sernik z beza - 3978 przepisów (strona:202/266)

Pieczone jabłka z płatkami owsianymi – Moje comfort food 143

dobry nastrój. Moja lista comfort food jest dosyć długa i bardzo uzależniona od pory roku. Obecnie, poza pieczonymi jabłkami znajdują się na niej m.in.: TARTA Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ SERNIK Z FISTASZKAMI ZUPA-KREM Z DYNI A czy Wy macie swoje comfort food, które ratuje Wam życie w niepogodę i gorsze dni? Składniki (4 porcje): 4 średnie jabłka Nadzienie(...)naczyniu do zapiekania, wypełnić farszem i delikatnie ugnieść, na wierzchu każdego jabłka położyć 1/2 łyżeczki masła (opcjonalnie) i przykryć ścięta górą. 5) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez przykrywania, przez 30-50 min. Czas pieczenia zależy od wielkości i gatunku jabłek, najlepiej na bieżąco sprawdzać patyczkiem, czy są wystarczająco miękkie i wg tego dostosować czas pieczenia. 6) Podawać

Fitsweet.me
Orzechowy sernik z makiem 160

prezencie przedurodzinowym. Jest mało słodki, na pysznym, waniliowym spodzie. Orzechy są mocno wyczuwalne, smak maku jest gdzieś w tle, bardzo przyjemnie współgra z całą resztą. Mascarpone sprawia, że sernik ma aksamitną konsystencję. To był bardzo udany wypiek :) Składniki: (na tortownicę 21cm) SPÓD: 150g kakaowych herbatników 70g rozpuszczonego masła ziarenka z 1 laski wanilii MASA SEROWA: 1 kg sera(...)Wymieszać ponownie. Masę wylać na przygotowany spód, piec w 160'C około 60-70 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku.  Gotowy można polać polewą, posypać cukrem pudrem lub zostawić bez polewy

Cakes By Kejt
Rabarbarowy sernik na zimno. 128

Niesamowicie kremowy i aksamitny serniczek. Delikatnie kwaskowy, o wspaniałym, bogatym smaku. Idealny! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik na zimno: na formę o średnicy 20 cm CIASTECZKOWY SPÓD: 100 g zmielonych w blenderze herbatników 40 g stopionego masła       Tortownicę wykładamy szczelnie folią spożywczą. Herbatniki mieszamy z masłem, przekładamy na spód formy i grzbietem łyżki, równomiernie(...)rabarbar jest już miękki wyłączamy grzanie, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia, a następnie blendujemy masę lub przecieramy przez sitko, lub jedno i drugie (wtedy otrzymamy gładki mus, bez żadnych włókien, ja tylko blendowałam i było ok). Ser przekładamy do miski, dodajemy mus rabarbarowy, ubitą kremówkę i przesiany cukier puder, mieszamy. Gotową masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy

Rozpustne gotowanie
Lody truskawkowo-jagodowe 194

Lody, koktajle, serniki na zimno to najlepsze smakołyki, które w gorące dni sprawdzą się najlepiej. Moje ulubione to sorbety. Dziś wersja na patyku. Najbardziej zachwycą milusińskich. Moja córcia tak skomplementowała "mamusiu dla mnie możesz codziennie robić taki lodzik" Przyznam,  że i dorosłym też smakowały :) Lody bardzo proste w wykonaniu. Składniki na masę truskawkową: 50 dag truskawek 2 łyżki(...)szybciej gęstniały należy czas skrócić i odwrotnie). Całość przekładamy ponownie do zamrażalnika do całkowitego zamrożenia.  Czas mrożenia jest zależny od waszych zamrażalników. Polecam do takich lodów formę silikonową, bez problemu lody wyskakują z formy

Delicious Titbits
Sos pomidorowy do pizzy 465

 Zrobić dobrą pizzę nie jest łatwo. Najpierw trzeba trochę popracować podczas zagniatania ciasta (ulgę mają ci, którzy posiadają robota kuchennego), następnie należy zrobić dobry sos

Kuchnia Łukasza
Murzynek orzechowy 199

Murzynek orzechowy. Murzynek obok sernika to w naszym domu ulubione ciasto facetów. Gdy pytam ich jakie ciasto upiec? Przeważnie pada odpowiedź MURZYNEK ! Albo połaczenie tych dwóch ciasto, czyli CIELAK . Znudził mi się standardowy przepis na murzynka więc urozmaiciłam je o nowy składnik, jednocześnie nie dodając tłuszczu. Przepis na murzynka orzechowego jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi znakomite w smaku(...)masła orzechowego, 2 szklanki mąki , 3/4 szkl. cukru, spulchniacze ( po 1 łyżeczce sody i proszku) szczypta soli cukier puder Jak upiec murzynka orzechowego? Mieszałam składniki zwykłą ręczną trzepaczką rózgową, bez wykorzystania miksera. Jajko ubijamy trzepaczką z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jogurt i masło orzechowe, łączymy składniki przez ubijanie. Mieszamy w jednej misce mąkę z kakao, solą, sodą i proszkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z ricottą i śliwkami 152

Jedne z moich ulubionych ciasto to te, z serkiem ricotta. Serek nadaje im fajnego smaku, ale i aksamitności. Mają w sobie delikatność i wilgotność, charakterystyczną dla serników. Są mięciutkie, ale też dobrze wyrastają. Dzisiaj mam dla Was propozycję na ciasto z ricottą i śliwkami.  Składniki: 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka olejku pomarańczowego(...)Ciasto przekładamy na blaszkę. Na wierzchu rozkładamy śliwki, pokrojone na ćwiartki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy, a ciasto delikatnie zrumienione. Smacznego

Smak mojego domu
Kutia wigilijna z kaszą jaglaną 172

jedną z potraw, jaką wtedy przyrządzaliśmy. Niewątpliwie króluje ona na dzisiejszych, wigilijnych stołach. Chodzi mi o kutię – ale tutaj w wersji kompletnie wegańskiej oraz bez dodatku cukru i bez glutenu . Taki swoisty „rodzynek” wigilijnego stołu, w zdrowym i dietetycznym wydaniu. Składniki na 1 małą miskę: 2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka maku – suszony, nie gotowany 3-4 łyżki syropu(...)garść jej promienie,trzymaj je z całej siły. I teraz w tym rzecz cała,by się życzenia spełniły! Aromatycznego barszczyku, smacznego kulebiaka,  pysznego karpia, apetycznego śledzika,  wyśmienitego sernika i wspaniałego makowca!   Najlepszego Wszystkim

Grunt to przepis!
Sernik cytrynowy z czekoladą Bajeczną 223

Orzeźwiająca wersja cytrynowa, z przepyszną czekoladową "kruszonką" zadowoli najbardziej wymagającego łakomczucha. Prosty do przygotowania, w sam raz na leniwe niedzielne popołudnie.  Spód: 250 g herbatników pół opakowania masła Sernik: 1 kg twarogu 250 g śmietanki 36% 5 jajek szklanka cukru pudru 2 cytryny 2 łyżki mąki Wierzch: 3-4 batoniki Bajeczne    Herbatniki rozdrabniamy w blenderze, dodajemy(...)bardzo udana :) Schładzamy w lodówce przez kilka godzin.     Zakochałam się ostatnio w tej piosence, jest tak pozytywna i lekka, że od kilku dni nie wyobrażam sobie poranka bez niej :) Do tego fantastyczny teledysk, który po prostu świetnie się ogląda

sama złodycz
Pieczone jabłka z płatkami owsianymi. Moje comfort food. 194

comfort food, czyli jedzenia na pocieszenie, jest dosyć długa i bardzo uzależniona od pory roku. Obecnie, poza pieczonymi jabłkami znajdują się na niej m.in.: TARTA Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ SERNIK Z FISTASZKAMI ZUPA-KREM Z DYNI A czy Wy macie swoje comfort food, które ratuje Wam życie w niepogodę i gorsze dni? Składniki (4 porcje): 4 średnie jabłka Nadzienie(...)naczyniu do zapiekania, wypełnić farszem i delikatnie ugnieść, na wierzchu każdego jabłka położyć 1/2 łyżeczki masła (opcjonalnie) i przykryć ścięta górą. 5) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez przykrywania, przez 30-50 min. Czas pieczenia zależy od wielkości i gatunku jabłek, najlepiej na bieżąco sprawdzać patyczkiem, czy są wystarczająco miękkie i wg tego dostosować czas pieczenia. 6) Podawać

Fitsweet.me
Sernik z dżemem, migdałami i kruszonką 189

Rozpływający się w ustach sernik z kruszonką, kwaskowatym dżemem i migdałami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 175 g zimnego masła 150 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej szczypta soli Składniki na masę serową: 750 g dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka aromatu(...)wysokość 2 cm. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. Pozostałą kruszonkę mieszamy z migdałami i również wkładamy do lodówki. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza (bez termoobiegu).W misie miksera umieszczamy cukier i twaróg. Miksujemy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, proszek budyniowy, aromat waniliowy i skórkę z cytryny. 3. Na schłodzony spód wykładamy dżem i równomiernie rozprowadzamy

My Culinary Art
Barszcz czerwony wigilijny 77

FACEBOOKU Barszcz czerwony wigilijny – prosty przepis Czym różni się barszcz czerwony wigilijny od klasycznego czerwonego barszczu ? Zupa, którą przygotowuje się na 24 grudnia jest postna , czyli przygotowywana bez dodatku mięsa. Dodaje się też do niej zakwas z buraków , który sprawia, że ten barszcz czerwony wigilijny ma wyjątkowy, głęboki smak. Niech nie zraża Was dodatek zakwasu. Jego przygotowanie, choć jest(...)włóżcie do zamrażarki (ugotowane i wystudzone). Każda oszczędność czasu w tym szalonym świątecznym okresie się przydaje. Sprawdź też inne sprawdzone przepisy na Święta: Kompot z suszu Ciasto metrowiec Sernik królewski Ciasteczka Linzer Śledzie po kaszubsku Drukuj Barszcz wigilijny czerwony #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
SERNIK CASTINGOWY -NAJLEPSZY SERNIK NA ŚWIECIE! 202

jego sekret polega na tym, że nie używamy miksera przy jego robieniu, a do zrobienia używamy najlepszych składników – bardzo dobrego sera, świetnego masła i wiejskich jajek. Najlepszy sernik na świecie – podano do stołu! Koniecznie zróbcie! SKŁADNIKI: * ser biały tłusty 3 x mielony – 1 kg * masło min. 82% – 100 g * drobny cukier – 200 g * wiejskie jajka(...)gładka dodajemy ubite białka i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika – pieczemy ok. 50 minut w 170C a następnie zmniejszamy do 150C ( bez termoobiegu ) i dopiekamy ok. 15 minut. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia! Posypujemy cukrem pudrem lub prażonym kokosem. Smacznego

Ostra na Słodko
Makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami. 227

zawsze jest najchętniej wybieranym ciastem. Zapraszam na kawałek ;)       Korzystając z okazji chcę Wam życzyć pięknych, spokojnych, spędzonych w gronie najbliższych, niezapomnianych Świąt, pełnych makowców, serników, miodowników i pierników ;) Wesołych Świąt!!! Składniki na makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami (na tortownicę o śr. 28 cm lub formę o wymiarach 24 x 28 cm) : MASA MAKOWA(...)pudru (do smaku) śliwki w czekoladzie do dekoracji      Mak przesypujemy do garnka z grubym dnem, wlewamy mleko, stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy często mieszając. Gotujemy bez przykrycia aż mleko odparuje, studzimy. Letni mak mielimy w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach trzy razy. Drożdże rozcieramy z miodem. Do zmielonego maku dodajemy cukier, drożdże z miodem, żółtka

Rozpustne gotowanie
Serniczki z żurawiną z patelni 184

To mój przedostatni weekend w Poznaniu, później czeka mnie wyprowadzka.. hmmm.. troszkę smutne, ale od końca czerwca zacznę szukać nowego lokum. Wiele wyzwań przede

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość