sernik na budyniu - 4512 przepisów (strona:42/301)

Sernik z rabarbarem 116

jajko - 1 łyżka śmietany Składniki na masę serową z rabarbarem: - 400 g sera białego - 4 jajka - 1/2 szklanki cukru pudru - aromat waniliowy - 1 budyń waniliowy - 50 g masła - 300 g rabarbaru Do wypieku sernika użyłam tortownicę o średnicy 17 cm. Najpierw robimy spód sernika. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Spód tortownicy wykładamy papierem a następnie ciastem. Podpiekamy

Kuchenne Wariacje
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 140

Serniki. Zna je każdy, kocha je większość. To chyba typowo polskie słodkości. Lądują na wielu stołach i powiększają rzeszę swoich fanów. Mają to do siebie, że każdy lubi inne - jedni zbite, inni puszyste, jeszcze inni przypominające piankę. Nasza miłość do serników (w wielu kombinacjach) rozpoczęła się wraz ze spróbowaniem sernika z brzoskwiniami. Od tamtej pory robimy go regularnie. Zawsze(...)Trudno jednak podać krótką, a wnikliwą definicję tego słowa w odniesieniu do naszego wypieku. Na pewno jest wilgotny i puszysty, ale nie piankowy-budyniowy. Budyniu się w nim nie wyczuwa. Przypomina odrobinę sernik parzony, a to w połączeniu z delikatnymi owocami, bezą, która "napiła się" soku z brzoskwiń i kruchutkim ciastem, posypanym cukrem pudrem, tworzy bajkową poezję

Wypisz Wymaluj
Piernikowy sernik z rodzynkami. 134

wiadereczku ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 1 przyprawa do piernika 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: 40 dag pierniczków nadziewanych w czekoladzie Wykonanie sernika z pierniczkami: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy(...)jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy.  Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy.  2. Pierniczki: Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie w rzędach układamy pierniczki.  3. Do pieczenia: Na pierniczki wylewamy masę serową. Uważamy, żeby pierniczki

Izabelawkuchni
Gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) 174

energicznie mieszać składniki A po schłodzeniu w lodówce można się już delektować pysznym, kremowym sernikiem. Spróbujcie.   Składniki: (forma 24×24 cm) 1 kg sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy duża paczka herbatników – u mnie pełnoziarniste 1 budyń śmietankowy 45 g bez cukru 1 budyń waniliowy 45 g bez cukru 150 ml mleka(...)chipsy kokosowe *maksymalnie 200 ml Dodatkowo: papier do pieczenia – u mnie obustronnie powlekany Stella Przygotowanie: Dno formy (u mnie 24×24 cm, ale można użyć mniejszej (wyższy sernik) – wówczas można dodać dodatkową warstwę herbatników po środku) wykładamy papierem do pieczenia, zaciskamy obręcz. Układamy warstwę herbatników. W dużym garnku (najlepiej z grubszym dnem) rozpuszczamy masło, dodajemy cukier

Słodkie okruszki
Sernik "Michał" 111

cukierkami Michałkami i o ich smaku:). Sernik raczej z tych ciężkich, gdzie mamy dość po zjedzeniu małego kawałka. Naprawdę warto go upiec:).  Sernik: 1 kg mielonego sera 5 jajek 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany 30% 3 łyżki kakao 150g cukru 8 cukierków Michałków 100g ciastek Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 6 cukierków Michałków(...)serową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 1,5h. Studzimy w uchylonym piekarniku.  3. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, smarujemy nią górę i boki sernika. Na wierzch układamy pokruszone cukierki. Sernik chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą

Szefowa kuchni
Mini serniczki z cynamonem 59

Świąteczne mini serniczki na kruchym cieście ze szczyptą cynamonu. Jeśli lubicie serniki i chcecie zaskoczyć Waszych gości ten przepis jest dla Was. Czas wykonania: 1 h 45 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g masła 80 g cukru 1 jajko 2 duże łyżki śmietany 18 % 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)sera białego 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 5 dużych łyżek śmietany 18 % 80 g cukru 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku 1 łyżka skórki z cytryny Dodatkowo: cynamon Przygotowanie: Ciasto: Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Masa: Ser zmielić 2-krotnie. Cukier utrzeć z jajkami. Do sera

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z Brzoskwiniami 103

push({}); Sernik z brzoskwiniami to bardzo smaczne ciasto, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom domowych serników . Kruche ciasto, bezowa piana i przepyszna masa serowa z dodatkiem brzoskwiń to prawdziwy raj dla podniebienia. Sernik z brzoskwiniami od bardzo dawna był pieczony w moim rodzinnym domy, szczególnie w okresie świątecznym. To takie nasze tradycyjne ciasto na święta . Sernik(...)zamiast brzoskwiń użyć ananasa lub moreli, co sprawi, że sernik będzie smakował troszkę inaczej. Kruche ciasto można także zastąpić herbatnikami. Macie ochotę na domowy sernik z brzoskwiniami ? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie poniższego przepisu, z pewnością posmakuje Wam, Waszym domownikom, a także gościom. PRZEPIS NA SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej

Przepiski.pl
Ciasto serowo - pomarańczowe z masą wiśniową 151

pudru 1 budyń śmietankowy 6 jaj 150 g margaryny Margarynę ucieramy z pudrem, dodajemy żółtka i ser wymieszany z budyniem. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Wykładamy do blachy wyłożonej papierem. Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.    Składniki na krem: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe(...)łyżki cukru 250 g masła 250 g zmiksowanego dżemu ( u mnie z wiśni) Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy zmiksowany dżem. Dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier czekoladowy WYKONANIE: ciasto pomarańczowe+ ½ kremu   sernik   ½ kremu   ciasto pomarańczowe   lukier czekoladowy   Smacznego

Domowe ciasta
SERNIK Z MAKIEM 161

pieczenia1 łyżka śmietany 18%2 żółtka Sernik: 1 kg białego sera (najlepiej  trzykrotnie zmielonego) szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe (jeżeli używamy budyniu z cukrem, wtedy należy użyć mniej zwykłego cukru) 2 jajka Opcjonalnie bakalie (zalać gorąca wodą i pozostawić na około godzinę następnie odsączyć ) Masa makowa: 50 dag maku 20-30 dag cukru(...)jednolitą gładką masę. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka (2 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka (+ 4 żółtka z masy makowej) zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie (budyniem można posypać bakalie zapobiegnie to ich opadaniu na dno) dokładnie wymieszać, na końcu dodać

RAROSSA
Sernik na kakaowym spodzie 132

masy serowej dokładnie utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać serek i budyń. 4. W osobnej misce ubić na sztywno białka. 5. Ubite białka delikatnie wmieszać do masy serowej za pomocną łyżki lub szpatułki. 6. Gotową masę wylać na podpieczone ciasto, a na wierzch zetrzeć zamrożoną część ciasta. 7. Sernik piec ok. 50min - 1godz. ( na wierzchu powinien pojawić się złoty kolor

A Ty Smakuj Mnie
Sernik z kulkami orzechowymi i masą kokosową 154

łyżki, masa serowa: ser z wiaderka 1,5 kg, cukier puder 30 dag, budyń waniliowy 2 opakowania, jajka 8 szt, masło 100 g, kulki orzechowe: orzechy włoskie mielone 30 dag, cukier puder 4 łyżki, śmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki, masa kokosowa: budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier 8 łyżek, wiórka kokosowe(...)powstały grudki. Do budyniu dodajemy wiórka kokosowe i gotujemy na małym ogniu przez 3 min. Budyń przykrywamy folią aluminiową, aby na wierzchu nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy aż będzie puszyste, następnie dodajemy stopniowo ostygnięty budyń i ucieramy.  Połową masy smarujemy jeden z biszkoptów. Następnie układamy upieczony sernik, który przykrywamy drugą połową masy

kulinarne odsłony pati
Sernik z frużeliną wiśniową 88

temu co mogłoby się wydawać, ten sernik jest naprawdę prosty do przygotowania, szczególnie jeśli weźmiecie do pomocy mikser. PRZEPIS NA SERNIK Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ Składniki: 5 jajek 1 szkl cukru 1 kg sera białego na sernik z wiaderka ( im bardziej tłusty tym lepszy) 1 aromat ulubiony np waniliowy 1 budyń waniliowy 3 czubate łyżki mąki 250g frużeliny

Dorota Smakuje
Sernik na spodzie piernikowym 110

upieczeniu. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 90 minut Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na sernik na spodzie piernikowym: 1 kg mielonego białego sera twarogowego 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 18%  Spód piernikowy(...)stopniowo ser i również mieszać tylko do połączenia się składników, aby zbyt mocno nie napowietrzać masy. Na koniec dodać budyń i śmietanę i dokładnie wymieszać. Masę serową delikatnie wylać na spód z herbatników i wierzch posypać kruszonką piernikową. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu przez 10 minut studzić w lekko uchylonym

Kuchcik gotuje