wyłożyć folią aluminiową. Masę ciasteczkową przełożyć do formy i równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Dr. Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 100 g czekolady deserowe 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 2 galaretki malinowe(...)malin Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem,dodać serek waniliowy,czekoladę drobno startą i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Całość dokładnie połączyć i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Maliny ułożyć na serniku i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem
Kolorowa kuchnia Elkiopakowania po 400 g) 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 4 białka 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru cukier waniliowy Śmietanę, budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie bardzo płynna. Wlać do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 200°C, ostrożnie włożyć sernik. Piec 30 minut, po tym czasie przykryć folią aluminiową
Moje domowe kucharzeniewyjątkowy, pyszny sernik zrobiłam sobie w prezencie przedurodzinowym. Jest mało słodki, na pysznym, waniliowym spodzie. Orzechy są mocno wyczuwalne, smak maku jest gdzieś w tle, bardzo przyjemnie współgra z całą resztą. Mascarpone sprawia, że sernik ma aksamitną konsystencję. To był bardzo udany wypiek :) Składniki: (na tortownicę 21cm) SPÓD: 150g kakaowych herbatników 70g rozpuszczonego masła ziarenka z 1 laski
Cakes By Kejtsernikomaniak pragnę nadmienić, że wracam pokornie z takim oto przepisem 😊 Spontanicznie, weekendowo , przy okazji wykonywania kilku innych ciach powstał on. Sernik pod pierzynką w kratkę 😊 Smacznego! Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g margaryny Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części(...)Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Składniki na sernik: 1 ½ kg sera białego dwukrotnie zmielonego 8 jaj 300-400 g szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego sok z 1/2 cytryny Żółtka ucieramy z pudrem. Dodajemy ser, mąkę, budyń i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą
Domowe ciastakwaśnej śmietany 18% • 1 cukier waniliowy • 1/2 łyżeczki cynamonu Polewa • 1 szklanka gęstej śmietany 18% • 1 mały dżem pomarańczowy niskosłodzony • cukierki dynie Wykonanie: Puree z dyni • 1/8 dyni obrać ze skóry, pokroić, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości. • Zmiksować i odłożyć 1 szklankę do sernika. Sernik • Ciepły mus z dyni(...)piec jeszcze 1,5 godziny. • Po tym czasie wylać na wierzch sernika śmietanę wymieszaną z dżemem pomarańczowym. • Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze
To co kochamszklanka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej olejek waniliowy 1/4 kostki margaryny Masa budyniowa: 1 i 2/3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 1/2 kostka miękkiej margaryny/masła Truskawki: 500 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 1 szklance gorącej wody Sposób wykonania: 1. Biszkopt i sernik najlepiej upiec(...)mąkę i rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Potem partiami dodawać ser, aromat waniliowy, a na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 170st.C przez 50-60 minut. Piekłam 60 minut i to chyba w moim piekarniku za długo, bo spód sernika lekko mi się podpiekł. Następnym razem będę piec 50 minut
Kuchnia domowa AniSkładniki: kruche: mąka pszenna 300 gram, margaryna 200 gram, cukier puder 100 gram, żółtka 2 sztuki sernik: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, olejek waniliowy 1 łyżeczka, twaróg z wiaderka 1 kg, śmietana w proszku "śnieżka" 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, czekolada truskawkowa 200 gram, śmietana gęsta 4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba z podanych składników na stolnicy(...)owsianą lub fasolą, grochem, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, piec 10 minut, następnie zdjąć folię z kaszą i podpiec z 5 minut, wystudzić żółtka, cukier, olejek waniliowy ubijać do białości z 8 minut na dużych obrotach dodać twaróg z wiaderka, startą skórkę z cytryny i połączyć składniki, wsypać budyń, śnieżkę i połączyć w robocie składniki białka ubić
W Mojej Kuchni Lubięmasła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki rodzynek na piankę: 5 białek(...)serową. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną,budyń, olej i skórkę z pomarańczy. Krótko ale dokładnie zmiksować (długie ubijanie spowoduje, że sernik opadnie). Na końcu delikatnie wmieszać bitą śmietanę i rodzynki . Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasła lub margaryny 1 cukier waniliowy niepełna szklanka cukru 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 3 i pół dag płatków migdałowych HELIO Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie dokładnie ucieramy. 3. Do pieczenia: Na schłodzone ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około
Izabelawkuchniżaden z nich nie przypadł mi do gustu. Postanowiłam więc opracować własny przepis na sernik królewski, na dużą blachę. Moja wersja to sernik królewski (warszawski) z ziarenkami wanilii, z domowym ekstraktem waniliowym, na wyjątkowo kruchym, ścieranym, jasnym spodzie, z kakaową kruszonką i chrupiącym lukrem. Masa serowa jest gładka, jednolita o kremowej konsystencji, zbita ale wilgotna (nie jest sucha(...)jaja 4 białka ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżeczki domowego ekstraktu z wanilii Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 18% Przygotowanie sernika: Wszystkie składniki sernika powinny mieć temperaturę pokojową. Należy je zatem odpowiednio wcześniej wyciągnąć z lodówki (min. 1 godzinę wcześniej). Przygotować ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem na „kogel mogel” (ucieram
Moja DelicjaSkładniki: CIASTO KRUCHE: mąka tortowa 300 gram, żółtka 2 sztuki "L", cukier 100 gram, margaryna 200 gram SERNIK: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, rabarbar 70 dag, cukier 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej(...)lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody odstawić do przestygnięcia. Truskawki zblendować, i połączyć z serkiem waniliowym dodać cukier puder, dokładnie wymieszać na końcu dodać chłodną żelatynę i ponownie wymieszać, odstawić do lodówki aby masa się schłodziła. NA biszkopt wylać tężejącą masę truskawkową(...)miksując dodawać powoli roztopioną czekoladę na końcu dodać chłodną żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę limonkową przełożyć na biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać sernik. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego rrarossa@gmail.com
RAROSSAwtedy nabiera odpowiedniej konsystencji. Smacznego! Rady: - twaróg użyty do sernika można kupić gotowy w wiaderku (zwróćcie uwagę wtedy na skład, by nie było żadnych niepotrzebnych składników) lub kupić twaróg w kostce i zmielić go samemu dwu- lub trzykrotnie, - do przygotowania sernika można użyć odżywki białkowej o dowolnym smaku (np. waniliowym, czekoladowym itp.), jednak polecam smak ciasteczkowy, gdyż rewelacyjnie współgra
Nastoletnie Wypiekaniemąki pszennej 100 g mąki ryżowej 150 g drobnego brązowego cukru duża szczypta soli morskiej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru z prawdziwą wanilią Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 500 g białej czekolady(...)łyżeczki ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 1 kg truskawek * PRZYGOTOWANIE Kruchy spód (shortbread) W misce wymieszaj obie mąki, brązowy cukier, sól i ekstrakt wanilii. Dodaj posiekane masło i zagnieć szybko ciasto. (Możesz się wspomóc robotem kuchennym). Z gotowego ciasta uformuj kulę i wstaw ją na 30 minut do lodówki. Tortownicę pokryj papierem do pieczenia. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj
Food Squarewaniliowy1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa:375 g twarogu sernikowego1/4 szklanki cukruekstrakt waniliowy2 małe jajka1/4 szklanki kremówkiłyżeczka mąki ziemniaczanej 400 g masy kajmakowejok. 100 g orzechów włoskich Sernik "Krówka" - Sposób przygotowania:Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie formę (ok. 18 cm) wyścielamy pergaminem i smarujemy boki masłem. Wykładamy(...)jajku ciągle mieszając. Następnie wlewamy kremówkę, ekstrakt waniliowy, mąkę ziemniaczaną - mieszamy, a na końcu dodajemy połowę puszki masy kajmakowej (200 g). Łączymy wszystkie składniki do otrzymania gładkiej konsystencji i wylewamy na podpieczony spód. Wkładamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy godzinę. Następnie wyłączamy piec i trzymamy sernik jeszcze przez ok. 30 minut w piekarniku.Na
Słodka Strona