sernik z budyniem - 4608 przepisów (strona:37/308)

Sernik gotowany na herbatnikach z kajmakiem i bitą śmietaną 75

Pyszny i bardzo słodki sernik, istna bomba kaloryczna. Masa serowa, herbatniki, masa krówkowa, śmietanka i migdały, mnóstwo składników. Sernik bez pieczenia. Uda się każdemu. Na różne okazje, imieniny, urodziny, święta czy podwieczorek. Polecam wielbicielom gotowanego sernika. Zróbcie taki.   Potrzebujemy:   Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 4 jajka(...)wody       Wykonanie pysznego sernika:   1. Masa na sernik: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Dodajemy ser i ponownie ucieramy. Masę przekładamy do garnka i zagotowujemy, od zagotowania gotujemy 10 minut cały czas mieszając. Ja mieszam rózgą. Budynie rozpuszczamy w mleku i wlewamy do masy

Izabelawkuchni
Sernik z rosą 103

masa serowa 1 kg twarogu w wiaderku 2 całe jajka 4 żółtka 1/2 szklanki oleju roślinnego 3 szklanki mleka pełnotłustego 200 gram cukru dwa opakowania budyniu wanilinowego bądź śmietankowego 2 opakowania cukru wanilinowego Sernik z rosą – bezowa pianka 5 białek 150 gram cukru pudru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – Wykonanie Przepis na Sernik

To Musisz Wiedzieć
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 144

niczym aksamit. W serniku oprócz wspomnianej nuty różanej znajdziecie również puszysty krem o smaku czarnej porzeczki, i niespodzianka rodem z kuchni molekularnej czyli owocowy kawior.  Brzmi intrygująco?, a może skomplikowanie?- nic bardziej mylnego. Kawior przygotowany jest na bazie nektaru z czarnej porzeczki od Hortex, który ma intensywny smak i barwę, dzięki czemu nadaje niepowtarzalny smak sernikowi.  Przyznam się(...)Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Masy łączymy.  3.Dwa budynie przesiewamy i mieszamy delikatnie szpatułką. Dodajemy wodę różaną i mieszamy do połączenia. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę

vaniliowoczekoladowa
Sernik dyniowy 182

średnicy 26 cm Ciasto: 300 g mąki orkiszowej 200 g masła 2 łyżki śmietany 30 g cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera na sernik 150 g puree z dyni 30 g budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 100 g białej czekolady 4 łyżki cukru kokosowego lub zwykłego Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia(...)Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż ser, jajka, budyń i cukier i puree z dyni. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód. Sernik piecz ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu zostaw

365 dni dookoła kuchni
sernik z pianką i żelkami 331

Składniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/4 szklanka kakao łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg serka na sernik (z wiaderka) 5 jajek 2 torebki budyniu waniliowego (po 40 g) 120 ml oleju 1 szklanka cukru na piankę: 330 ml śmietanki kremówki 2 galaretki malinowe 1,5 szklanki wrzątku na wierzch: galaretka(...)nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut.  W tym czasie przygotować masę serową: białka ubić. Żółtka osobno utrzeć z cukrem. Następnie ucierając dodawać po trochę sera, budynie i olej. Na końcu wmieszać pianę z białek. Masę serową wyłożyć na upieczony biszkopt i piec w 180*C pół godziny, następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec kolejne

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
NAJSMACZNIEJSZY SERNIK BEZ SPODU + FILMIK 287

żadnego spodu, pyszny i delikatny. Ciasto jest szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. SKŁADNIKI :  1 kg sernika wiaderkowego  200 ml śmietany 30 % 7 jajek średniej wielkości  1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy  2 budynie waniliowe bez cukru   czekolada mleczna do polania(...)odkładamy na bok.  Do misy robota wlewamy żółtka i wsypujemy cukry, ubijamy, następnie dodajemy ser i miksujemy. Wlewamy śmietanę, ponownie miksujemy. Wsypujemy budynie, miksujemy i na koniec dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy.  Sernik wlewamy do dużej tortownicy. Ciasto pieczemy jedną godzinę w temperaturze 175 % C, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy na 160 %. Gdyby ciasto zbytnio się przypiekało

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik Izaura 171

okazji Dnia Matki postanowiłam skorzystać ze znanego przepisu Sernik Izaury. Bardzo często czytałam, że jest smaczny i szybki w wykonaniu. Dlatego użyczyłam przepis z jednej ze stron i postanowiłam upiec to cudo :) ciasto sprawdzone i bardzo dobre :) Składniki: Ciasto: 125 g masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wysokiej tortownicy o średnicy około 18 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku

W Moim Magicznym Domu
Sernik dyniowy na kruchym spodzie 170

ominąć jako dodatek do sernika. Wcześniej wykorzystałam go do korzennego ciasta z jabłkami, który przepis znajdziecie na samym dole. Dodatkowo odsyłam do mojego artykułu, gdzie opisałam jak prawidłowo upiec sernik, aby nie opadł za bardzo i był puszysty TUTAJ .  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze w 1 kawałku (12): 250 kcal(...)mąki (u mnie gryczana) ▪ 60 g masła rozpuszczonego ▪ 2 żółtka masa ▪ 3 żółtka ▪ 5 łyżek słodzika/cukru ▪ 5 białek ▪ 1 kg twarogu ▪ 350 g musu z dyni ▪ 2 opakowania budyniu waniliowego (u mnie bez cukru) ▪ 50 g masła rozpuszczonego Przygotowanie: mus z dyni: Dynie myjemy (ja użyłam hokkaido), pozbywamy się dolnej części, aby dynia stabilnie stała na desce. Kroimy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik dyniowy na kruchym spodzie 114

ominąć jako dodatek do sernika. Wcześniej wykorzystałam go do korzennego ciasta z jabłkami, który przepis znajdziecie na samym dole. Dodatkowo odsyłam do mojego artykułu, gdzie opisałam jak prawidłowo upiec sernik, aby nie opadł za bardzo i był puszysty TUTAJ .  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze w 1 kawałku (12): 250 kcal(...)mąki (u mnie gryczana) ▪ 60 g masła rozpuszczonego ▪ 2 żółtka masa ▪ 3 żółtka ▪ 5 łyżek słodzika/cukru ▪ 5 białek ▪ 1 kg twarogu ▪ 350 g musu z dyni ▪ 2 opakowania budyniu waniliowego (u mnie bez cukru) ▪ 50 g masła rozpuszczonego Przygotowanie: mus z dyni: Dynie myjemy (ja użyłam hokkaido), pozbywamy się dolnej części, aby dynia stabilnie stała na desce. Kroimy

zdrowo i aktywnie
SERNIK POMARAŃCZOWY 214

Zalej naczynie mniej więcej  do połowy wysokości tortownicy gorącą wodą . Wstaw do piekarnika i piecz sernik  55-60 minut , aż masa będzie ścięta na powierzchni. Wyjmij sernik i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.  ORANGE CURD (KREM POMARAŃCZOWY): W garnuszku rozmieszaj jajka wraz z żółtkami i cukrem za pomocą widelca lub rózgi kuchennej(...)zamieszaj. Teraz  na małej mocy palnika  mieszaj tak długo, aż wszystko się rozpuści i krem zacznie gęstnieć i nabierze konsystencji budyniu.  Uważaj, aby go nie przypalić! DEKOROWANIE: Sernik posmaruj go orange curdem i ułóż  5-7 mm  plastry pomarańczy: obranych ze skórki, z odkrojoną białą warstwą skórki (albedo) aż do miąższu

Słodko-Słony Świat Ilony
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 315

zbyt długo). Dodać serek mascarpone i dokładnie zmiksować, by nie było grudek. Dodać cukier waniliowy i budyń w proszku, zmiksować. Formę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przełożyć masę serową. Wyrównać. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową-sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej.  Piekarnik nagrzać do temp. 170 stopni C. Formę z masą serową(...)puszystości. Dodać 80-100 ml mleka, mąki, aromat i zmiksować. Resztę mleka zagotować. Na wrzące mleko wlać masę żółtkową i gotować, mieszając często, jak budyń, do zgęstnienia. Zdjąć z palnika, od razu wylać na schłodzony sernik, wyrównać. Na wierzchu poukładać plasterki mango. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Aksamitny sernik z ajerkoniakiem i pianką. 227

mąki krupczatki 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 40 dag  masy krówkowej o smaku advokata ( 2 łyżki odkładamy(...)podajemy. 7. Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Zamiast Śnieżki można ubić 250 ml śmietanki kremówki 30 %. Sernik można pokroić na 30 sporych kawałków. Cukierki Monti można kupić w Biedronce

Izabelawkuchni
Sernik piernikowy z mango 146

organizowany jest przez   Fabrykę Cukierniczą Kopernik spód sernika: 150 g pierników katarzynki Kopernik 50 g masła sernik: 50 dkg sera śmietankowego 50 dkg sera półtłustego twarogowego 200 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy 50 g pierników katarzynki Kopernik 1 i 1/2 mango 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej(...)wykładam papierem do pieczenia.Wykładam masę piernikową i dociskam palcami. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni i wstawiam blaszkę, piekę spód pięć minut. Sernik: Ser mielę maszynką dwa razy. Przekładam do misy, dodaję jajka, puder, budyń, śmietanę i miksuje blenderem trzy minuty aż całość dobrze się połączy. Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję pokruszone pierniki

wesoła kuchnia
Sernik z wiśniami p. Joanna Łyga – danie konkursowe 364

Naprawdę piękne, efektowne ciasto. A jeszcze jeśli jest to sernik? Każdy lubi sernik, prawda? Sernik z wiśniami Drukuj przepis Składniki 250g serka mascarpone 500g twarogu 150g cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 600g wiśni 1 dżemix 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru spód 160g herbatników 2 łyżki miodu 100g margaryny listonic_name = "Sernik z wiśniami (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "250g serka mascarpone 500g twarogu 150g cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 160g herbatników 2 łyżki miodu 100g margaryny 600g wiśni 1 dżemix 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Tortownica o wym. 25 cm Krok 2 Herbatniki zmielić , dodać margarynę i miód

CoolinarniePL
Pycha sernik 261

żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 8 żółtek 6 białek 250 g margaryny 370 g cukru (2 niepełne szklanki) 1 ½ budyniu waniliowego bez cukru 100 g wiórków kokosowych 250 ml śmietanki 30% kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka, mąkę i proszek(...)cukrem, a następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle miksując dodać ser z wiaderka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać pozostałe składniki (śmietankę kremówkę, wiórki kokosowe, budyń oraz aromat). W wysokim naczyniu ubić pianę z białek i delikatnie połączyć ją z masą serową za pomocą łyżki. Masę przelać na ciasto. Piec przez

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania