sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:416/478)

Długo duszona wołowina z pieczarkami 177

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Truskawkowe szaleństwo z Braćmi Koral 210

Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Syrnik czorno-bioły (Sernik czarno-biały…choć nie do końca ;) ) 159

Wielkanoc coroz to bliżyj i trza sie pomału 1 brać za jedzynie, kerego 2 niy moge zabrakn ōńć przi świōntecznym fajrowaniu 3 . Za starego piyrwy we

Chop w kuchni
KAWOSZEK – CIASTO KAWOWE BEZ PIECZENIA + najlepszy ekspres przelewowy, jakiego do tej pory używałam! 111

Zawsze wraz z nadejściem chłodów częściej w swojej kuchni sięgam bo „cięższe smaki”. W wypiekach goszczą orzechy, gorzka czekolada, kawa czy też większa ilość

Ostra na Słodko
Klasyczne mule w białym winie 162

Mule w białym winie to najbardziej klasyczny przepis na te owoce morza. Odpowiedniej ich przygotowanie sprawi, że będą delikatne w smaku, soczyste i wilgotne. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy kompot 171

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak curry z warzywami 148

W kolejnym wpisie pokażemy Wam jak przygotować szybkie wywodzące się z Azji danie. Kurczak curry z warzywami to połączenie ostrej pasty curry z delikatnym w smaku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg łososiowy z buraczkami 120

Pstrąg łososiowy to ryba polecana osobą na diecie. Zawiera niewiele kalorii i ma delikatny smak. 100g pstrąga łososiowego zawiera ok. 90-100 kcal. Oczywiście wszystko zależy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ryżowy z łososiem 152

Wielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 224

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 334

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Tarta sernikowa z dżemem (Crostata di ricotta e marmellata) 145

Weekendowa kawa smakuje wyj ą tkowo w towarzystwie s ł odkiego deseru. Ciasto, kt ó re przygotowa ł am ł ą czy w sobie dwa przepisy

La grande e la piccola cuoca
Kurczak z warzywami i koperkiem 164

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszyste ciasto z rabarbarem 216

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TU I TAM nr 25. Porzeczki. Perfect summer pudding i Nigel Slater. 187

nutellą... Deser czeka w domu. Taki jak lubię - uszyty na miarę naszych zachcianek. Latem najczęściej królują w nim maliny i porzeczki. Czerwone z kokosem w tartaletkach, czarne w serniku na zimno, białe w nalewce. Jest też deser, który łączy je wszystkie razem otulając delikatnym biszkoptem. Klasyczny, letni deser - ponoć jeden z ulubionych deserów angielskiej Królowej. Summer pudding. Deser, którego historia(...)masy żółtkowej. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą pianę. Przełożyć do formy o wymiarach 24 x 24 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni. Piec ok. 15 minut lub do momentu, gdy patyczek włożony do ciasta po wyjęciu będzie suchy. Na nadzienie owocowe ok. 500 gr owoców - u mnie 1/4 stanowiły maliny, reszta to równe proporcje białej, czerwonej

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania