sernik maliny - 500 przepisów (strona:27/34)

Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 195

mojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce

moj przepis na
Wielka mini przyjemność 149

Malutkie cudowności i to pod kilkoma względami ...  Robi się je w mgnieniu oka i zawsze wyglądają urzekająco, bo są słodkie i malusie ...  Można je

Garniec Magalie
Pancakes sernikowe – na jogurcie greckim 166

przyjemniejszej pobudki niż pyszne śniadanie. Te pancakes smakują podobnie jak sernik, a podane z sosem owocowym i świeżymi owocami są zdrowym, smacznym i sytym początkiem dnia, gwarantującym dobry humor. W mniejszej misce mieszamy suche składniki – mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.   Proszek do pieczenia to wodorowęglan sodu. Używany jest w kuchni jako spulchniacz, gdyż w połączeniu(...)stron. Przewracamy pancakes wtedy, gdy na ich powierzchni zaczynają tworzyć się dziurki po pęcherzykach powietrza. Z tej porcji wyszło 20 regularnej wielkości pancakes (około 8-10cm średnicy). Maliny zmiksowałam ze słodką śmietaną i dosłodziłam miodem. Uzupełnieniem zestawu były całe owoce malin i borówki amerykańskiej. SKŁADNIKI 2 jajka rozmiaru L lub 3 rozmiaru M ¾ szklanki bardzo gęstego jogurtu typu greckiego

Karo in the Kitchen
Śmietanowiec 210

wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem. Inspirację czerpałam z blogu Moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 szklanki mąki pszennej(...)temp. pokojowej 1 kg śmietany 18% 3/4 – 1,5 szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru szczypta soli 400 gr owoców (jagód, wiśni, malin, borówek, porzeczek, czereśni, agrestu) u mnie mrożona Mieszanka Kompotowa z Biedronki (nie rozmrażałam ich przed pieczeniem, warto obsypać mąką, aby nie poszły na dno). Białka ubić na sztywną pianę

moj przepis na
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 232

robić nowej porcji, więc postanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe(...)ubijamy, uważamy aby jej nie przebić i dodajemy tężejącą galaretką, mieszamy masę jogurtową. Jedną część ciasta układamy w blaszce, której piekło się ciasto, wylewamy połowę masy, dodajemy mrożone owoce, maliny, borówki, przykrywamy drugim ciastem i wylewamy resztę masy z owocami. Gdy masa całkowicie stężeje, na powierzchni ciasta układamy mieszankę owoców i zalewamy tężejącą, wcześniej odłożoną galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 162

czysta poezja i będzie u mnie doskonałym dodatkiem do przełożenia tortu. Cieszę się, że wzięłam udział w kolejnej edycji Weekendowej Cukierni i żałuję tylko, że nie zdążyłam upiec polecanego sernika. Na pewno to nadrobię! Za fantastyczny przepis na te roladę dziękuję Gospodyni Weekendowej Cukierni &12, która prowadzi fantastycznego i bardzo interesującego bloga Sweet Spoon . Składniki na ciasto biszkoptowe(...)cukru pudru; Wykonanie: Składniki dokładnie zmiksować. Ja przygotowałam ten krem z podwójnej ilości składników. Składniki na polewę: 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady; 30 g masła; Dodatkowo: 250 g malin lub wiśni; Wykonanie: Masło rozpuścić razem z czekoladą na małym ogniu, cały czas przy tym mieszając. Ostudzoną roladę rozwinąć, odłożyć ściereczkę. Roladę natychmiast posmarować kremem, ułożyć maliny i zwinąć

In my kitchen
Sernikobrownie z wiśniami 200

Zakochałam się od pierwszego... gryza ono tak rozpływa się w ustach, jest słodkie. Ale tak gorzko - czekoladowo słodkie. Takie serowo kremowe i te wisienki... Ale najlepsze

sierotka maRysia w kuchni
Tort Szwardzwaldzki 385

mojeprzepisna.pl | Tort Szwardzwaldzki Ten tort wiążę się z wieloma „pierwszymi razami” ;-). Pierwszy raz robiłam i jadłam Tort Szwardzwaldzki, pierwszy raz robiłam biszkopt z połowy

moj przepis na
Czekoladowy Cukiernia w Warszawie 163

O słynnej cukierni Czekoladowy słyszeliśmy już dawno i jest na naszej liście miejsc do odwiedzenia w Lublinie, ale w między czasie udało nam się odwiedzić cukiernię

Plate of Joy
Musik Potrójnie czekoladowy 216

Składniki:   1 op czekoladowych herbatników 6 łyżek mleka 4 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka czekolady gorzkiej min 70% kakao 1 tabliczka czekolady

Luźna Kuchnia
Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 333

świątecznych. Dlaczego? A no dlatego, że ciasto jest pracochłonne, a z doświadczenia wiem, że lubimy takie piękne, dekoracyjne i ... no właśnie:) pracochłonne ciasta piec na szczególne okazje:) Poniższy sernik polecam, bo jest bardzo smaczny i dekoracyjny i ... Siostry Anastazji:) U mnie warstwy biszkoptów są ułożone odwrotnie aniżeli w książce "przepisy siostry Anastazji 100 nowych ciast"a to z powodu(...)Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa. Moje uwagi: 1. Masę owocową do ciasta przygotowałam z mrożonych malin: Maliny zmiksowałam z cukrem, zagotowałam. Do gorących malin dodałam galaretki malinowe i dobrze wymieszałam, żeby galaretka się rozpuściła. Drugi raz malin nie zagotowywałam. 2. Zwróć uwagę, by masło i budyń

In my kitchen
Deszczowy maj. I sernik zamiast słońca 131

całość zwieńczona cudownie kremowym serem z nutą pomarańczy. Wyszedł dokładnie taki, jak się spodziewałam - pyszny, mazisty, pełen kontrastów, które wspaniale się uzupełniają. Delikatny za sprawą mascarpone, który nadaje sernikom nadzwyczajnej, wyjątkowej struktury. Poezja smaku. Koniecznie spróbujcie, jeśli tylko będziecie mieli pomarańcze i figi.Sernik pomarańczowy z suszonymi figamiSkładniki:(na formę o średnicy 20 cm)spód:80 g niesolonych orzeszków ziemnych125(...)trochę i potrzebuję poczuć się lepiej. W związku z tym możliwe, że będę nieco mniej piekła - słodkości jakoś nie idą w parze z gubieniem wagi... Póki co jednak mam maliny, truskawki i rabarbar, więc coś z tego z pewnością zmieni się niedługo w pyszne ciacho

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta cytrynowa 145

mojprzepisna.pl | Tarta cytrynowa Tarta dla prawdziwych fanów cytryny, jest kwaśna i orzeźwiająca. Jest też delikatna jak aksamitny sernik, łatwa w wykonaniu i bezproblemowa. Zdecydowanie polecam dla fanów mniej słodkich ciast. Przepis pochodzi z mojego ulubionego blogu Moje wypieki . Składniki na formę do tarty o dolnej średnicy 24-26 cm: 195 gr mąki tortowej 20 gr cukru pudru(...)otwierałam piekarnika, tylko w zamkniętym studziłam przez całą noc, dzięki czemu nie popękała. Wstawić do lodówki na 2 godziny, podawać z bitą śmietaną, posypaną cukrem pudrem np. z malinami. Smacznego! Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa

moj przepis na
Jaglana wariacja 145

Czego to już z kaszy jaglanej nie było. Klasycznie, z warzywami, z mięsem, zmielona do naleśników zamiast mąki, w formie puddingu i zwykłej jaglanki na śniadanie. Jaglany sernik, jaglane brownie, kulki , kremówki i ciasteczka . Kasza jaglana, jakby dopiero została odkryta, podbija domowe kuchnie od kilku lat. Kasza jaglana otrzymywana jest z prosa, bezglutenowego zboża. Jest lekkostrawna. Ma właściwości antywirusowe(...)Prostokątną formę wykładamy herbatnikami, a na nie wykładamy masę z kaszy. Następnie wykładamy owoce – świeże, mrożone lub wekowane. Ja dodatkowo zmiksowałam banana z kakao i wyłożyłam na 100 % malin z Materne (biedronkowa Rapsodia). Na wierzch wykładamy herbatniki i wkładamy do lodówki żeby składniki się scaliły. Małe, a cieszy. Co dołożymy do masy jaglanej zależy tylko od naszej wyobraźni

Kucharzyca
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 239

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem

Proponowane wyszukiwania