cukierkami Michałkami i o ich smaku:). Sernik raczej z tych ciężkich, gdzie mamy dość po zjedzeniu małego kawałka. Naprawdę warto go upiec:). Sernik: 1 kg mielonego sera 5 jajek 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany 30% 3 łyżki kakao 150g cukru 8 cukierków Michałków 100g ciastek Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 6 cukierków Michałków(...)serową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 1,5h. Studzimy w uchylonym piekarniku. 3. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, smarujemy nią górę i boki sernika. Na wierzch układamy pokruszone cukierki. Sernik chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą
Szefowa kuchniŚwiąteczne mini serniczki na kruchym cieście ze szczyptą cynamonu. Jeśli lubicie serniki i chcecie zaskoczyć Waszych gości ten przepis jest dla Was. Czas wykonania: 1 h 45 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g masła 80 g cukru 1 jajko 2 duże łyżki śmietany 18 % 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)sera białego 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 5 dużych łyżek śmietany 18 % 80 g cukru 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku 1 łyżka skórki z cytryny Dodatkowo: cynamon Przygotowanie: Ciasto: Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Masa: Ser zmielić 2-krotnie. Cukier utrzeć z jajkami. Do sera
KuchniaWeDwoje.plpush({}); Sernik z brzoskwiniami to bardzo smaczne ciasto, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom domowych serników . Kruche ciasto, bezowa piana i przepyszna masa serowa z dodatkiem brzoskwiń to prawdziwy raj dla podniebienia. Sernik z brzoskwiniami od bardzo dawna był pieczony w moim rodzinnym domy, szczególnie w okresie świątecznym. To takie nasze tradycyjne ciasto na święta . Sernik(...)zamiast brzoskwiń użyć ananasa lub moreli, co sprawi, że sernik będzie smakował troszkę inaczej. Kruche ciasto można także zastąpić herbatnikami. Macie ochotę na domowy sernik z brzoskwiniami ? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie poniższego przepisu, z pewnością posmakuje Wam, Waszym domownikom, a także gościom. PRZEPIS NA SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej
Przepiski.plpudru 1 budyń śmietankowy 6 jaj 150 g margaryny Margarynę ucieramy z pudrem, dodajemy żółtka i ser wymieszany z budyniem. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Wykładamy do blachy wyłożonej papierem. Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Składniki na krem: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe(...)łyżki cukru 250 g masła 250 g zmiksowanego dżemu ( u mnie z wiśni) Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy zmiksowany dżem. Dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier czekoladowy WYKONANIE: ciasto pomarańczowe+ ½ kremu sernik ½ kremu ciasto pomarańczowe lukier czekoladowy Smacznego
Domowe ciastapieczenia1 łyżka śmietany 18%2 żółtka Sernik: 1 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe (jeżeli używamy budyniu z cukrem, wtedy należy użyć mniej zwykłego cukru) 2 jajka Opcjonalnie bakalie (zalać gorąca wodą i pozostawić na około godzinę następnie odsączyć ) Masa makowa: 50 dag maku 20-30 dag cukru(...)jednolitą gładką masę. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka (2 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka (+ 4 żółtka z masy makowej) zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie (budyniem można posypać bakalie zapobiegnie to ich opadaniu na dno) dokładnie wymieszać, na końcu dodać
RAROSSAmasy serowej dokładnie utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać serek i budyń. 4. W osobnej misce ubić na sztywno białka. 5. Ubite białka delikatnie wmieszać do masy serowej za pomocną łyżki lub szpatułki. 6. Gotową masę wylać na podpieczone ciasto, a na wierzch zetrzeć zamrożoną część ciasta. 7. Sernik piec ok. 50min - 1godz. ( na wierzchu powinien pojawić się złoty kolor
A Ty Smakuj Mniełyżki, masa serowa: ser z wiaderka 1,5 kg, cukier puder 30 dag, budyń waniliowy 2 opakowania, jajka 8 szt, masło 100 g, kulki orzechowe: orzechy włoskie mielone 30 dag, cukier puder 4 łyżki, śmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki, masa kokosowa: budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier 8 łyżek, wiórka kokosowe(...)powstały grudki. Do budyniu dodajemy wiórka kokosowe i gotujemy na małym ogniu przez 3 min. Budyń przykrywamy folią aluminiową, aby na wierzchu nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy aż będzie puszyste, następnie dodajemy stopniowo ostygnięty budyń i ucieramy. Połową masy smarujemy jeden z biszkoptów. Następnie układamy upieczony sernik, który przykrywamy drugą połową masy
kulinarne odsłony patitemu co mogłoby się wydawać, ten sernik jest naprawdę prosty do przygotowania, szczególnie jeśli weźmiecie do pomocy mikser. PRZEPIS NA SERNIK Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ Składniki: 5 jajek 1 szkl cukru 1 kg sera białego na sernik z wiaderka ( im bardziej tłusty tym lepszy) 1 aromat ulubiony np waniliowy 1 budyń waniliowy 3 czubate łyżki mąki 250g frużeliny
Dorota Smakujeupieczeniu. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 90 minut Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na sernik na spodzie piernikowym: 1 kg mielonego białego sera twarogowego 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 18% Spód piernikowy(...)stopniowo ser i również mieszać tylko do połączenia się składników, aby zbyt mocno nie napowietrzać masy. Na koniec dodać budyń i śmietanę i dokładnie wymieszać. Masę serową delikatnie wylać na spód z herbatników i wierzch posypać kruszonką piernikową. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu przez 10 minut studzić w lekko uchylonym
Kuchcik gotujeDelikatne ciasto ze śliwkami i kremową polewą jest lepsze niż sernik- stwierdzili moi znajomi i zgodnie poprosili o przepis. Kruchy spód, gęsty, śliwkowy budyń i delikatna masa ze śmietanek są naprawdę przepyszne. Szybkie, łatwe ciasto, warte polecenia. Wszystko pieczone jest razem, bez konieczności wcześniejszego podpiekania spodu. Kremowe nadzienie jest z dwóch rodzajów śmietany: kremówki
dolcevitainmykitchenmąki krupczatki 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Masa wiśniowa: 60 dag wiśni świeżych lub mrożonych ( bez pestek(...)podajemy. 8. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Zamiast kremówki można ubić jedną śmietanę typu ,,Śnieżka''. Sernik można pokroić na 30 sporych kawałków. Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy
Izabelawkuchnitwarogu np. taki KLIK 6 jajek 1 szklanka cukru 15 dag miękkiego masła 1 budyń waniliowy + 2 łyżki mąki pszennej+ łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 paczki herbatników ( 20 dag) Składniki na sernik mają mieć taką samą temperaturę, wyciągam je z lodówki wcześniej. Herbatniki wykładam na spód blaszki ( 23x28) , wyłożonej(...)ubijam, następnie nie przerywając ubijania dodaję porcjami ser, na koniec mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, i dodaję do masy, mieszam całość i wylewam na herbatniki. Piekłam godzinę, w 170 st. C, grzałka góra dół, na środkowym poziomie. Sernik studzę w uchylonym piekarniku. Kroję schłodzony. świetny pomocnik, polecam
Takie tam pichceniezawsze tradycją w moim domu jest przygotowanie sernika gotowanego na cieście miodowym , polanym sosem tiramisuSernik gotowany na miodowym cieście SKŁADNIKI:CIASTO jajka - 2 sztmąka - 3 szklsoda - 2 łyżeczkimiód sztuczny - 3 łyżkimargaryna Palma w złotym opakowaniu - 1/4 kostkiśmietana - 3 łyżkicukier - 3/4 szklMASA SEROWAser biały w kostkach - 1 kgaromat migdałowymleko - 1/3 szkljajka - 4 sztcukier - 250 gmargaryna(...)ubić na sztywno, dodać do masy serowej, delikatnie mieszając już łyżką. Całą masę serową przełożyć do garnka, mieszając doprowadzić do zagotowania, uważając aby masa się nie przypaliła. Budyń wsypać do garnuszka, wlać mleko, dobrze rozmieszać. Wlać rozrobiony budyń do gotującej się masy serowej, zagotować. Na samym końcu dodać kilka kropli aromatu wymieszać. Masę podzielić
Kuchnia Danusitroszkę odmienionej formie. W oryginale był z dodatkiem mąki pszennej, zamieniłam ją na budyń, kiedyś przygotowywałam go na ciastkach tzw.petitkach, teraz przygotowałam go na kruchym spodzie. Wychodzi baaardzo lekki i mega puszysty, w końcu ilość jaj robi swoje. W kajeciku zapisałam go jako sernik rewelacja, więc i tak podaję.Składniki na przepis tak jak był w oryginale, poniżej taki(...)ciasta gdyż mi nie pozwolono...(bunt rodzinki). A byłyby tu bardzo wskazane. Mimo iż nie jestem fanką rodzynek w sernikach, to w tym mi zawsze bardzo smakowały. Rodzynki po sparzeniu a przed dodaniem obtaczamy lekko w mące lub budyniu i delikatnie mieszamy całość. Smacznego
Smaczne Zdrowe