Trochę sernika plus trochę toffi tworzy pyszną kompozycję smaków a świeże truskawki dodają letniej świeżości. Dodatkowy plus to łatwość przygotowania tego ciasta i stosunkowo niskie ryzyko porażki
Milion Smakówdeser to nieco zmieniona wersja "sernika jaglanego z borówkami" . Jest lekki i słodko-kwaskowaty. Fakt, wymaga trochę pracy, ale naprawdę warto. Składniki na wegańskie kruche ciasto: 0,5 szklanki mąki jaglanej + kilka łyżek mąki pszennej 0,5 szklanki (razem) mąki kukurydzianej i ziemniaczanej (2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, reszta kukurydzianej) 2 łyżki ksylitolu (ewentualnie cukru) 2 łyżeczki
Qlinarnie i QlinarnieMoje śniadanko;) zdjęcie zrobiłam zaraz po wyjęciu z piekarniki, potem lekko opadł. Dziś pan pogodynek w Dzień Dobry TVN powiedział, że wiosna zbliża się wielkimi krokami
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKiedy wczoraj zobaczyłam ten przepis na blogu Magdy od razu wiedziałam,że muszę go spróbować, a że dziś rano mam trochę czasu postanowiłam wykorzystać szansę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćŁadnie prosiliście więc dodaję (jak na mnie) w dość ekspresowym tempie przepis na moje dzisiejsze śniadanko, które idealnie sprawdzi się jeśli jecie śniadanie dopiero w pracy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćo jeeej ! jutro piątek! <3 jakie mam plany na weekend? na pewno przebywać dużo na świeżym powietrzu! spacer, może bieganie albo rolki? (choć lękam się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćOj już dawno miałam dodać ten przepis, ledwo pamiętam czego ile dawałam, bo mam zły zwyczaj który muszę zwalczyć,a mianowicie nie spisuję sobie przepisów które
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmnie ważny jest przede wszystkim smak. W moje ręce trafiła odżywka waniliowa. Smakiem i zapachem przypomina mi shake, czyli jak najbardziej jestem na TAK. Jak dotychczas wykorzystałam ją do sernika oraz placków na które podaję tutaj przepis. Wczoraj pierwszy raz piłam ją zgodnie z zaleceniem czyli rozpuszczoną w wodzie/mleku. Poszłam na kompromis i zmieszałam wodę z ciepłym mlekiem, odżywka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWszyscy kochamy szybkie i proste desery, dlatego dziś proponuję Wam pyszny dwukolorowy serniczek, który robi się "prawie" sam ;) Robi się coraz cieplej, a takie desery są
Czerwona Porzeczkamogę jeść do wszystkiego - kanapek, naleśników, placuszków czy też jako dodatek do budyniu. Świetnie się sprawdza jako nadzienie bułeczek czy innych drożdżowych wypieków, a może nawet jako dodatek do sernika...? Ten jest wyjątkowy - z pomarańczowo-waniliową nutą, dość kwaśny (można dać więcej cukru, ale ja właśnie taki lubię najbardziej). Ma ładny kolor i smakuje obłędnie - czy można chcieć od dżemu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzemawia? Do nas przemówił bardzo mocno i to nie pierwszy raz. Ugotowana, zmiksowana kasza jest jak budyń i można z niej zrobić cudowne desery a nawet coś w rodzaju sernika . Nie wierzycie? Koniecznie spróbujcie a będziecie zachwyceni! Zobacz przepis na budyń jaglany z rabarbarem i orzeszkami Kasza jaglana ma czasami lekko gorzkawy posmak. Aby go nie było trzeba kaszę najpierw
Smaczna PyzaZnów słodkie dominuje w mojej kuchni. Mam teraz niezwykle intensywny okres w życiu. Ciągle zabiegana, wiele obowiązków i pracy. Gdy mogę coś ugotować to jestem wtedy
dom-agi.plSkładniki: 5 serków homogenizowanych (op. 200g) 4 galaretki- 2 zielone i dwie inne polewa: 200g margaryny 1/2 szkl cukru 1 szkl mleka tabliczka czekolady 2 łyżeczki
Luźna KuchniaWolisz gotować sama czy z kimś? Dlaczego? 5. Twoje danie w 15 minut to... 6. Czy zdarza Ci się używać do gotowania wszelkiego rodzaju "wspomagaczy" w postaci np. sernika na zimno z kartonu, czy sosu do spaghetti ze słoika? Jeśli tak, to których używasz najczęściej? (nie muszą być te wymienione przeze mnie - to tylko przykłady) 7. Większe trudności sprawia
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commnie jakoś naszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego. Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com