Serniki od zawsze należały do moich ulubionych ciast. Pamiętam z dzieciństwa smak tych ciężkich serników kupowanych w cukierniach i tych klasycznych robionych w domu. Czasy
UgotujmyTo.plzmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego * 2 budynie śmietankowe z cukrem * 6 jajek * szklanka mleka * 2 budynie waniliowe z cukrem * truskawki P rzy gotowanie : Białka ubić. Twaróg zmiksować z jog urtem(...)proszkiem budyniowym. Delikatnie wymieszać masę z białkami. Przelać do tortownicy. Piec 50 minut w 150 stopniach. Wystudzić. Mleko zagotować , dodać rozmieszane budynie i zagotować. Przestudzony budyń wylać na sernik. Wyst udzić. Ciasto udekorować truskawkami
Magiczne Życie MartyJagody oczywiście mrożone ale równie smaczne jak latem. spód: 250 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła masa jagodowa: 500 g serka waniliowego 250 g mrożonych jagód 5 łyżeczek żelatyny masa pomarańczowa: 500 g serka waniliowego 2 galaretki pomarańczowe ponadto: 200 ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru z wanilią Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Masło roztopić,połączyć(...)wylać na spód ciasteczkowy,odstawić do stężenia. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,odstawić do wystygnięcia i tężejącą połączyć z serkiem. Masę pomarańczową wylać na warstwę jagodową. Sernik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować ubitą śmietaną
Kolorowa kuchnia Elkizimno z galaretkami , pomarańczowy sernik na zimno z bezami , czy najlepszy sernik na zimno Kolorowy sernik na zimno z wiśniami na kruchym spodzie jest w wersji mini, na tortownicę 18 cm: Składniki: 350 g serek homogenizowany, (może być waniliowy) 2 op. galaretki o smaku ananasa i granatu Winiary 2 op. galaretki o smaku limonki i trawy cytrynowej(...)zastygniętą już masę o kolorze różowym. Na powierzchni zielonej warstwy sernika układamy mrożone wiśnie, tortownicę wstawiamy o lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, studzimy, 1/3 przelewamy na płaski talerz aby galaretka dokładnie stężała. Większą część tężejącej galaretki wylewamy nawiśnie i czekamy aż cały sernik dokładnie stężeje, można zostawić na noc w lodówce, a następnego dnia udekorować
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmielonego twarogu zmielonego trzykrotnie ( Tłusty) 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 3 łyżki wiórka kokosowa 50 gram Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch.Twaróg mielimy 3 razy( mieliłam 5 razy) i dodajemy do ubitych jaj. Masło rozpuszczamy i kiedy(...)kruszyłam ich dałam prosto z opakowania, z drugiego dałam połowę). Przekładamy masę serową na krakersy.Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut( na dno formy wstawiamy naczynie z wodą, sernik będzie taki delikatny). Po 15 minutach zmieszamy do 170 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.Po upieczeniu polewamy sernik czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi W grudniu
Różowa kuchnia, kruche ciasto może nie jest jej ulubionym, ale w tej wersji bardzo jej smakowało. Polecam, bo sernik z borówkami jest pyszny. Składniki: Kruche ciasto: - 200g miękkiego masła – 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany (lub jogurtu naturalnego) – 4 łyżki cukru – cukier waniliowy – szczypta soli – szczypta proszku do pieczenia – 1 i 1/4 szkl. mąki + do podsypywania Masło ze wszystkimi pozostałymi składnikami(...)składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki (oprócz jagód) umieścić w misie miksera i zmiksować do otrzymania gładkiej masy, nie dłużej, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej (napowietrzony sernik urośnie, a potem opadnie). Na podpieczony spód przelać masę serową, wyrównać, następnie na górę wysypać 2/3 przygotowanych jagód. Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 minut
dom-agi.plszklanki mleka 1/4 szklanki oleju 2 żółtka 1 jajko cukier waniliowy 1/2 budyniu śmietankowego bez cukru (20 g) Pianka Kokosowa: 4 białka niepełne pół szklanki cukru 100 g wiórków kokosowych Polewa Czekoladowa: 50 ml śmietanki kremówki 30% 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka wódki wiórki kokosowe do oprószenia Sernik z Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło siekamy na nieduże
Słodka Strona, ale ich przegotowanie zniechęca Was do pieczenia? Ten przepis jest dla Was Szybki sernik oreo bez pieczenia przepis na blachę o średnicy 24 cm 200 g ciasteczek oreo 70 g rozpuszczonego masła 750 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30 % 16 g cukru waniliowego 100 g białej czekolady szczypta soli + 70 g gorzkiej czekolady + 20 g masła + łyżka(...)przestygnięcia. W tym czasie ubij schłodzoną śmietankę ze szczyptą soli. Gdy piana będzie już sztywna, dodawaj serek mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec do masy dodaj cukier waniliowy oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Delikatnie wymieszaj. Masę serową wyłóż na schłodzony spód ciasta. Rozprowadź ją po całej powierzchni blachy, wyrównaj wierzch. Wierzch ciasta udekoruj ciasteczkami oreo. Ciasto wstaw do lodówki, najlepiej
365 dni dookoła kuchniTruskawki, truskawki....korzystajmy. Dzisiaj zrobiłam sernik na zimno na serkach homogenizowanych z musem truskawkowym. Składniki: Spód 140 g ciastek kruchych 70 g masła Warstwa serowa: 800 g serków homogenizowanych waniliowych 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 500 g truskawek 3/4 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Masło roztopić, wlać(...)żelatynę rozpuszczoną w trzech łyżkach wody. Dokładnie wszystko wymieszać i wystudzić. Wlać na masę serową i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wierzch ozdobić truskawkami i listkami mięty. sernik na zimno z truskawkami
O kuchni z uczuciemspodu itp. sam ser. Przepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny.1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka)6 jajekduży cukier waniliowybudyń waniliowy lub śmietankowy2 łyżki maki ziemniaczanejkostka masła (200g)1 i 1/2 szklanki(...)minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i pieczemy do zarumienienia się sernika.Całkowity czas pieczenia u mnie wyniósł prawie 1,5 godziny (sprawdzałam patyczkiem).Na koniec posypałam sernik cukrem pudrem.Aby sernik nie opadł trzeba mieć farta, ja stosowałam tricki typu: wszystkie składniki w jednakowej temperaturze, po upieczeniu zostawiłam ciasto w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiach
Z butelką mleczka w tleciastek oreo 50g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik 200g gorzkiej czekolady (użyłam 60%) 3 łyżki dobrego kakao bez cukru 2 jajka 150g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 110g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 spore łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18% Dodatkowo: 8-10 ciastek oreo(...)przygotowanym spodem ciasteczkowym i wyrównać. Pokruszyć 8-9 ciastek oreo i poukładać je na wierzchu sernika, można je delikatnie docisnąć. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Sernik mało rośnie. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Ostygnięty sernik ostrożnie
Mała CukierenkaSkładniki: jajka 7 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 2 łyżeczki, ser z wiaderka 1 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, biszkopty okrągłe 200 gram opakowanie, czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 2 łyżki, wiórki kokosowe - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa = żółtka, cukier, sok z cytryny w robocie utrzeć do białości z 4 minuty(...)najwyższych obrotach dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną i połączyć składniki na średnich obrotach dodać na sztywno ubitą pianę, łyżką delikatnie wmieszać w sernik, pianę zawsze ubijam z jajek o temperaturze pokojowej forma z papierem do pieczenia 30x15 cm, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć masę serową, z trzy razy puknąć formę o blat stołu aby odpowietrzyć masę
W Mojej Kuchni Lubięsię tzw mokry piach. Tortownicę wysmarować masłem, spód i ewentualnie boki wylepić ciastem, ciasto podpiec przez 10 minut na 175 stopni w piekarniku. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aby lepiej się zmiksowało można bardzo delikatnie podgrzać garnek. Dodać ser dalej miksując, do masy dodajemy całe jajka i pół puszki kajmaku, na samym końcu po połączeniu dodajemy budyń oraz(...)esencje rumową, całość miksujemy dokładnie ostatni raz. Po zmiksowaniu ser wylać na podpieczony wcześniej spód, całośc piec około 60 minut na 170 stopni bez teromobiegu. Po wyjęciu z piekarnika sernik polać pozostałym kajmakiem
Pychotkaaamnie coś nowego, mianowicie nie pamiętam już kiedy robiłam sernik na zimno z owocami.No to mamy dziś smakołyk na talerzu. Składniki: biszkopty okrągłe z 15 szt morele z puszki (6 połówek dałam) 500 g mascarpone czteropak serka homogenizowanego waniliowego (4 x 140 g) 4 łyżki cukru pudru ( zmieliłam ksylitol inaczej cukier brzozowy) Kłos-Pol 2 łyżki soku(...)kroimy w kosteczkę, dodajemy do sernika, całość mieszamy już łopatką i wykładamy do formy okrągłej wyłożonej biszkoptami ( w moim przypadku jest to forma sylikonowa 22 cm ale może być też i tortownica).Rozprowadzamy równo masę serową i przykrywamy folią aluminiową i do lodówki na około 4 godzinki i mamy pyszny sernik
Różowa kuchniawakacjami, jest świeży, lekki i delikatny. Spróbujcie, zanim otuli nas jesień... Sernik waniliowo-jogurtowy z owcami i bzową galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 350 g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki cukru waniliowego 30 g cukru pudru 4 listki żelatyny 100 ml mleka dodatkowo(...)zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i waniliowym. Mleko zagotować. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, połączyć. Ostudzić. Zimne, ale jeszcze nie tężejące mleko powoli wlewać do masy serowej, cały czas miksując. Masę przelać na schłodzony spód, wstawić do lodówki na 60 minut. Morele i czereśnie przekroić na połówki, usunąć pestki. Owoce ułożyć na serniku. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Pożeraczka, czyli raz adobrze