najlepiej na całą noc 200 ml zimnej śmietany 36% ubić z 1 łyżką cukru pudru, śmietanfixem i szprycką nałożyć na wierzch sernika, posypać różnymi

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z ziemniakami + film 157

Delikatny, aksamitny, wilgotny sernik z ziemniakami z dodatkiem rodzynek to świetna propozycja na deser lub podwieczorek. Przygotowanie sernika nie wymaga specjalnych umiejętności cukierniczych i zapewniam że wypiek uda się nawet laikowi kulinarnemu. składniki na tortownicę 23 cm 1 kg zmielonego twarogu 25 dag ugotowanych ziemniaków 150 g masła 1,5 szklanki cukru kryształu garść rodzynek 5 jajek przepis Miękkie(...)masło ucieramy z żółtkami i cukrem. Do miski przekładamy zmielony twaróg  i przeciskamy przez praskę lub mielimy ugotowane ziemniaki, dodajemy utartą masę jajeczną. W osobnym naczyniu białka ubijamy na sztywną pianę a następnie delikatnie mieszając łączymy ją z serem, ugotowanymi ziemniakami i utartymi jajkami, na końcu wrzucamy rodzynki i jeszcze raz mieszamy. Do tortownicy posmarowanej tłuszczem przekładamy masę serową, wyrównujemy

Smakowite Dania
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINAMI 273

białej czekolady połączona z lekko kwaśnym smakiem malin komponuje się idealnie. Ten sernik to TOP 3 wśród moich ukochanych serników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g + okrągłe biszkopty MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl * biała czekolada – 120 g * wanilia – 1 laska

Ostra na Słodko
Chatka serowa z truskawkami i polewą czekoladową 256

użycia piekarnika i nie potrzeba do niej również wielu składników. Jest całkiem prosta do wykonania, a forma w jakiej ten pyszny sernik jest podany (trójkąty z truskawką-niespodzianką w środku) robi wrażenie na degustatorach :) Składniki: 800 g twarogu sernikowego 180 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (czubate) 1 laska wanilii kilkanaście sztuk truskawek 24 herbatniki Polewa czekoladowa

MyCookBook.pl
Sernik z śliwka kalifornijską i bakaliami 166

się swej premiery, a już trochę czasu minęło od kiedy go zrobiłam, ale smak i tak jest niezapomniany. Polecam Wam sernik  w kolejnej odsłonie, tym razem ze śliwka kalifornijską i bakaliami, czyli mocno nadziany :) Składniki: 1 kg twarogu 8 jaj 2 opakowania budyniu 250 gram masła 1,5 szklanki cukru 150 g śliwki kalifornijskiej 1 opakowanie mieszanki bakaliowej

Ciasteczkowy Potwór
Łatek, czyli sernik z czekoladowo - bananową nutką 196

Trochę inny pomysł na sernik niż tradycyjny. Uwielbiam połączenie czekolady z bananami, a w powiązaniu z smakiem sernika i kruchym ciastem czekoladowym to po prostu bajka! A wszystko zaczęło się, gdy znalazłam w lodówce twaróg i banany :) Ciasto: 125g margaryny 2/3 szklanki cukru 2 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 ½ szklanki mąki 1 czubata łyżka kakao Masa serowa

Smakowy Raj
Sernik z miętą - orzeźwiający tort bez pieczenia / Cheesecake with mint 384

mojego domowego menu i to nie tylko na czas letnich upałów! Przygotowałam go z niewielkimi modyfikacjami  - zapraszam:) Lekki, orzeźwiający sernik z miętą Składniki: 5 łyżek masła 20 okrągłych biszkoptów 1 galaretka o smaku cytrynowym 50 dag twarogu pełnotłustego/ew. półtłusty/ 4 łyżki soku z cytryny 1 torebka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 40 dag śmietany kremówki 30% kilka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik na zimno z galaretkami 206

Karnawałowy, szalenie kolorowy i pyszny sernik. Zatopione kawałki galaretek w puszystej masie serowej, całość oblana kolejną galaretką, a wszystko tak cudownie pyszne i lekkie. Składniki: (tortownica 30cm) 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g serka homogenizowanego 100g cukru pudru 30g żelatyny 0,5 szklanki wrzątku kruche ciastka – do wyłożenia dnia tortownicy 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki jagodowe Dzień(...)700ml, wlewamy do miseczki i odstawiamy do wystudzenia. Letnią wstawiamy do lodówki na całą noc. Tak samo postępujemy z galaretką wiśniową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i serkami homogenizowanymi, pod koniec miksowania partami dodajemy letnią/zimną żelatynę. Po dodaniu żelatyny miksujemy jeszcze 5 minut. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, układamy

Gotowanie i blogowanie
Sernik dyniowy 253

ciasteczkową wykładamy równomiernie na dno, mocno ugniatamy. Wkładamy do lodówki. Twaróg miksujemy z puree z dyni na jednolitą masę. Dodajemy jajka, budyń i cukier. Miksujemy tylko do połączenia składników, żeby nie napowietrzyć masy. Wlewamy masę do tortownicy. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180st. Śmietanę mieszamy z miodem. Sernik wysuwamy trochę z piekarnika, oblewamy polewą. Pieczemy jeszcze

Gotowanie moimi oczami