sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:409/478)

Ciasto Czekoladowe z kulkami serowo kokosowymi 194

Najlepsze połączenie ever:) Sernik i czekolaada! To ciasto mimo ,że nieco wymagające - urzeknie Was zarówno smakiem jak i wyglądem.  Serowe kulki z dodatkiem kokosa oraz warstwa mascarpone  przywodzą na myśl popularne Rafaello, a wspólnie z czekoladą tworzą duet przypominający z kolei draże dzieciństwa: "Korsarz" :) Więc decydując się na wykonanie tego przekładańca macie 2  produkty w jednym(...)WYKONANIE I PIECZENIE CIASTA Z SEROWYMI KULAMI:   ciasto jasne   ciasto ciemne ( wyrównujemy)     serowe kule ( 3 w szerokość i 4 w długość blachy)   pieczemy 50 minut w temp. 175 stopni i studzimy            na upieczone i zimne ciasto z kulami serowymi wykładamy masę.    dekorujemy fantazyjnie polewą :) Smacznego! Normal

Domowe ciasta
Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia 329

Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia – Nowe, pyszne ciasto bez pieczenia w Małej Cukierence. Wygląda fantastycznie, tak wiosennie, jest bardzo smaczne, owocowe, kremowe, pyszne. Zamiast puree z

Mała Cukierenka
Syrnik ze mandlami (Sernik z migdałami) 140

Tyn syrnik to je dobre pole do eksperymyntōw. Kōmbinowołech ze mōnkami i dodatkami, aż żech prziszoł tyż do tych mandli. 1 Połōnczynie tego miynkego syrnika ze

Chop w kuchni
Idealna babka mojej Mamy. Z historią w tle 203

zostania w domu. I dopiero o dwudziestej pierwszej C. wyszedł do pracy... Dziwnie . Ale jak mus, to mus. A teraz już wróćmy do moich ulubionych wielkanocnych wypieków (serniki piekę i zjadam przez cały rok, więc się nie liczą). Tym razem zabrałam się za babkę mojej Mamy, która podobno miała nie wyjść, a udała się jak ta lala . Z babką(...)miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu wąskim strumieniem wlać ostudzone masło. Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec w 180 st. C. przez 30-35 minut, do suchego patyczka. Ostudzić w formie. Ostudzoną babkę wyjąć z formy, ozdobić lukrem z wymieszanego cukru pudru z sokiem z cytryny, ozdobić posiekanymi wiśniami. Smacznego! Skąd Mama ma przepis? Szczerze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 238

mojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci

moj przepis na
CO Z ŻÓŁTKAMI: pizzerynki 139

Często dostaję pytania ''Co robisz z żółtkami po omletach?'' ... Wychodząc wam (i sobie) naprzeciw siedzę i myślę, myślę i siedzę i powstają w mojej głowie (i

fitolarun.blogspot.com
Miodowe skrzydełka z grilla 139

Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Truskawkowa chmurka 4068

malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis . Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). W sezonie można użyć świeżychtruskawek, a przez resztę roku sprawdzą się również truskawki mrożone. Truskawkową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień(...)pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, najlepiej na całą noc, by odpowiednio się wysuszyła. Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień wcześniej) lub zamiast

Kulinarne Przeboje
Kakaowiec z masą serową 290

można sobie trochę podogadzać... Jak wiecie ja tam słodkie lubię mieć na co dzień, więc i tydzień możemy zacząć porządną porcją ciasta ;) U mnie od wczoraj w lodówce sernik ze śliwkami i jeszcze szarlotka od Teściowej, więc i kawa będzie lepiej smakować przed południem... Dla Was mam za to przepis na ciasto kakaowe z gotowaną masą sernikową, które przygotowałam(...)Mieszamy powoli i w jednym kierunku. Gotową masę przelewamy na formę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C i pieczemy ok 15-20 minut- do suchego patyczka. Studzimy. Masa serowa: Do rondelka przekładamy masło oraz cukier i topimy na niewielkim ogniu. Ser łączymy z jajkami i dodajemy do reszty. W mleku mieszamy budyń śmietankowy

Kuchnia w czekoladzie
Pleśniak z babcinego zeszytu 198

gdzie parę dni temu ukazało się jego zdjęcie. Dostałam od Was mnóstwo wiadomości z zapytaniem, co to za ciasto, z prośbą o przepis. Większość z Was pomyliła go z sernikiem królewskim. :)  Dla tego ciasta to spory "awans" i jednocześnie wielki komplement dla samego przepisu, bo oznacza to, że pleśniak wygląda i wychodzi "po królewsku."  Na Wasze prośby przepis(...)używasz). 5. Kolejną warstwą będzie piana z białek.  6. Na pianę zetrzyj następnie ciemne ciasto.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 45 minut.  Po ostygnięciu posyp całość cukrem pudrem.  Smacznego

Garniec Magalie
Proste ciasto kokosowe. Z jabłkami i żurawiną 165

blogach to jedno z moich ulubionych zajęć w czasie wolnym; aktualnie dziesięć stron to maksimum. Później oczy zaczynają mi się kleić, literki robią się coraz mniejsze i nawet najapetyczniejszy sernik nie jest w stanie mnie pobudzić. Na czytanie książek staram się przeznaczać minimum pół godziny dziennie, plus nieco ponad godzina słuchania audiobooka w aucie. Mimo szczerych chęci, nie potrafię(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, naciąć wierzch w kratkę. Ułożyć jabłka na cieście, pomiędzy nimi wcisnąć żurawinę. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego! Jeśli nie macie cukru kokosowego, możecie zastąpić go ciemnym muscovado lub po prostu zwykłym, białym. Ale przy tym ostatnim wypiek straci swój kolor i posmak

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szparagi z jajkiem sadzonym 210

Sezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świąteczne babeczki. Bez zapachu piernika 178

Lukrujemy pierniczki wyczekujące w puszkach od miesiąca, albo dopiero pieczemy takie na ostatnią chwilę. Przełożony powidłami piernik czeka w spiżarni. Na stole pysznią się makowe strucle, w lodówce czeka sernik i wszystkie wytrawne dania - pierogi, uszka, barszczyk... Jak dobrze, że większość tych smakołyków można przygotować troszkę wcześniej - dzięki temu tych ostatnich chwil nie trzeba spędzać w kuchni. Zamiast tego(...)wierzch resztę ciasta. Wykałaczką lub patykiem do szaszłyków zrobić w cieście esy-floresy tak, żeby masy się nieco wymieszały. Piec w 180 st. C. przez 18-20 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Kupiłam sobie barwniki. Do tej pory miałam tylko czerwony i czarny, teraz mam jeszcze żółty, zielony i niebieski. Z tych kilku kolorów można tworzyć niekończące się kombinacje. Może

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Spaghetti po azjatycku 179

Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zosia. 951

     Zosia to pyszne, kakaowe ciasto miodowe przełożone masą serową. Wykonanie jest nieco pracochłonne (kto choć raz piekł miodownik przyzna, że proces wałkowania ciasta

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania