sernik szybki - 3281 przepisów (strona:163/219)

Serce z sernika włoskiego 197

Sernik włoski to odmiana sernika na zimno, tylko zamiast żelatyny dodaje się agar - roślinny środek żelujący nadający specyficzny smak. Pyszny sernik bez pieczenia , na bazie kremu bezowego. Polecam! SKŁADNIKI: 350 g sera esencja pomarańczowa krem bezowy: 96 g cukru 44 g białek  45 g wody galaretka: 235 g cukru 11 g agaru 235 g wody barwnik spożywczy(...)Przygotować galaretkę: 235 g wody zagotować z cukrem i z agarem, dodać barwnik.Galaretka musi się cały czas gotować na małym ogniu przed dodaniem do ciasta, w przeciwnym razie szybko zastygnie. Do sera dodać krem bezowy cały czas mieszając , na końcu dodać zagotowaną galaretkę zostawiając ok 1/4 szkl do polania wierzchu ciasta. Wylać na foremkę w kształcie serca,wyrównać

Z Marcepanem
Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami 99

zbyt nudno, dodałam jeszcze warstwę serową. Całość wieńczy kruszonka. W sumie, ten placek drożdżowy przypomina więc w smaku drożdżówki, ale jest zdecydowanie lepszy od tych kupnych. Wilgotny, nie wysycha szybko, ładnie wyrasta. Ciacho pięknie pachnie w czasie pieczenia, a mąż jak to mąż… uwielbia wyskubywać kruszonkę z jeszcze gorącego ciasta. Nie chciałam aby ciasto było zbyt słodkie, dlatego(...)wtedy wejdzie ich więcej. Ja tradycyjnie używam sera kanapkowo-sernikowego. Jeśli używacie wiaderkowy, pamiętajcie o odcedzeniu. Jeśli wybraliście zwykł ser biały, zmielcie go wcześniej. Postępujemy identycznie jak w wypadku sernika. Porcja na dużą blachę. Drukuj Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Kruszonka 200g mąki 75 g brązowego cukru 100 g masła Ciasto

Mieszam w Garnku
Birmańskie tofu z ciecierzycy – na dwa sposoby 173

kurkuma, reszta zależy od tego jaki jest Wasz smak i do czego tofu będzie używane. Jeśli chcecie przeznaczyć je na tofurnicę – sypnijcie ‘jajecznej’ soli Kala Namak , jeśli na sernik – nie sólcie i nie dodawajcie innych dodatków. Jeśli tofu ma mieć smak sera bliski cheddarowi – niezastąpione będą płatki drożdżowe. Jeśli będziecie tofu marynować, smażyć – polecam cebulową w smaku asafetydę, paprykę(...)gęstnieć i bulgotać. Mieszamy w drugim garnku dokładnie mąkę po moczeniu i stale mieszając gotujący się płyn, wlewamy zawiesinę mąki do garnka. Mieszamy i uważamy żeby nie przypalić, bo szybko zaczyna gęstnieć – gotujemy wszystko razem około 8-10 minut, ani na moment nie przerywając mieszania!   Masę przelewamy do formy wyłożonej czystą bawełnianą ściereczką i zostawiamy do ostudzenia

Karo in the Kitchen
Tarta kokosowa z czereśniami 539

Tarta kokosowa z czereśniami to kolejny wypiek po serniku z czereśniami, w którym wykorzystałam te czerwone, soczyste owoce. Z czereśni przygotowałam galaretkę, która pokrywa wierzch tarty, natomiast wnętrze, jak i spód z ciasta kruchego są zdominowane przez smak kokosu. Masa, która wypełnia tartę, to połączenie jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, po upieczeniu ma zwartą konsystencję i zachwyca mocno kokosowym smakiem(...)łyżka cukru1 łyżka soku z cytryny100ml wody + 2 łyżki1,5 łyżeczki żelatyny Wykonanie:- mąkę i cukier przesiać, dodać sól, wiórki kokosowe oraz zimne masło, składniki posiekać, dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto- ciasto schłodzić 30 minut w lodówce- składniki na masę jogurtową wyjąć wcześniej z lodówki, aby przyjęły temperaturę pokojową - formę o średnicy 21cm wysmarować masłem, ciastem wylepić

Smakołyki Bereniki
Wariacja na temat...RED VELVET CAKE. 170

ślicie, że u mnie było tak pospolicie? Nie! Nie dość, że przełamuję własne zahamowania, od razurzucam się na głęboką wodę i kombinuję z kremem!Powstała masa sernikowa, jak na sernik na zimno. Dodając mniej żelatyny, uzyskałam mniej zwartąkonsystencję, pasującą do konsystencji kremu.Okazja? Przyjaciółka moja, J., zaczyna właśnie dorosłość, kończąc osiemnaście lat. Jako, iż jest todziewczyna niesamowicie skromna, nie wyprawiała(...)truskawki, które solenizantka uwielbia.Nie zabrakło też przygód! Taszczyłam owy tort do miejscowości 45 km dalej, pociągiem, gdzietemperatura sięgała chyba ze czterdzieści stopni! Jechałam cała zestrachana, by dostarczyć dow całości. Szybka reanimacja w lodówce po dotarciu do celu i nikt już nie o tym pamiętał. RED VELVET CAKE  Z KREMEM SEROWYM. /ciasto - przepis stąd; krem - inwencja własna;/ spody

W kuchni Karmel-itki
Rurki z kremem 149

przysporzy problemu, wystarczy odrobina chęci, aby zrobić rurki z kremem. Przygotowując ciasto półkruche z poniższych składników warto zwiększyć proporcje i część przechować w zamrażarce. Zawsze się przyda do sernika, jabłecznika, babeczek, kolejnej porcji rurek, czy innych słodkich wypieków. Składniki na ciasto półkruche: - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru - 250 g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej(...)pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 2 porcje, przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Stolnicę oprószamy mąką, kładziemy porcję ciasta i lekko podsypując wałkujemy nadając kształt prostokąta, na grubość

mojewypiekiinietylko
pyszny sernik z ciemnym ciastem 152

posiekanych rodzynki opcjonalnie Wykonanie blaszka 30x30 Cytrynę sparzona zetrzeć na tarce. Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka ,kakao i szybko zagniatamy ciasto.  Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Oddzielić żółtka od białek. Miękkie masło ucierać  przez 3-5 minut, i dodawać(...)połączyć  z masa serowa ,którą wyłożyć  na podpieczony ostudzony  spód . 1/3 ciasta ciemnego ,zetrzeć na masę serową .Zmniejszyć temperaturę  piekarnika do 180 stopni i piec sernik przez około godzinę. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykryć papierem do pieczenia.Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkroić  delikatnie boki sernika ,aby był równy

w mojej kuchni
Wytrawny sernik 116

Zostały mi w lodówce resztki różnych białych serów, a ze starego zeszytu kusił mnie słony sernik do upieczenia. Jest to bardzo ciekawe rozwiązanie na niesłodką tartę serową. Spód z mąki żytnej i razowej z dodatkiem kminku i czarnuszki, a farsz serowy zawiera duszone pory, ser żółty, szynkę(...)sera żółtego • po 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, cząbru, tymianku i soli • 1 łyżka masła Wykonanie : Spód • Wymieszać razem suche składniki, dodać miękkie masło, jajko i dość szybko zagnieść ciasto. • Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut. • Wyłożyć ciastem spód tortownicy o średnicy 26 cm i nakłuć widelcem. Masa serowa • Pora pokroić

To co kocham
Kruche ciasto z nektarynkami 143

Jestem wielką miłośniczką kruchego ciasta. Wszystko co jest przygotowane z tego wypieku jest cudowne. Szarlotka, kruchy spód do sernika, kruche babeczki czy ciasteczka. Jest to również ulubione ciasto moich małych kucharzy uczestniczących na warsztaty kulinarne. Zresztą będąc dzieckiem lubiłam to ciasto równie mocno. Prawdopodobnie za jego prostotę, konsystencje i uniwersalność. Dzisiejszy przepis jest dokładni taki sam! Prosty i uniwersalny(...)ekstraktu waniliowegoew. 2 łyżki cukrukruszonka: 100 g masła, 120 g mąki, 100 g cukruSposób przygotowania:Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, kawałki masła i jajka, następnie wszystko mieszamy i szybko zagniatamy.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do metalowej formy  na tartę (z wyjmowanym dnem) - spód równomiernie nakłuwamy i  pieczemy w piekarniku rozgrzanym

Słodkie Przyjemności
Babeczki Serowe czyli Mini Serniczki z Foremki 68

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kto z nas nie uwielbia kruchych, delikatnych i rozpływających się w ustach babeczek? Zwłaszcza jeśli mają one smaczne, serowe nadzienie?  Babeczki serowe

Przepiski.pl
Sernik z czekoladowym kajmakiem wg Aleex 155

gotowe, by pracować dłużej, więcej i wydajniej. A po pracy? A po pracy biegniemy do domu, by przejąć obowiązki z “drugiego etatu”. Po drodze wpadamy jeszcze do sklepu na szybkie zakupy i obładowane siatkami, wspaniałe superwoman, po powrocie do domu, zakasujemy rękawy, by rzucić się w wir obowiązków. I taki cykl trwa każdego dnia. Tydzień po tygodniu, miesiąc po miesiącu(...)napisał Bułhakow : „Wszystko będzie, jak być powinno, tak już jest urządzony świat”. A skoro obchodzimy święto, to na stole powinno znaleźć się świąteczne ciasto. Dziś zainspirował mnie przepis na sernik z kwestii smaku. Na jego bazie upiekłam sernik z czekoladowym kajmakiem. Pyszny, delikatny, po prostu doskonały. Także na zbliżającą się Wielkanoc. Składniki: Spód: • 300 g herbatników czekoladowych

W mojej kuchni
20 przepisów na Wielkanoc 680

Terrina z serków wiejskich   – nafaszerowana startą rzodkiewką i  świeżym ogórkiem 3.         Pasztet z pieczonych wątróbek  – szybki do przygotowania i bardzo kremowy 4.        Jajka w szynkowych kubeczkach  – pomysł na efektowne podanie gotowanych jajek 5.        Szynka nadziana pastą jajeczną(...)ilością bakalii 12. Babka makowa   – czyli pomysł na wykorzystanie suchego maku; babka prosta do przygotowania, tania i bardzo smaczna! 13. Babka piaskowa, dwukolorowa  – długo zachowuje świeżość 14. Sernik pieczony w kąpieli wodnej   – puszysty, miękki i niesamowity w smaku; nie pęka podczas pieczenia i idealnie się kroi 15. Mazurek orzechowy z pieczonym koglem – hit zeszłorocznych świąt wielkanocnych

Ugotować
CIASTO JAJKO SADZONE – bez pieczenia! 446

I kolejne ciacho zrobione przez mamę! Już niedługo sami będziecie rozpoznawać które są te moje, a które mojej mamci. Jak już Wam pisałam Ona zdecydowanie bardziej

Ostra na Słodko
Mini serniczki 92

zajadać. Zachęcam do spróbowania przepisu na 12 mini słodkości. Myślę, że nikt nie przejdzie obojętnie u nas w kuchni gorąco, smacznie i tłoczno… SKŁADNIKI: 500 g sera na sernik, twarogu mielonego 100 g cukru 1 jajko + 1 żółtko kilka kropel aromatu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 50 g czekolady gorzkiej 60 ml śmietanki 30% PRZYGOTOWANIE: W misce łącze(...)piekę 20 minut. Wyjmuję, studzę i delikatnie wyciągam z foremek. Teraz przygotowuję polewę. Śmietankę podgrzewam w garnku, zdejmuję z ognia i wrzucam połamane kawałeczki czekolady, mieszam szybko do rozpuszczenia. Dekoruję serniczki. Można posypać dodatkowo dowolną posypką. Mini serniczki wykładam na paterę, podaję. SMACZNEGO:) Źródło przepisu (zmodyfikowałam): Pani Tereska & Friends

Zasmakuj Kuchni
Kaczka pieczona w ziołach 126

Piekarnik parowy Electrolux SteamCrisp mam go od niedawna, ale z każdym dniem coraz bardziej doceniam jego zalety. Najbardziej obawiałam się czy spełni swoją rolę podczas wypieku pieczywa i serników, ten egzamin piekarnik zdał na najwyższą ocenę. Chleby, zarówno na drożdżach, jak i na zakwasie upiekły się idealnie, a dzięki funkcji pary ich skórka była równomiernie wypieczona i chrupiąca. Piekarnik sprawdził(...)temperaturę, dzięki temu nie ma obaw, że coś przypalimy. To najlepsze ze znanych mi rozwiązań do przygotowywania naszych ulubionych steków. Oprócz opcji szybkiego nagrzewania i wspomnianych wyżej funkcji piekarnik posiada także program pizza, wilgotny termoobieg, rozmrażanie, szybki grill i turbo grill oraz standardowe - grzałka góra - dół i grzałka dolna. Dużą zaletą są cicho domykające się drzwi oraz czyszczenie parowe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik z brzoskwiniami 174

To taki klasyk, który wiele osób lubi. Połączenie brzoskwiń i masy serowej to małżeństwo idealne, konsystencje, struktury, smaki wspaniale się uzupełniają, a jeśli dodamy do tego

Cakes By Kejt
Sernik a'la pudding drezdeński 178

  Składniki na ciasto mąka pszenna, 2 szkl żółtka jaj, 3 szt cukier, 3/4 szkl margaryna, 3/4 kostki proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki Składniki na

Gotowanie moimi oczami
Sernik na zimno 186

  Składniki twaróg sernikowy, 250g śmietanka 36%, 250ml cukier puder, 4 kopiaste łyżeczki galaretka cytrynowa, 2 opak żelatyna, 3 łyżeczki biszkopty, 1 opak Przygotowanie Na dnie

Gotowanie moimi oczami