sernik z malina - 500 przepisów (strona:5/34)

Sernik malinowo-migdałowy 160

Kremowy, rozpływający się w ustach sernik z malinami i płatkami migdałów. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Matka Wariatka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o śr. 25 cm: 5 jajek 200 g cukru 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 100 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu migdałowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta

My Culinary Art
Sernik dyniowo -cynamonowy 208

Tak się jakoś złożyło ,że u mnie znów sernik , ale tym razem pieczony i typowo w jesiennym klimacie . Jesienny , bo z dodatkiem dyni .  Dynia

Malinowa Kawiarenka
Sernik korzenno-miodowy z daktylami i czekoladą. 186

Nie ma to jak konkretne ciacho. A ten sernik właśnie taki jest. Solidna warstwa korzennego spodu , do tego kremowa masa serowa z porcją słodkich lepkich

Malinowa Kawiarenka
Mini serniczki limonkowe z frużeliną jagodową. 187

Tęsknicie już za latem ??? Ja tak . I ,żeby sobie je troszkę przybliżyć zrobiłam dziś deser , który idealnie sprawdza się w gorące letnie dni. Wykorzystałam w nim

Malinowa Kawiarenka
sernik z malinami 130

miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy do foremki z podpieczonym spodem. Na wierzchu układamy maliny, oprószamy je delikatnie mąką ziemniaczaną i ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 160 st. C, przez ok. 75 min. lub dłużej, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem schładzamy w lodówce i dodatkowo możemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik malinowo-jeżynowy 160

Przepyszny serniczek na zimno, przygotowany z jeżyn malin, oblany czekoladą. Takiego deserku chyba nikt nie odmówi.                                                           Sernik malinowo-jeżynowy Składniki : Spód ciasta herbatniki kakaowe - 200 g masło - 120 g Masa(...)zmiksowane jeżyny, dokładnie wymieszać. Przełożenie ciasta: Na spód ciasta wylać masę jeżynową, odstawić do stężenia. Następnie wylać masę cytrynową, schłodzić w lodówce. Wierzch sernika udekorować malinami i listkami mięty. Czekoladę rozpuścić, polać nią sernik. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Sernik nowojorski 116

piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 10 minut . Po tym czasie temperaturę obniżamy do 110 stopni i pieczemy ok 50 minut do momentu aż powierzchnia sernika się zetnie. Upieczony sernik pozostawiamy(...)piekarniku do wystudzenia. Gdy sernik jest gotowy to robimy galaretkę malinową. Maliny wraz z cukrem wrzucamy do rondelka i lekko przesmażamy aż się maliny rozlecą. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i łączymy z malinami. Gdy galaretka przestygnie i zacznie lekko tężeć rozprowadzamy ją po serniku. Następnie wkładamy sernik do lodówki aby galaretka całkowicie stężała i możemy się brać

Kuchenne Wariacje
Sernik na zimno z malinami i kolorową pianką 169

To ciasto jest wyjątkowo dobre, delikatne i orzeźwiające. Zniknęło w błyskawicznym tempie, goście byli zachwyceni Upiec mały biszkopt – białka z cukrem ubić na sztywną pianę

Kuchnia Pokoleń
Pieczony sernik owocowy 161

wierzchu doskonale uzupełniają smak. Całość zdecydowanie godna polecenia - sernik na jogurcie upiekę jeszcze nie raz! Mirabelka i Ania również zabrały się za łączenie malin, jogurtu i wanilii - koniecznie sprawdźcie, co im z tego wyszło! Sernik morelowy z musem malinowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) spód: 200 g ciasteczek oreo z nadzieniem 30 g masła masa serowa(...)Dodać ekstrakt i odciśniętą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Całkowicie ostudzić. Kremówkę ubić, partiami dodawać do musu, delikatnie mieszając. Krem wylać na wierzch całkowicie ostudzonego sernika, schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem udekorować malinami i pokrojonymi w ósemki morelami. Smacznego! Dziś znów mam czasową obsuwę, i to nie byle jaką, ale o całe dwie godziny... A wszystko przez zakupy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik mocno jagodowy 223

Gotowy sernik ma sprężysty wierzch i jest ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Do dekoracji: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36 % 250 g świeżych malin 100 g świeżych jagód 1 łyżka cukru pudru cukier puder do posypania Schłodzoną śmietanę ubić(...)sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Przełożyć ubitą śmietanę do worka cukierniczego zakończonego ozdobną końcówką np. dużą gwiazdką. Schłodzony sernik udekorować śmietaną. Na wierzchu ułożyć maliny i jagody. Przed podaniem sernik można oprószyć cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce. Smacznego

maniapieczenia
Miętowy sernik z sosem malinowym 177

koniecznie chciałam wykorzystać pyszne letnie owoce i tak powstał ten sernik Składniki: - 8 jajek - 1 kg sera - 1 szklanka cukru - 1/2 kostki masła - cukier waniliowy - 1 budyń waniliowy lub śmietankowy - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 opakowanie śmietany 200 ml 36% - garść świeżej mięty - 1 opakowanie malin - 1 opakowanie biszkoptów + 40 g masła   W pierwszej kolejności śmietanę przekładamy(...)łyżki wody i 2 łyżki cukru. Ilość cukru zależy od słodkości malin więc warto cukier dodawać po trochę, żeby sos nie był za słodki. Podczas duszenia maliny można rozdrabniać łyżką. Gdy sernik mamy gotowy to każdy ukrojony kawałek polewamy sosem i dekorujemy całymi malinami. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Malinowy sernik na zimno z orzechowym spodem 232

stężeje, to na wierzch ułożyć umyte, osuszone maliny. Na sam koniec, całość zalać galaretką o smaku malinowym (najlepiej na 2 razy, tzn. najpierw zalać maliny do połowy wysokości, a później resztą galaretki przykryć całość). Sernik ponownie wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy galaretka stężeje

Ugotować
Ciasto twarogowe z malinami i kruszonką 164

Sezon na maliny trwa w najlepsze, muszę więc go dobrze wykorzystać. Zawsze obowiązkowo piekę kruche ciasto z dodatkiem malin, ale tym razem dodałam do niego twaróg

Z miłości do słodkości
Sernik z musem malinowym 97

Można przetrzeć je przez sitko, aby pozbyć się pesteczek, jednak dla mnie pestki stanowią o całym uroku i smaku malin. Dodać cukier puder, dokładnie rozmieszać. Połączyć z żelatyną. Masę schłodzić, żeby zaczęła lekko tężeć. Tężejącą wylać na przygotowany sernik, wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny do całkowitego związania

Cakes By Kejt
malinowy sernik bez pieczenia 127

które mam nadzieje już niebawem nadejdą). składniki 1 kg twarogu  z wiaderka 700 g malin ( o tej porze roku mrożonych) 2/3 szklanki cukru 7  łyżek żelatyny 2 szklanki wody sposób przygotowania Twaróg wyjmujemy z lodówki na 2-3 godziny przed przygotowaniem sernika, aby miał temperaturę pokojową Maliny wkładamy do rondla ( kilkanaście sztuk odkładamy do dekoracji)  dodajemy cukier(...)dwie szklanki wody. Całość zagotowujemy, zdejmujemy z palnika i dodajemy dwie łyżki żelatyny, dokładnie mieszając. Tężejąca galaretkę wylewamy na wierzch sernika, dekorujemy pozostałymi malinami i znów wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach ( najlepiej zostawić sernik na noc w lodówce, ja niestety nie doczekałem) sernik kroimy rozkładamy  na talerze i podajemy

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania