sernik z beza - 3978 przepisów (strona:198/266)

Pyszne desery delikatne jak piórko? Sprawdź, jak je przygotować! 92

galaretką, którą można zrobić samemu lub też kupić gotową – najlepiej taką o wyrazistym smaku, np. Galaretka jagodowy smak WINIARY. W ten sposób stworzymy lekki, ale wyjątkowo smaczny deser, którym bez wyrzutów można się zajadać nawet wieczorem! Równie dobrze śmietana kremówka smakuje z budyniem, a z jej udziałem zrobimy z niej także deser przypominający smakiem dobrze znane piankowe kosteczki pokryte czekoladą(...)słodkim dżemem – taki duet można zajadać łyżeczkami! Trudno jednak powiedzieć, by tego rodzaju przekąski były delikatne… Zatem co zrobić z sera białego, by stworzyć deser lekki jak piórko? Oczywiście sernik! Ten może mieć klasyczną formę, czyli dodatek ciasta i kruszonki, może być także lżejszy, z delikatnymi biszkoptami i galaretką lub z kaszą manną zamiast mąki. Co ciekawe, ci, którzy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki orkiszowe z serem i borówkami 158

Była pizza z orkiszowej mąki wiec przygotowałam także naleśniki, które cieszą się u nas dużym powodzeniem. Naleśniki są na słodko, część podałam z serem i borówkami

Monia miesza i gotuje
Śnieżny puch 299

Zebrało mi się kilka przepisów na różne słodkości, jedne zdrowe, inne trochę mniej. Zamierzam je systematycznie Wam pokazać, pomiędzy z przepisami wytrawnymi, abyście nie zanudzili się

Fabryka pomysłów
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINAMI 215

kawałku. Idealnie kremowy, idealnie delikatny … Słodycz sera i białej czekolady połączona z lekko kwaśnym smakiem malin komponuje się idealnie. Ten sernik to TOP 3 wśród moich ukochanych serników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g + okrągłe biszkopty MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl(...)jajkami na gładką masę ( nie za długo! ). Dodajemy białą czekoladę, mieszamy do połączeni składników i wylewamy na kruchy spód. Układamy maliny i wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika ( bez trmoobiegu ). Pieczmy ok. 60 minut, studzimy w piekarniku. Chłodzimy w lodówce przez noc. Smacznego

Ostra na Słodko
Tradycyjny sernik z rosą 152

Uwielbiam serniki a ten w szczególności. Szybki i prosty w wykonaniu. Masa jest kremowa i słodka. Idealny na rodzinne spotkania przy kawie. Ciasto to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirrlpool w Warszawie. Z okazji Waszego 3 Jubileuszu życzę Wam niebanalnych pomysłów, zaangażowania w pracę i tworzenie idei Firmy. Życzę Wam również aby ilość fanów stała się przeogromna a zadowolenie z pracy(...)cukru waniliowego 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 40 g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mleka 3,2 % 125 g margaryny Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru Ciasto: Do misy miksera wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, posiekaną margarynę i żółtka. Wyrabiamy do momentu powstania kruszonki. Następnie przesypujemy ją na oprószony

VioletoweKucharzenie
Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej. 233

 Boczek, brzoskwinie i chilli, chyba jedno z najdziwniejszych połączeń, ale uwierzcie mi smakuje po prostu idealnie. Już raniej próbowałem marynować kurczaka w brzoskwiniach i smakował

Kuchnia Łukasza
Seromak 83

spokojnie nada się kwadratowa forma o boku 24 cm czy tortownica o średnicy 23 cm, wówczas ciasto wyjdzie nieco niższe) seromak_mojprzepisna.pl [:Listonic] Składniki na spód: 300 gr pierniczków bez lukru mleka żeby spryskać/namoczyć pierniczki Spód z pierniczków można zastąpić zwykłym ciastem kruchym, które należy przygotować z połowy składników z przepisu na tartę z czerwoną porzeczką. Pierniczki zmielić(...)sztywną pianę. Białka delikatnie, szpatułką wmieszać do masy serowej. Masę serową delikatnie przełożyć na masę makową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. Piec 1 godzinę, po godzinie sernik wyjąć, posypać pozostałą częścią ciasta piernikowego (1/4), wstawić do piekarnika na 5 min, w 175 st. Po tym czasie piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do całkowitego ostygnięcia

moj przepis na
Seromak 85

spokojnie nada się kwadratowa forma o boku 24 cm czy tortownica o średnicy 23 cm, wówczas ciasto wyjdzie nieco niższe) seromak_mojprzepisna.pl [:Listonic] Składniki na spód: 300 gr pierniczków bez lukru mleka żeby spryskać/namoczyć pierniczki Spód z pierniczków można zastąpić zwykłym ciastem kruchym, które należy przygotować z połowy składników z przepisu na tartę z czerwoną porzeczką. Pierniczki zmielić(...)sztywną pianę. Białka delikatnie, szpatułką wmieszać do masy serowej. Masę serową delikatnie przełożyć na masę makową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. Piec 1 godzinę, po godzinie sernik wyjąć, posypać pozostałą częścią ciasta piernikowego (1/4), wstawić do piekarnika na 5 min, w 175 st. Po tym czasie piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do całkowitego ostygnięcia

moj przepis na
Sernik brzoskwiniowy 546

kolejny serniczek z książki siostry Anastazji "100 nowych ciast". Sernik dobry, wilgotny. Takie właśnie serniczki lubię najbardziej...:) Upiec cienki jasny biszkopt (najlepiej dzień wcześniej). Ja upiekłam taki: 4 jajka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 szklanka mąki tortowej: 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać cukier kryształ(...)około 15-20 minut.  Składniki na masę serową: 1,5 kg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru kryształu; 12 jaj; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 1,5 kostki margaryny; 2 opakowania cukru waniliowego; 1 puszka brzoskwiń; Wykonanie: Margarynę ucierać z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Następnie dodać

In my kitchen
Tradycyjne jagodzianki najlepsze 66

mojprzepisna.pl| Tradycyjne jagodzianki najlepsze Nie spodziewałam się, że może być coś lepszego niż jagodzianki z przepisu pani Doroty z Moich wypieków , a jednak może – jagodzianki

moj przepis na
Tradycyjne jagodzianki najlepsze 217

mojprzepisna.pl| Tradycyjne jagodzianki najlepsze Nie spodziewałam się, że może być coś lepszego niż jagodzianki z przepisu pani Doroty z Moich wypieków , a jednak może – jagodzianki

moj przepis na
Muffin 54kcal 217

 Siemaneczko! Brat zakupił wyciskarkę do soków! Wychodzą cudownie zdrowe i obłędnie pysznie, w szczególności te marchewkowo-jabłkowe. Kto miał do czynienia z taką maszynką wie

fitolarun.blogspot.com
Seromakowiec 440

Seromakowiec to ciasto dla tych, którzy mają dylemat przed Świętami, czy upiec sernik… czy makowiec… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jest wilgotne, ciężkie i bardzo smaczne. Do warstwy makowej dodałam orzechy włoskie i suszone daktyle zamiast rodzynek, bo jakoś za nimi nie przepadam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki(...)bułki tartej szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam gotowego w wiaderku) 250 g serka mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 4 duże jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru (proszek) skórka starta z 1 pomarańczy Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać i dodać resztę składników. Posiekać nożem masło na malutkie kawałeczki, następnie wszystko zagnieść, uformować kulę, zawinąć folią i włożyć

Oryginalny smak
Pascha migdałowa - zupełnie wyjątkowa 209

tradycja ta dotarła. Wcześniej gdzieś coś na ten temat słyszałam, ale nie zawracałam sobie tym specjalnie głowy. Dopiero po założeniu bloga przyjrzałam się tematowi uważniej. Pascha to rodzaj sernika na zimno, przygotowuje się ją na bazie twarogu. Można użyć takiego z kostki, albo zrobić samemu, co sprawia, że pascha będzie jeszcze bardziej tradycyjna. Zrobienie twarogu w domu to wbrew pozorom(...)dodatkami, i znów na noc do lodówki. W tym czasie wszystko się zestali i nie grozi nam  totalna rozsypka  przy krojeniu. Pascha bowiem trzyma się dzięki masłu - bez dodatku żelatyny i innych utwardzaczy. Przy pierwszym podejściu byłam bardzo nerwowa. Przy drugim również - mimo pewnego (minimalnego, powiedzmy sobie szczerze) doświadczenia nie potrafiłam przestać myśleć o tym, czy wszystko się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik królewski 1815

przechowywać parę dni w lodówce( u mnie 3), tylko zyska na smaku.... Zastanawiam się skąd nazwa”królewski”? Nie mam pojęcia.... chyba dlatego, że oblednie smakuje, prawdziwie po królewsku...   Sernik królewski Składniki na blaszkę 23x33 cm: Kruche ciasto:   200 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki 180 g masła 160 g cukru pudru 2 żółtka 4 łyżki gęstej(...)wiaderka 5  jajek (białka i żółtka osobno) 125 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego 2 łyżki proszku budyniowego  waniliowego lub śmietankowego bez cukru  rodzynki ¾ szklanki Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Rodzynki zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na 15 minut. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, kolejno

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania