pieczony Śmietanowiec możesz przygotować na ciepło jak i na zimno. Jako wielka fanka serników jestem zwolenniczką tego pierwszego. Ciasto ze śmietany to nie to samo co sernik, choć wizualnie podobny to jednak smak inny. Tak samo jak nie należy mylić z ciastem z pieczonego jogurtu. Zapraszam na przepis 🙂 Śmietanowiec z galaretką przepis śmietana gęsta
Dieta moja pasjaZobacz przepisy na inne desery na upalne dni: Ciasto Owocowy Obłoczek – leciutki deser idealny na upały Lekki galaretkowiec na jogurcie (146 kcal) Śmietanowiec z truskawkami – ciasto bez pieczenia Ciasto Skrzydła Ikara – owocowa pianka bez pieczenia Jagodowa pokusa – sernik na zimno Artykuł Domowe lody słony karmel – więcej nie tkniesz tych ze sklepu pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneDelikatny mocno owocowy sernik na zimno bez pieczenia. Pyszny deser idealny na upalne dni. Foremka o średnicy 16 cm 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka owocowa użyłam rubinowej 1 łyżka żelatyny 300ml wrzątku pół słoiczka dżemu wiśniowego 1 łyżka cukru pudru po 2 solidne garści malin i borówek 100 gramów ciasteczek typu petit 40 gramów masła
Andzia PichciMówię Wam! Niebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które
Kulinarne PrzebojeTo ciasto jest wyjątkowo dobre, delikatne i orzeźwiające. Zniknęło w błyskawicznym tempie, goście byli zachwyceni Upiec mały biszkopt – białka z cukrem ubić na sztywną pianę
Kuchnia Pokoleńsuszonymi pomidorami ok. 200 g twarogu, 1–2 łyżki jogurtu naturalnego, ½ czerwonej cebuli, 3–4 suszone pomidory, sól i pieprz do smaku, opcjonalnie: łyżka posiekanego szczypiorku, bazylii lub natki pietruszki. Cebulę i suszone pomidory (jeżeli używasz tych w zalewie – dobrze je odsącz) drobno posiekać. Twaróg umieścić w miseczce, dodać jogurt naturalny i ugniatając widelcem, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać(...)twarogiem Co zrobić z twarogiem, który zalega nam w lodówce? Oczywiście pyszny deser! Nie musisz od razu piec tradycyjnego sernika, zamiast tego możesz przygotować szybkie serniczki w formie wygodnych monoporcji. Miniserniczki z owocami 400 g chudego twarogu, 100 g jogurtu greckiego, 1 łyżka miodu, 1 opakowanie herbatników, 2 łyżki masła, kilka łyżek dżemu lub frużeliny owocowej, opcjonalnie: ulubione świeże owoce
Słodkie okruszkipoczątku. Albo na sam koniec. Właściwie to bez różnicy, bo dla mnie zawsze jest doskonała pora na kawałeczek sernikowego nieba. ;) Sernik jaglany to kolejne ciasto, które idealnie udaje sernik nie zawierając przy tym ani grama sera. Jest zbite, kremowe i taaaakie pyyyyszne! Kolejny dowód na to, że ciasta z jaglanki są po prostu najlepsze. Składniki: na spód(...)kaszy jaglanej +/- 2 szklanki chudego mleka (można zastąpić roślinnym) opakowanie (330 g) śmietany 12% (można zastąpić jogurtem) 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 czubate łyżki masła orzechowego opakowanie proszku budyniowego śmietankowego + kilka/kilkanaście śliwek na wierzch sernika Gotujemy kaszę. Suche ziarna prażymy, mieszamy, zalewamy mlekiem oraz szklanką wody. Zagotowujemy po czym zmniejszamy moc palnika. Gotujemy pod przykryciem
Kuchnia ElliePyszny, baaardzo kremowy serniczek na zimno :). Po prostu rozpływa się w ustach. Nie na jogurcie czy ser kach homogenizowanych ( nie umniejszając oczywiście i ch walorom smakowym ; ) ), lecz na prawdziwym tw arogu - takie lubię najbardziej. Można tu użyć dowolnych owoców, zarówno świeżych jak i tych z puszki, a nawet mrożonych ( większe mrożone owoce należy wcześniej rozmrozić i odsączyć(...)ręczniku kuchennym, drobnych owoców mrożonych, np. jagód, nie trzeba wcześniej rozmrażać ). Jest tyle możliwości by za każdym razem mieć sernik inny, a jednocześnie tak samo pyszny i delikatny. Bardzo polecam :). Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego, może być dobrej jakości ser z wiaderka 4 żółtka 120 g masła 1 - 1,5 szklanki cukru pudru 30 g żelatyny
Opowieści z piekarnikawyjątkowym przepisem na wspaniałe ciasto! Jestem ogromną wielbicielką szarlotek/jabłeczników i serników, więc jeśli podzielacie moją miłość to będziecie wniebowzięci! Koniecznie spróbujcie tego, prawie już jesiennego przepisu. Składniki na spód: – 260g mąki pszennej – 140g zimnego masła – 75g cukru drobnego – 1 łyżka jogurtu naturalnego – 1 żółtko – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli
Be Fit Be Strongprosty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik na zimno z truskawkami i galaretką. To idealne ciasto na letnie dni, jest lekkie, orzeźwiające i nie zawiera dużo kalorii. Chyba nie ma innego tak prostego i pysznego ciasta z truskawkami :) Składniki (tortownica o średnicy 22 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów 250 g chudego twarogu 40 g jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/4 szklanki(...)tortownicy położyć papier do pieczenia, na spodzie poukładać biszkopty. Twaróg zlendować z jogurtami i ksylitolem. Następnie dodać roszpuszczoną i przestudzoną żelatynę i jeszcze raz wszystko zblendować. Wyłożyć na spód z biszkoptów, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Wyjąć sernik z lodówki, na wierzch położyć truskawk Na wierc wylać przestudzoną , lekko tężejącą galaretkę. Sernik wstawić
Healthy food explorerroku, w restauracji „La Viña” powstał pierwszy sernik baskijski, którego twórcą był Santiago Rivera. Ten wyjątkowy sernik szybko zdobył popularność ze względu na swoją niezwykłą prostotę, a jednocześnie intensywny, karmelizowany smak, który odróżniał go od tradycyjnych, bardziej puszystych serników. Kluczowy element, który sprawia, że sernik baskijski jest tak niepowtarzalny, to brak spodu oraz wypiekanie go w wysokiej(...)Sernik baskijski z likierem – wersja dla dorosłych, z nutą alkoholu, np. likieru Baileys lub Amaretto, który dodaje głębi smaku. 4. Sernik baskijski wegański – alternatywa dla osób na diecie roślinnej, przygotowana na bazie serów roślinnych i mleka kokosowego. Sernik Nat’s Każdy ma swoje sekrety, a moim jest Sernik Nat’s – autorska wersja sernika baskijskiego, która powstała
RafalCooktwarogowy chudy - 5 kostek - truskawki - 0,5 kg - żelatyna - 20 g - jogurt naturalny - 1 opakowanie (200 g) - miód (3 łyżki) lub stewia - ciasteczka owsiane - 1 opakowanie - gorzka czekolada - 1 tabliczka Dno tortownicy wyłożyć ciastkami. Twaróg połączyć z miodem oraz jogurtem naturalnym, całość zmiksować na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie dolać(...)twarogowej. Truskawki zmiksować. Połowę masy twarogowej wylać do tortownicy, odstawić na 15 minut do lodówki. Do kolejnej części dodać truskawki, dokładnie zmiksować, a następnie wylać na pierwszą część masy. Sernik odstawić na kilka godzin do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać ciasto. Smacznego
Fit-aminapiernikiem i ukrywa w sobie skórkę pomarańczy ... Bo czy tylko mi pomarańcze przypominają cudowne święta ? Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy Składniki : 450 g mąki pszennej 2 średnie jajka 3/4 szklanki cukru 200 g masła 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika masa serowa(...)aromatu pomarańczowego szczypta soli dodatkowo : opłatkowe śnieżynki do dekoracji Przygotowanie : Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, kakao, przyprawę korzenną, posiekane zimne ale nie twarde masło, jajko oraz jogurt - zagniatamy ciasto (ja użyłam robota kuchennego - haka). Ciasto dzielimy na 3 części, owijamy folią spożywczą, wkładamy na godzinę do lodówki lub 30 minut do zamrażarki. Spód tortownicy wykładamy papierem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibardzo proste w wykonaniu i przede wszystkim smaczne. Przepis zaczerpnięty z Bake&Taste z niewielkimi modyfikacjami. Sernik na zimno z jeżynami Spód 140 g herbatników 60-70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu mielonego z wiaderka 170 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny 350 g jeżyn Herbatniki pokruszyć(...)masy jeżynowej dodać drugą część żelatyny, ponownie cały czas miksując. Jeżeli żelatyna stężała trzeba ją lekko podgrzać. Masę wylać do wierzch i schłodzić przez noc w lodówce. . Artykuł SERNIK NA ZIMNO Z JEŻYNAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchnia