mojprzepisna.pl | Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy Podczas pieczenia biszkoptu często mam problem z wielkością formy, ilością jajek i pozostałych składników. Jeżeli i wy macie
moj przepis namusu brzoskwiniowego mogę nazwać fajnym nowym doświadczeniem kuchennym hm ale to zabrzmiało. Placek fajny ciekawy, zwarty mazisty dość ciężki. Zapraszam... Skala smaku 10/10 ja zrobiłam na małej blaszce, sernik najlepszy na drugi dzień. Źródło blog "babeczka.zuzka" Spód ciasteczkowy: 200 g herbatników 75 g roztopionego masła Ciastka zmiksować na proszek za pomocą malaksera lub blendera, Dolać masło, wymieszać(...)sera i wymieszać. Masę serową delikatnie wylać na spód ciasteczkowy i delikatnie wykładać mus brzoskwiniowy i patyczkiem zrobić esy floresy, ósemki.Piec 150st., 1 godz. i 20 min. Ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiach
Kubki smakuZ rana najlepiej lubię słodkie śniadania , bo po słodkim śniadaniu dzień staje się o wiele lepszy. Dziś prezentuję Wam bardzo, bardzo smaczne śniadanie, bo aż potrójnie
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Tęczowy tort galaretkowy Czasem mam pomysł na coś szalonego, nie do końca super zdrowego, nie do końca bez cukru, szczególnie jeżeli wiem, że osoba, która
moj przepis namojprzepisna.pl | Pączki z zimieniakami Z okazji zbliżającego się święta dla łasuchów z przyjaciółmi zorganizowaliśmy sobie Tłusty czwartek w niedzielę. Każdy przyniósł coś od siebie, więc były
moj przepis naNareszcie lato! Lato witam pysznym ciastem z bardzo letnim produktem - truskawkami. Nazwa tego ciasta dźwięczy bardzo lekko i apetycznie - Chmurka Truskawkowa! Chmurka truskawkowa składa się z
Kuchnia ŁukaszaSłonecznikowiec , to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie kiedy jadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą
Kuchnia Łukaszadomieszką kakao. Całkowita inspiracja pochodzi od Kwestii smaku. Marzę o tym, żeby kiedyś mój blog osiągnął taki status. Uwielbiam tę stronę i śledzę ją na okrągło. Sernik robiłam pierwszy raz i od razu taki sukces. Polecam wszystkim laikom, wbrew pozorom jest to bardzo prosty i do ogarnięcia temat. Uwierzcie mi, ja raczej nie jestem ciastkowa, zdecydowanie wolę(...)kawałki rabarbaru, posypać resztą posypką z mąki i cukry ( to w czym był rabarbar) oraz wiórki kokosowe. Na koniec zetrzeć na tarce pozostałe ciasto kakaowe. Piec ok. 45 min - poczekać do wystygnięcia i delektować się tym fantastycznym smakiem. Ja nie wytrzymałam aż wystygnie poparzyłam sobie język
pieprzny smaczekKażdy może dobrze wyglądać... ale nie każdy chce? Uważamy, że to ciężka sprawa. Wcale nie. Kilka łatwych trików oraz zmian nawyków żywieniowych pozwoli nam lepiej traktować
fitolarun.blogspot.compołowy były umieszczone w masie – ich pozostała część powinna wystawać ponad jej powierzchnię, co nada wypiekowi pięknego wyglądu. Ciasto należy piec w 180 ᵒ C przez około 35-40 min. Uwaga! Nie zapomnij odpowiednio przygotować owoców. Śliwki powinny być wypestkowane i przekrojone na pół, zaś gruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami(...)opakowań budyniu śmietankowego i połowy szklanki oleju . Następnie dodajemy pianę z białek i cukru ubitą na sztywno. Po upieczeniu i wystudzeniu, na powierzchni ciasta układamy jagody oraz galaretkę . Sernik na zimno z truskawkami To wyśmienite ciasto będzie doskonałym pomysłem na deser w ciepły, letni dzień. Wygląda efektownie, ma niezrównany smak, a dodatkowo nie jest czasochłonny. Głównym elementem ciasta
Moja smaczna kuchniazrobieniu sernika zostało mi trochę białek, więc... czas na bezy:) Moje początkowe doświadczenia z bezami kończyły się często niepowodzeniem, ale odkąd trafiłam na przepis w "Palce lizać" wychodzą zawsze. Zapraszam do wypróbowania, na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: 1 szklanka białek 2 szklanki cukru (nie pudru), daję o 1/3 mniej kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka kakao(...)bezy całkiem kruche, powinien przedłużyć czas pieczenia, a na koniec dopiekać w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, tak by bezy dokładnie się wysuszyły. Bezy duże (nakładane łyżką) piekę zwykle 15 min. dłużej, wtedy nie są ciągnące w środku. Małe beziki (wyciskane za pomocą worka cukierniczego) piekę zgodnie z czasem podanym w przepisie i od razu po upieczeniu wyciągam. Źródło/ Inspiracja
Domowa Cookierenka Agimojeprzepisna.pl | Tort Szwardzwaldzki Ten tort wiążę się z wieloma „pierwszymi razami” ;-). Pierwszy raz robiłam i jadłam Tort Szwardzwaldzki, pierwszy raz robiłam biszkopt z połowy
moj przepis namojprzepisna.pl | Maślane rogaliki Czasem spełniam kaprysy mojej rodzinki i piekę dla nich wypieki może nie najzdrowsze, ale smaczne, pełne zwykłej mąki pszennej, masła, jajek i mleka
moj przepis naskładniki: spód: 2 jajka 0,5 kubka mąki kokosowej 0,5 kostki masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia laska wanilii mus kokosowy: 1l mleka kokosowego
Luźna KuchniaJedliście może ciasto solone z domowym karmelem? Pyszne, chodź nieco inne w smaku. Lubię eksperymentować a ten eksperyment zaliczam do udanych :) Idealne ciasto na chłodne jesienne
Kuchnia Paulettes