naszym domu żadnych świąt bez sernika, makowca i pasztetu i mojej Mamy I nie ważne, czy to Wielkanoc, czy Boże Narodzenie :)Ciasta są już na blogu więc pora na pasztet z zająca SKŁADNIKIprzodek i podroby z zająca 500g podgardla wieprzowego wędzonego1 kg karkówki300g wątróbki wieprzowej100g suszonych grzybków100g włoszczyzny (marchewka, pietruszka)5 jajek2
Moje Kuchenne Rewelacjechrupką, cynamonową kruszonką z płatków owsianych. UWAGA jeżeli macie ochotę na tartę, a nie chce Wam się robić ciasta, możecie użyć przepisu na ekspresowy spód, robiliśmy go przy okazji sernika Azjaty (przepis tu: http://nerdskitchen.pl/2013/07/10/ekspresowy-sernik-czyli-sernik-azjaty/). Nadzienie pozostaje bez zmian DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CIASTO (5 min + 30 min na schłodzenie
Nerds Kitchengazetki, znalazłam w nich wiele fantastycznych przepisów. W przepisie na nadzienie nie ma słowa o tym, że gotową tartę należy schłodzić przez noc w lodówce, jednak po wpadce z sernikiem jagodowym (który dosłownie rozpłynął się na boki po zdjęciu formy) wolę nie ryzykować ;) Tarta grzecznie przeleżała całą noc i zagościła na porannym stole jako dodatek do kawy :) Do przygotowania tarty
My Culinary Artjogurtowy) ma delikatną, kremową konsystencję. Serek ten jest bez dodatków smakowych, więc można go wykorzystać do wytrawnych kanapek (tutaj z wędzonym łososiem) lub może też być bazą do paschy, sernika, czy też słodkich naleśników. The post Labneh (arabski serek jogurtowy) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękaszki manny, z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Ten miodownik najsmaczniejszy jest na 2-3 dzień. Więc do jego świątecznego pieczenia należy się zabrać dzień przed Wigilią Bożego Narodzenia, będzie obok sernika i makowca idealnym ciastem dla gości. Tegoroczne Święta w Moim domu będą miały zapach słodkiego miodu, orzechów i smak tradycyjnego ciasta, któremu nie można się oprzeć. Składniki na Ciasto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjednym naczyniu. -Szybkie wystarczy ciasto wyrobić dłońmi nie używamy miksera, nie chłodzimy ciast w lodówce przed upieczeniem, nie podpiekamy spodu. -Uniwersalne ciasto idealne jest do klasycznej szarlotki, sernika a także do babeczek. W orginalnym przepisie użyte są jabłka, ja już robiłam to ciasto z różnymi owocami i zawsze jest
RAROSSAmusli, dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, sałatek a nawet czekolady. Czasami używa się OWOCÓW MORWY BIAŁEJ do wypieku ciast, tart a nawet wyrobu wina. 16 .Przyprawa do serników i mas serowych 17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze
Słodkości i nie tylkoMoże i są tuczące, ale póki co tylko one mi zostały na otarcie łez po truskawkach. Poza tym są kopalnią witamin i minerałów, rzadko kiedy wywołują
bastalenaWielkanoc już za nami, jednak dopiero teraz mam chwilę, by usiąść i spisać przepis, którym chciałam się z Wami podzielić. Długo się zastanawiałam, jakie ciasto upiec
Ratunku obiadBył śmietanowiec na mące orkiszowej z ksylitolem, następny był śmietanowiec z ksylitolem i stewią , teraz przyszła kolej na jogurtowiec (gdyż zamiast śmietany użyłam jogurt
Smaczne ZdroweCiasto, które zauroczyło mnie swoim wyglądem. Moje co prawda nie wyszło aż tak piękne* jak to (klik), które mnie zainspirowało do tego by szybko
Smaczne ZdroweLemon curd to krem cytrynowy przygotowywany na bazie jajek, cukru oraz masła. Najlepszy dodatek do owoców w pucharkach, do ciast, sernika, bezy, ciasteczek. Ten kto go wymyślił, był geniuszem. Do przygotowania go zachęcił mnie przepis Nigelli Lawson. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikLato za pasem, znów niebawem będzie można cieszyć się świeżymi, leśnymi owocami, dlatego postanowiłam wyczyścić lodówkę z resztek zapasów mrożonych owoców i zrobić male co nieco
Bernika - moj kulinarny pamietnikIdąc za ciosem i robiąc domowe przyprawy, zrobiłam skórkę pomarańczową. Wykorzystam ją na pewno do świątecznego sernika. Polecam zrobić swoją domową skórkę pomarańczową. Na pewno nie ma konserwantów ani innych chemicznych substancji. skórka pomarańczowa Składniki : * 2 pomarańcze * szklanka cukru * szklanka zimnej wody Przygotowanie : Obrać pomarańcze ze skóry. Odkroić białą błonę, posiekać skórkę w kostkę
Magiczne Życie Martykokilki od emako.pl. Wylać masę do 3/4 wysokości pojemnika. Odstawić na godzinę do lodówki. Resztę można uzupełnić pokruszonymi ciastkami. Ja zmieliłam herbatniki i wysypałam je na talerzyk przy podawaniu serników. Zapraszam Was na stronę sklepu.Na FB sklepu oraz blog kulinarny
Magiczne Życie Marty