ciasteczek owsianych w czekoladzie50 g mielonych migdalowSkladnik na mase serowa :1 kg sera( u mnie President przywieziony z Polski)5 jajek250 ml mleka 1,5 % tluszczu lub 250 ml kremowki,gdy nie liczymy kalorii4 lyzki maki ziemniaczanej2 lyzeczki esencji waniliowej lub cukier waniliowy100 g stewii( 9 lyzek) bedzie bardzo slodki lub mniej ,gdy nie lubimy za slodkiegoskorki(...)kratce.Gdy wystygnie przygotowujemy polewe.W kapieli wodnej ustawiamy rondelek ,wlewamy 4 lyzki mleka i wsypujemy polamana czekolade.Robimy to b.wolno i nie podkrecamy zbytnio plomienia ,bo czekolada gdy sie przegrzeje stanie sie matowa.Caly czas wolno mieszamy.Gdy uznamy ,ze konsystencja jest odpowiednia do smarowania,wylewamy ja na przestudzony sernik i rownomiernie rozprowadzamy pedzlem.Na cala noc wstawiamy sernik do lodowki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!delikatny, nie ma tak intensywnego smaku jak produkty, z którymi dotąd miałam styczność. W dodatku jest o wiele zdrowszy od tego wyprodukowanego z mleka krowiego. Kozie mleko zawiera bardzo dużo różnorodnych soli mineralnych, głównie wapnia, fosforu i potasu. Już jego mała porcja uzupełnia niedobory tych składników w organizmie! Jeśli macie ochotę skosztować koziego nabiału, na pierwszy(...)wszystkiego: na kanapkę, jako składnik nadzienia do tarty, jako baza ciasta czy deseru. Jeśli Wam posmakują, wtedy możecie poznać bardziej wyraziste w smaku sery z porostem pleśni. SERNIK ZE ŚWIEŻEGO KOZIEGO SERA /1 porcja/ 200 g świeżego sera koziego łyżka budyniu waniliowego w proszku (20 g) duże jajko kilka kropli ekstraktu waniliowego łyżeczka masła do natłuszczenia formy łyżka
Poranek na słodkoprzełamana lekko kwaskowatą pianką malinową. Przepis na sernik znalazłam w Kuchni Mniam a pianka malinowa to już moja inwencja. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 5 łyżek cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń waniliowy 1 łyżka cukru z wanilią pianka malinowa(...)się pestek. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody i wymieszać z zimnym musem malinowym. Śmietanę ubić na sztywno i zmiksować z musem. Powstałą piankę wylać na wystudzony sernik. Blaszkę z ciastem wstawić na kilka godzin do lodówki. Schłodzone ciasto pokroić w kostkę. Każdą udekorować bitą śmietaną i maliną
Kolorowa kuchnia ElkiSernik z białej czekolady wynalazłam na stronie: Kwestia smaku i już wiem, że jeszcze nie raz zagości na moim stole. Kocham wszelkiego rodzaju serniki
Kulinarne Przebojerazem lekki sernik budyniowy… Jest bardzo łatwy do zrobienia i smaczny. To wypiek dla każdego. Przygotowanie go zajmie wam 45 minut a efekt – gwarantowany! Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Jak będzie bardzo lepić się do rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownic(...)dodajcie do masy więcej cukru. – Jeżeli nie macie miski z pokrywką do miksowania to proponuje fartuszek bo masa po dodaniu mleka może trochę pryskać – Można jeść sam lub podawać o polewą owocową The post Lekki sernik budyniowy appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiamiseczce zmieszać mleko z jajkami,budyniem i kakao,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,dodać puree z dyni,wymieszać i odstawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Odstawić do lodówki
Kolorowa kuchnia Elkimożna się zrelaksować <3 700 g dobrego mielonego twarogu na sernik galaretka pomarańczowa łyżeczka żelatyny 300 ml wody 200 g śmietanki 30% 3 wafelki Lusette (2 czekoladowe i 1 mleczny) polewa: 100 g gorzkiej czekolady (użyłam 86% kakao) 50 g masła 50 ml mleka W 300 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę i dodatkową żelatynę. Odstawiamy do przestudzenia. Stopniowo dolewamy(...)masie. Przykrywamy pozostałym serem. Przekładamy na noc do lodówki. Na następny dzień, przyrządzamy polewę. W garnuszki podgrzewamy mleko z masłem. Gdy masło się roztopi, zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy, aż składniki się połączą. Przestudzoną polewą dekorujemy sernik. Smacznego :) Artykuł Sernik na zimno z czekoladą i wafelkami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogekstraktu waniliowego masa: 300g migdałów (u mnie płatki) 320 ml mleka kokosowego domowej roboty ** 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Winiary *** 1/3 szklanki ksylitolu kilka kropel aromatu śmietankowego Migdały zalewam wrzątkiem i zostawiam na 3 godziny, by zmiękły. Następnie odcedzam je i miksuję blenderem na jednolitą, gładką masę. Dodaję mleko kokosowe, cukier, aromat. Delikatnie łączę z proszkiem budyniowym(...)stopniach. Kiedy sernik się zestali i zrumieni na wierzchu, wyłączam piekarnik i przez 15 minut pozostawiam "sernik" w uchylonym piecu. Dokańczam proces studzenia już poza piekarnikiem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka **** * Masło bez laktozy kupiłam tutaj: sklep Organic24 ** Mleko kokosowe robi się następująco: 100g wiórków zalewam 600ml wrzątku, zostawiam na 30 minut. Następnie miksuję blenderem dokładnie
W kuchni Karmel-itkiDlaczego akurat teraz, po pierwsze masa serowa idealnie nada się do przekładania tortu, może być też bazą pod sernik na zimno, wystarczy masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i zalać galaretką. Po drugie mój mąż uszczęśliwił mnie 2 litrami koziego mleka z lokalnego gospodarstwa, nie wiedział jednak, że niezbyt lubię ten kozi posmaczek. Pomyślałam sobie, że mleko świetnie nada się
moj przepis napuszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać. Nie miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch
Wanilia i Kardamonzmielić dodając rozpuszczone masło. Jeżeli zdecydujecie się na robienie spodu do sernika samodzielnie, to polecam upiec go dzień wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy(...)owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego ostudzenia. Galaretka ma pozostać płynna (nie warto przygotowywać jej dzień wcześniej). Masa jogurtowo-kokosowa: 1 puszka mleka kokosowego 400 gr (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 400 gr jogurtu greckiego (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 1/4 lub 1/2 cukru pudru (ja dałam 1/4) 120 gr wiórków
moj przepis naObiecane "wkupne" ciacho Sernik z galaretką i owocami na spodzie kakaowym SKŁADNIKI: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanki cukru zwykłego 100ml szklanki mleka 100 ml szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże czubate łyżki ciemnego kakao dodatkowo: 400 ml sera homogenizowanego naturalnego 1 op cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 2 krople aromatu(...)wanilliowego 50 ml mleka 1 łyżeczka żelatyny mrożone owoce galaretka owocowa Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do jednej miski i wymieszać łyżką na gładką masę. Wlewać nado foremki silikonowej. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu ciasta przygotować pierwszą warstwę masy: sernik. Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody, zamieszać i odstawić do przestygnięcia. Letnią żelatynę wlewać cienkim
MarciochaKucharzykomponuje się znakomicie, jeden z lepszych serników który polecam dla amatorów serowych smaków. Warty wypróbowania! Składniki: Tortownica o wym 22 cm Korzenna kruszonka: 10 dag zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej dr.Oetker Masa serowa: ½ kg chudego twarogu ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego ½ szklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka(...)lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, wbić jajko, wlać budyń rozpuszczony w mleku, dodać cukry i krótko zmiksować tylko do połączenia, pod koniec dodać skórkę pomarańczową, wylać na korzenny spód, wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec kolejne
Wanilia i Kardamontaki nietradycyjny sernik :) Składniki na tortownicę o śr. 28 cm lub formę o wym. ok. 22x22 cm: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju 800 ml jogurtów greckich 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru opakowanie okrągłych biszkoptów polewa: 100 g czekolady gorzkiej + 1 łyżka masła + kilka łyżek mleka Białka ubić(...)ciasto ostygnie przygotować polewę: w kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę oraz masło. Za pomocą mleka ustalić gęstość polewy, gdy będzie odpowiednia polać wierzch ciasta, ewentualnie czymś go obsypać i odstawić do stężenia. Sernik przechowywać w chłodnym miejscu
Simply Foodłyżek margaryna, 250g budyń waniliowy, 2 opak herbatniki, 2 duże opak Przygotowanie Ser mieszamy z jajkami. W dużym rondlu z grubym dnem rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier. W mleku rozpuszczamy budynie dolewamy do rondla, na końcu dodajemy ser z jajkami. Całą masę gotujemy na małym gazie przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Formę do ciasta wykładamy folią spożywczą oraz(...)Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie gładkiej, lśniącej konsystencji. Wylewamy polewę na sernik. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą
Gotowanie moimi oczami