znajduje się dość sporo przepisów z jego wykorzystaniem. Dlatego postanowiłam je wszystkie zebrać w jednym miejscu:) Placek z budyniem i rabarbarem Ciasto serowe z rabarbarem Lody rabarbarowo - truskawkowe Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy Pomorska drożdżówka z rabarbarem Sernik z rabarbarem i truskawkami Tarta z jabłkami i rabarbarem posypana owsianą kruszonką Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową Risotto
Z miłości do słodkościwrzątku). Dodać budyń waniliowy oraz twaróg. Utrzeć mikserem. Do masy z twarogiem najpierw dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką. Następnie dodać pianę i również wymieszać łyżką. 2/3 masy twarogowej wyłożyć na spód. Do reszty dodać masę z kakao i dobrze wymieszać. Wylać na górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym(...)wrzątku). Dodać budyń waniliowy oraz twaróg. Utrzeć mikserem. Do masy z twarogiem najpierw dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką. Następnie dodać pianę i również wymieszać łyżką. 2/3 masy twarogowej wyłożyć na spód. Do reszty dodać masę z kakao i dobrze wymieszać. Wylać na górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym
Przepisy Babcikiedy przygotowując masę serową ubijam białka. Sernik w piekarniku rośnie jakieś 2cm, ale podczas studzenia opada do poziomu wyjściowego, zachowując lekką i puszystą strukturę. Bardzo zachęcam do upieczenia;) Składniki: 500g twarogu półtłustego 250g mascarpone 4 jajka 2/3 szklanki cukru (jeśli wolicie słodsze ciasta, można dać 3/4) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 op. budyniu waniliowego 1 płaska łyżka mąki(...)ubijania połowę cukru. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać twaróg i mascarpone, zmiksować. Dodać ekstrakt, budyń i mąkę, zmiksować. W 3 turach dodawać pianę z białek za każdym razem delikatnie mieszając. Formę* (13x25cm) wyłożyć papierem, na dno ułożyć warstwę herbatników (można upiec sernik bez spodu, od razu wylewając na papier masę serową). Na herbatniki przelać masę serową. Formę
Obiad gotowysuchy kisiel i szybko mieszając zagęścić ubić na sztywno pianę z 4 białek żółtka, cukier, wanilię mieloną dobrze ubić mikserem na puszystododać 2 opakowania po 440ml gęsty jogurt naturalny, budynie, olej i dobrze utrzeć mikserem na gładką masędodać pianę i delikatnie wymieszać z masą tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczeniana dnie rozłożyć biszkopty i na nie rozłożyć jeszcze(...)zostawić najlepiej na kilka godzin lub na noc w chłodnym miejscu do wystudzenia za mało ostudzone ciasto przy wyjmowaniu się połamieciasto smacznie pachnie wanilią, i jest w smaku jak sernik, wilgotne, pyszne.......POLECAM.......SMACZNEGO!!inne owoce takie jak truskawki, wiśnie, porzeczka też zrobić z kisielemwanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów
W Mojej Kuchni LubięSkładniki : 1 kg sera twarogowego półtłustego 2 szklanki ( 0,5 l ) śmietany 18 % 1 szklanka ( 25 dkg ) cukru kryształu drobnego 1 duży cukier waniliowy 6 dużych jajek 2 budynie waniliowe bez cukru ( 80 g ) 1 duże opakowanie delicji np. o smaku wiśniowym lub innym dowolnym Składniki na polewę czekoladową : 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka margaryny lub oleju kokosowego(...)trzepaczką lub widelcem, wlewamy partiami do masy serowej cały czas ucierając. Na koniec wsypujemy budyń i jeszcze chwilę mieszamy, aby składniki się dokładnie połączyły i nie było grudek. Gotową masę serową wylewamy ostrożnie, aby delicje nie przemieszczały się do przygotowanej tortownicy. Górę wyrównujemy łyżką . Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 170 C ) i pieczemy około godziny i 15 minut. Następnie
Przepisy i porady kulinarnebrakuje wam czasu na skomplikowane wypieki, ten sernik gotowany na herbatnikach sprawdzi się idealnie. Składniki 1 kg twarogu z wiaderka 200g masła 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 100 ml mleka 2 budynie waniliowe herbatniki ok. 4 paczki pół czekolady masa kajmakowa Przygotowanie W garnku rozpuścić masło. Dodać cukier, cukier waniliowy, mieszamy. Następnie dodać twaróg, jaja(...)mleka rozrobić 2 budynie waniliowe i wlać do gotującego sera (nie zapominając o mieszaniu ponieważ masa może się przypalić) masa zgęstnieje. Na blaszkę 22-24 wyłożyć papier do pieczenia. Ułożyć herbatniki na herbatnikach wyłożyć połowę masy, następnie na masie ułożyć znowu herbatniki i druga cześć masy, na wierzch znowu herbatniki. Sernik zostawić żeby wystygł. Masę krówkową i pół czekolady
Wasze Przepisyktóre zawładnęło moim sercem od pierwszego kęsa. Im dłużej postoi, tym lepiej smakuje. Choć rzadko zdarza się aby ciasto starczyło na dłużej, bo znika w zaskakującym tempie. Może ten sernik znajdzie się na Waszym świątecznym stole? :) Powyższy przepis znajdziecie również w numerze "Chochla" (patrz - prawa strona). Ciasto na dużą blachę Normal 0 21 false false false(...)łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 1 szklanka cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa czekoladowa: ½ kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. W razie konieczności podsypywać mąką
My simple kitchensernik pojawił się u mnie na świątecznym stole, dlatego musiał być maksymalnie dopieszczony. Do jego zrobienia użyłam swojskiego świeżego sera i aż 12 swojskich jajek. Dzięki nim miał piękny żółty kolor. Masa serowa jest gęsta, soczysta i ciężka ale biszkopt jest leciutki i delikatny co razem tworzy bardzo smaczną całość. Oparłam(...)się na przepisie Siostry Anastazji, ale biszkopt zrobiłam po swojemu i odrobinę zmieniłam masę serową. Pominęłam dodatek budyniu i mąki ziemniaczanej ale jeśli chcecie użyć sera wiaderkowego to należy je dodać. Źródło przepisu- Wielka Księga Ciasta Siostry Anastazji, str. 341: sernik brzoskwiniowy. * duża blaszka 29*41 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 szklanka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabananowy smak. Polecam. Spód ciasteczkowy: 250 g ciastek zbożowych 80 g masła Sernik: 1 kg sera (np Piątnica z wiaderka) 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 duże, dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy za pomocą blendera, łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy
Smaki Na Talerzubiałości z 3 minuty na największych obrotach dodać twaróg, jogurty, kajmak, wsypać budynie z kaszą i mikserem połączyć składniki, nie za długo miksować forma 34x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy przelać masę sernikową, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach zostawić
W Mojej Kuchni LubięProsty sernik z pomarańczową skórką Już nie raz Wam pisałam, że moja rodzina kocha serniki. Dlatego dziś mam dla Was kolejny, pyszny przepis. Tym razem polecam Wam prosty sernik z pomarańczową skórą. Po upieczeniu sernik dosłownie rozpływa się w ustach. Kilka chwil przygotowań, a jaki pyszny efekt. Ja uwielbiam takie proste ciasta, a Wy? Polecam(...)masła 3 łyżki skórki pomarańczowej Helio 3/4 szklanki cukru 3 pełne łyżki budyniu śmietankowego (proszek) / u mnie budyń z cukrem trzcinowym, ale można użyć dowolny budyń Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i budyń (proszek). Wszystko miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy rozpuszczone masło i krótko miksujemy. Do zmiksowanych składników dodajemy nasz
Słodkie okruszkizamiast szpinaku użyłam melisy cytrynowej, ale w zdecydowanie mniejszej ilości ;) Klasyczny sernik na jogurtach greckich piekłam na Wielkanoc. Dziś zrobiłam z dodatkami i ze spodem z biszkoptów. Składniki : 12 okrągłych biszkoptów 6 jajek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy (8 g) 3 duże jogurty greckie 3 budynie śmietankowe (po 64 g) 3/4 szklanki oleju ok. 50 g suszonego mango kilkanaście(...)żółtek. Żółtka utrzeć z cukrami. Dodać jogurty greckie. Zmiksować. Wsypać budynie i wlać olej. Zmiksować masę. Dodać pokrojone mango. Wymieszać. Białka utrzeć na sztywną pianę. Pianę dodawać stopniowo do masy jogurtowej i dobrze mieszać. Przelać masę na biszkopty. Na wierzchu ułożyć liście melisy cytrynowej. Piec sernik ok. godziny w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C. Delikatnie wyjąć ciasto
Weekendy w domu i ogrodzieugniatamy. Wkładamy do lodówki. Twaróg miksujemy z puree z dyni na jednolitą masę. Dodajemy jajka, budyń i cukier. Miksujemy tylko do połączenia składników, żeby nie napowietrzyć masy. Wlewamy masę do tortownicy. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180st. Śmietanę mieszamy z miodem. Sernik wysuwamy trochę z piekarnika, oblewamy polewą. Pieczemy jeszcze 10-12 minut. Nawet jeśli po tym czasie
Gotowanie moimi oczami