mamy na zbliżający się Dzień Matki. SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM RABARBAROWYM. Składniki: Spód: 250 g ciastek zbożowych z płatkami owsianymi 80 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 530 g zagęszczonego słodzonego mleka (cała puszka) 2 paczki galaretki malinowej lub cytrynowej 300 ml wody(...)wysokiej miski wlać śmietanę kremówkę i dodać serek mascarpone, ubijać razem, aż wszystko się połączy. Na końcu dodać mleko zagęszczone słodzone i zimne lekko tężejące galaretki. Na podpieczony spód wylać masę serową. Wstawić do lodówki, aż lekko zastygnie. Wyciągnąć sernik z lodówki i wylać mus rabarbarowy. Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc w lodówce. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychupieczeniu ostatniego sernika zostało mi pół puszki mleczka kokosowego a że trzeba było je wykorzystać (mleko kokosowe po otwarciu puszki może stać w lodówce 3 dni) to musiałam wymyślić coś na szybko. Kolejne ciasto by u nas już nie przeszło więc wykombinowałam szybkie placuszki z tego co akurat było pod ręką. Mój brat, ogromny wielbiciel wszelakich placków stwierdził
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakremowego sera* 2 duże jajka 9 pełnych łyżek mąki pszennej 200 g cukru cukier waniliowy - 1 op. olej do smażenia * użyłam sera do serników z wiaderka, bardzo gęsty ser sobie mielony można rozcieńczyć 0,5 szklanki mleka Wykonanie: Ser pomieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy cukier się rozpuści dodać mąkę oraz jaja. Połączyć łyżką na jednolitą masę. Na patelni
Poezja Smaków - blog kulinarnynajczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny. Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak ser, z którego powstało przełożenie robimy sami na bazie mleka, śmietany i jajek. Jest obłędnie delikatny, a w połączeniu z masłem i cukrem pudrem naprawdę rozpływa się w ustach. Tego smaku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasteczek owsianych w czekoladzie50 g mielonych migdalowSkladnik na mase serowa :1 kg sera( u mnie President przywieziony z Polski)5 jajek250 ml mleka 1,5 % tluszczu lub 250 ml kremowki,gdy nie liczymy kalorii4 lyzki maki ziemniaczanej2 lyzeczki esencji waniliowej lub cukier waniliowy100 g stewii( 9 lyzek) bedzie bardzo slodki lub mniej ,gdy nie lubimy za slodkiegoskorki(...)kratce.Gdy wystygnie przygotowujemy polewe.W kapieli wodnej ustawiamy rondelek ,wlewamy 4 lyzki mleka i wsypujemy polamana czekolade.Robimy to b.wolno i nie podkrecamy zbytnio plomienia ,bo czekolada gdy sie przegrzeje stanie sie matowa.Caly czas wolno mieszamy.Gdy uznamy ,ze konsystencja jest odpowiednia do smarowania,wylewamy ja na przestudzony sernik i rownomiernie rozprowadzamy pedzlem.Na cala noc wstawiamy sernik do lodowki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!delikatny, nie ma tak intensywnego smaku jak produkty, z którymi dotąd miałam styczność. W dodatku jest o wiele zdrowszy od tego wyprodukowanego z mleka krowiego. Kozie mleko zawiera bardzo dużo różnorodnych soli mineralnych, głównie wapnia, fosforu i potasu. Już jego mała porcja uzupełnia niedobory tych składników w organizmie! Jeśli macie ochotę skosztować koziego nabiału, na pierwszy(...)wszystkiego: na kanapkę, jako składnik nadzienia do tarty, jako baza ciasta czy deseru. Jeśli Wam posmakują, wtedy możecie poznać bardziej wyraziste w smaku sery z porostem pleśni. SERNIK ZE ŚWIEŻEGO KOZIEGO SERA /1 porcja/ 200 g świeżego sera koziego łyżka budyniu waniliowego w proszku (20 g) duże jajko kilka kropli ekstraktu waniliowego łyżeczka masła do natłuszczenia formy łyżka
Poranek na słodkoprzełamana lekko kwaskowatą pianką malinową. Przepis na sernik znalazłam w Kuchni Mniam a pianka malinowa to już moja inwencja. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 5 łyżek cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń waniliowy 1 łyżka cukru z wanilią pianka malinowa(...)się pestek. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody i wymieszać z zimnym musem malinowym. Śmietanę ubić na sztywno i zmiksować z musem. Powstałą piankę wylać na wystudzony sernik. Blaszkę z ciastem wstawić na kilka godzin do lodówki. Schłodzone ciasto pokroić w kostkę. Każdą udekorować bitą śmietaną i maliną
Kolorowa kuchnia ElkiSernik z białej czekolady wynalazłam na stronie: Kwestia smaku i już wiem, że jeszcze nie raz zagości na moim stole. Kocham wszelkiego rodzaju serniki
Kulinarne Przebojerazem lekki sernik budyniowy… Jest bardzo łatwy do zrobienia i smaczny. To wypiek dla każdego. Przygotowanie go zajmie wam 45 minut a efekt – gwarantowany! Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Jak będzie bardzo lepić się do rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownic(...)dodajcie do masy więcej cukru. – Jeżeli nie macie miski z pokrywką do miksowania to proponuje fartuszek bo masa po dodaniu mleka może trochę pryskać – Można jeść sam lub podawać o polewą owocową The post Lekki sernik budyniowy appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiamiseczce zmieszać mleko z jajkami,budyniem i kakao,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,dodać puree z dyni,wymieszać i odstawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Odstawić do lodówki
Kolorowa kuchnia ElkiSernik przygotowałam na klasową wigilijkę. Spróbowało go kilkanaście osób i każdy bardzo chwalił. Jest to waniliowy kremowy serniczek z aksamitnym, intensywnie czekoladowym musem. Spód to najzwyklejsze kakaowe herbatniki. Wyjątkowe ciasto na święta, ważne okazje, ale i na co dzień do popołudniowej kawy. Bardzo polecam! Składniki: (na kwadratową blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 150 g kakaowych herbatników(...)całe jajka, nie oddzielać osobno białek i żółtek!). Dodać twaróg, mleko oraz proszek budyniowy, zmiksować do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy. Masę serową wylać na herbatniki w formie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. Piec przez ok. 60 minut. Gdyby sernik zacząłby za bardzo pękać lub rumienić się, należy obniżyć temperaturę. Po godzince wyłączyć piekarnik
Nastoletnie Wypiekaniemożna się zrelaksować <3 700 g dobrego mielonego twarogu na sernik galaretka pomarańczowa łyżeczka żelatyny 300 ml wody 200 g śmietanki 30% 3 wafelki Lusette (2 czekoladowe i 1 mleczny) polewa: 100 g gorzkiej czekolady (użyłam 86% kakao) 50 g masła 50 ml mleka W 300 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę i dodatkową żelatynę. Odstawiamy do przestudzenia. Stopniowo dolewamy(...)masie. Przykrywamy pozostałym serem. Przekładamy na noc do lodówki. Na następny dzień, przyrządzamy polewę. W garnuszki podgrzewamy mleko z masłem. Gdy masło się roztopi, zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy, aż składniki się połączą. Przestudzoną polewą dekorujemy sernik. Smacznego :) Artykuł Sernik na zimno z czekoladą i wafelkami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogekstraktu waniliowego masa: 300g migdałów (u mnie płatki) 320 ml mleka kokosowego domowej roboty ** 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Winiary *** 1/3 szklanki ksylitolu kilka kropel aromatu śmietankowego Migdały zalewam wrzątkiem i zostawiam na 3 godziny, by zmiękły. Następnie odcedzam je i miksuję blenderem na jednolitą, gładką masę. Dodaję mleko kokosowe, cukier, aromat. Delikatnie łączę z proszkiem budyniowym(...)stopniach. Kiedy sernik się zestali i zrumieni na wierzchu, wyłączam piekarnik i przez 15 minut pozostawiam "sernik" w uchylonym piecu. Dokańczam proces studzenia już poza piekarnikiem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka **** * Masło bez laktozy kupiłam tutaj: sklep Organic24 ** Mleko kokosowe robi się następująco: 100g wiórków zalewam 600ml wrzątku, zostawiam na 30 minut. Następnie miksuję blenderem dokładnie
W kuchni Karmel-itkiDlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać galaretką. Po drugie mój mąż uszczęśliwił mnie 2 litrami koziego mleka z lokalnego gospodarstwa, nie wiedział jednak, że niezbyt lubię ten kozi posmaczek. Pomyślałam sobie, że mleko świetnie nada się
moj przepis napuszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać. Nie miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch
Wanilia i Kardamon