pyszny serniczek z batonikami Snikers i masą kajmakową. Sernik jest kremowy i delikatny w smaku, a przy tym bardzo snikersowy i słodki. Ale lubimy takie. Przed nami weekend, więc kalorii nie będziemy liczyć!! ;-) Smacznego!!!! Składniki na spód: 300 g herbatników, 100 g masła. Masa serowa: 1kg twarogu ( może być z wiaderka), 1 szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe(...)Twaróg miksujemy z cukrem, budyniami i aromatem cytrynowym do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku, miksujemy. Gotową masę serową przelewamy na ciasteczkowy spód. Pieczemy przez 15min w 170C, następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 120C i pieczemy przez 90-100 min. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik przez 30 min. Następnie uchylamy piekarnik, zostawiamy
Passion of Cookingspodzie. Jest bardzo delikatny w smaku, dlatego postanowiłam wzbogacić go nieco dodając na wierzch jagody. Muszę przyznać, że efekt przekroczył moje oczekiwania. Sernik jest obłędny! Polecam!!! Składniki na sernik królewski z jagodami na formę o wymiarach 28x40 cm: KRUCHE CIASTO: 80 g zimnego masła 80 g cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wycinamy 1 cm paski. MASA SEROWA: 1 kg zmielonego co najmniej dwa razy twarogu 125 ml oleju 2 szklanki mleka ziarenka z 1 wanilii 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 g mrożonych jagód Gdy spód sernika się piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie
Rozpustne gotowanieSernik ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu a tym samym bardzo pyszny. Najgorzej jest czekać aż się schłodzi a zaglądanie do lodówki w niczym nie pomaga. Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych(...)twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż 25 minutach wyciągamy sernik z lodówki, smarujemy go kajmakiem oraz posypujemy orzeszkami. Wkładamy do lodówki na tyle czasu na ile jesteśmy w stanie wytrzymać, a najlepiej na całą noc. Prawda, że łatwy? Smacznego
Kocham Czekoladęwykorzystacie je u siebie w domach :) Pierwszy dzień - pierwszy przepis! Jak dla mnie, sernik ten jest idealną przekąską do szkoły, pracy, na wycieczkę. Smakuje pysznie zarówno na zimno jak i na ciepło. Jest ciekawą alternatywą dla zestawu jogurt+twaróg, która delikatnie przewyższa kalorycznością pierwotny zestaw, ale na pewno miło Was zaskoczy . Dietetyczny, niskokaloryczny, białkowy - 3 słowa
Be Fit Be Strongtwaróg z wiaderka - nie ucierać zbyt długo by nie potrzebnie nie napowietrzać masy serowej z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy i łyżką delikatnie wmieszać w masę piekarnik nagrzany 190C, grzanie góra/dół, 2 poziom, piec około 60 minut, po upieczeniu zostawić przy uchylonych drzwiczkach na 15 minut, blaszkę zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia sernik
W Mojej Kuchni Lubięłagodny w smaku, w miarę zbity, jednym słowem jest po prostu idealny! Jest to ciasto bardzo pracochłonne, ale naprawdę tego warte! Wszystkie przepisy na serniki z mego bloga znajdziecie TU. Jeżeli nie lubicie serników, ale lubicie mak, to polecam pyszne ciasto Piegusek (przepis Tu ) Seromak - przepis: Składniki: Spód: szklanka mąki 100 g masła 1 żółtko 2 łyżeczki domowej przyprawy(...)niemielonego twarogu, dlatego robię masę serową z malakserze. Po połączeniu się składników, dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i aromat waniliowy, wszystko dokładnie łączymy na jednolitą masę. Po przygotowaniu maku, spodu, masy serowej rozpoczynamy ,,składanie" sernika. Na upieczony wcześniej spód wykładamy masę makową i dokładnie ugniatamy. Po tym na wierzch maku wylewamy masę serową i równamy. Pieczemy sernik w rozgrzanym
Kuchnia ŁukaszaPoza sezonom użyjcie mrożonych owoców. Sernik prezentuje się dostojnie i na pewno zrobi wrażenie na Waszych gościach :) Wypróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 200 g herbatników (użyłam Petitki) 70 g masła SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ (wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej): 750 g twarogu naturalnego z wiaderka (użyłam "Delfiko(...)nich stopione masło i dokładnie wymieszaj. Wyłóż nimi spód tortownicy, dociskając dłonią do dna. Wsadź spód do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. MASA SEROWA: Twaróg, mascarpone, mąkę ziemniaczaną, budyń, cukier i esencję zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Zacznij dodawać po jednym jajku, miksując po 15 sekund po każdym dodaniu
Słodko-Słony Świat Ilonydodawać po jednym żółtku,na przemian z twarogiem. Miksować po ,każdym dodaniu do dokładnego połączenia . Następnie dodać mąkę ziemniaczana i rodzynki.Ubite białka wymieszać łyżka delikatnie z masą serową,którą wylewamy na podpieczony spód ciasta. Z reszty ciasta można zrobić kratkę ,lub zetrzeć na tarce jarzynowej i wyłożyć na masę serową.Sernik piec 50-60 minut
w mojej kuchnialkoholu fajnie komponuje się z czekoladą i serową podstawą. Zapraszam... Skala smaku 9/10 sernik jest mało słodki mimo, że powiększyłam ilość cukru w serze, gorzka czekolada powoduje, żę ciasto staje się bardziej wytrawne. Zródło "moje wypieki" Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 3 jajka 125 g drobnego cukru do wypieków- dałam(...)papierem do pieczenia, samo dno. Przelać masę serową, wstrząsnąć do wyrównania (masa serowa będzie o rzadkiej konsystencji). Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 45 minut. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna być ścięta i lekko sprężysta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Trufla czekoladowa z Bailey's: 500 ml śmietany kremówki 36% 400 g gorzkiej czekolady, posiekanej
Kubki smakudziś rano przed wyjściem upiekłam ten sernik, muszę przyznać, że jest to jeden z lepszych serników jakie robiła, pewnie jest to związane z większą ilością tłuszczu w serze, ponieważ wyjątkowo nie użyłam chudej Emilki ;) Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla) 6,5% tłuszczu) 0,5 szklanki mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjest to całkowicie ciasto mojego autorstwa, a powstało ono bo po prostu połączyłem swoje dwa ulubione desery: sernik na zimno i domowe wafle, tak właśnie powstało Ciasto Łukasza. Składniki: Domowe wafle (6-8 płatów, można użyć kupowane) 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 3 łyżki mleka 7 łyżek cukru 75 g masła 150 g jogurtu greckiego Garść rodzynek
Kuchnia Łukaszaprawda? Ja dzisiaj Was zapraszam na sernik na zimno z ciasteczkami oreo;) Lubicie taki prawda? Składniki: 500 gram sera twarogowego 200 mil śmietanki 30 % 150 gram cukru 6 łyżeczek żelatyny 50 ml ciepłej wody do rozpuszczenia żelatyny duże opakowanie ciasteczek oreo Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Twaróg mielimy dwukrotnie lub używamy takiego zmielonego z wiaderka
Życie zaczyna się w kuchninaprawdę jest jednym z prostszych serników. Warstwa serowa przypomina sernik New Yorker, a warstwa czekoladowej trufli to po prostu poezja aksamitu. Przygotowałam go na Święta i powiem tak: pobił WSZYSTKIE inne wypieki :) Składniki: 500g twarogu śmietankowego (jeśli macie zwykły ser, należy go zmielić 3 razy) 3 jajka 120g(...)składniki się połączą. Gotową masę wylać na przygotowany spód. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (można do niego wstawić naczynie żaroodporne z wodą). Gotowy sernik ma ściętą, lekko sprężystą powierzchnię. Studzić przy otwartych drzwiach piekarnika. Kremówkę (500 ml) krótko zagotować w niewielkim garnku. Zdjąć z palnika, rozpuścić w niej czekoladę, dokładnie wymieszać. Masę schłodzić
Pociąg Do Kuchniprzesycie nie tak łatwo czymś zabłysnąć. 😏 Postanowiłam zrobić coś innego, stanęło na gotowanym serniku. I wszystko fajnie, ale nie byłabym sobą gdybym nie pokombinowała i to nie z potrzeby, ale z czystego lenistwa. 😔 Moim skromnym zdaniem, są w niektórych przepisach zabiegi, które są zbyteczne. 😊 kg twarogu ( u mnie Ulubiony) 5 jajek duży kubek śmietany ( 400) 18% 400-450 g herbatników
Dieta moja pasjapasuje tu idealnie. Całość tworzy słodko-wytrawny deser, który na stałe wpisuję w moje wrześniowe menu. Choć przyznam, że jest tak dobry, iż mogę go jeść przez okrągły rok. SERNIK Z GORGONZOLI Z GRUSZKAMI W SOSIE PIGWOWYM 75 g pokruszonych krakersów - użyłam domowych z tego przepisu (klik) 350 g twarożku - użyłam serka President 150 g gorgonzoli 100 ml śmietany(...)śmietany z gorgonzolą i energicznie wymieszać tak, by dokładnie się rozpuściła. Całość przelać do miski z twarogiem i wymieszać, by całość idealnie się połączyła. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wylać na spód z krakersów. Chłodzić w lodówce do momentu, aż sernik stężeje - u mnie nie trwało to dłużej niż 30 minut. Gdy sernik się chłodzi
KUCHARNIA