rabarbaru i ser w kostce więc powstał po prostu sernik z rabarbarem. Takie serniki ze sera który samemu się zmieli sa najlepsze. Ser był dosyć wilgotny więc sernik wyszedł soczysty i ciężki. składniki: 1,2 kg sera białego z kostki 200 g masła 5 dużych jajek 1 budyń waniliowy bez cukru
Monia miesza i gotujektórą wykorzystamy, u mnie o smaku cytrynowym. Polecam też przepis na piankowy sernik z truskawkami i bezami lub Piankę kawową z borówkami Sernik piankowy z owocami na bazie serka z wiaderka: Składniki na 2 porcje: 150 g sera z wiaderka albo serka homogenizowanego 350 ml wrzącej wody 1 galaretka krystaliczna o dowolnym smaku ( u mnie cytrynowa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsobie wszystko to, co najbardziej lubię w serniku. A do tego ma tak cudownie żółto-pomarańczowy kolor! SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU (tortownica o średnicy 24 cm) Składniki (w temperaturze pokojowej) 300 g obranej dyni (sam miąższ) 1 kg sera z wiaderka (18% tłuszczu) 5 jajek rozm. L 1,5 szklanki drobnego cukru* 1/3 szklanki oleju
W kuchni Karmel-itkikarmelu. Jeśli tak jak ja lubicie wszystko co z sezamem ten sernik rozkocha was w sobie bez pamięci. Zapraszam. Składniki: Na spód: 80 g masła 150 g mąki 50g cukru pudru 1 żółtko Na sernik: 750 g sera twarogowego z wiaderka 530 ml mleka skondensowanego 3 jaja 1 łyżka miodu 1 łyżka tahini 1 łyżka
Wielki apetytDodatkowo spód i boki zabezpieczyć folią aluminiową przed wyciekaniem tłuszczu. Wstawić do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego na serniki 2/3 szklanki cukru (można więcej) 1 cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią) 5 jajek 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki musu z dyni Do dekoracji: ½ puszki gotowej masy krówkowej tarta biała czekolada
Czerwień i błękitkremowy ... Poezja :) I chociaż jestem utwierdzona w przekonaniu, że nie umiem piec ... sernik wyszedł mi pyszny już za pierwszym podejściem :) Spróbujcie koniecznie! Inspiracja: Słodkie White Plate, str. 168 ( moja jedyna modyfikacja to dodanie spodu i rodzynek ) 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego ( użyłam sera z wiaderka Vitello ) 300 g cukru 100 g miękkiego masła(...)krótko ubijać ( na małych obrotach ) ser, dodając jajko i żółtka, po jednym. Następnie dodać rodzynki, masło i mąkę. Wymieszać dokładnie. Dodać pianę z białek i dokładnie połączyć z serem, bez miksowania. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 ºC na godzinę. Po godzinie zmniejszyć temperaturę 150 ºC, sernik przykryć folią aluminiową i piec
Atlas Smakówspód: 2,5 opakowania herbatników petit (250 g) 100 g masła masa serowa: 500 g sera mielonego 400 g jogurtu greckiego 250 g cukru 4 łyżki żelatyny 500 g arbuza (już bez skórki) wierzch: czerwona galaretka 100 g arbuza (bez skórki) Sposób przygotowania: Masło rozpuścić i ostudzić. Herbatniki zmiksować w malakserze i połączyć z przestudzonym masłem(...)dokładnie zmiksować. Wyłożyć na białą zastygłą masę. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Ostudzić i wstawić do lodówki. Arbuza (oczywiście bez pestek) zmiksować i połączyć z mocno tężniejącą galaretką. Wylać galaretkę na zastygnięty sernik i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego
na moim stole...Gotowany ser do przełożenia ciasta kruchego najlepiej wychodzi z prawdziwego mielonego sera twarogowego, wszelkie rzadkie sery z wiaderka odpadają. Przygotowując ciasto z gotowanym serem , najważniejsze jest, aby ser gotować na małej mocy palnika. Zbyt intensywne gotowanie masy serowej, może doprowadzić do rozwarstwienia się sera i masa serowa będzie zbyt rzadka do przełożenia ciasta. Ser gotować(...)łyżki miodu naturalnego 1 łyżka śmietany 18% Ser gotowany: 1 kg mielonego sera twarogowego 200 g masła (miękkie) 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy w proszku bez cukru (40 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru z wanilią 80 ml mleka Polewa do sernika gotowanego: 125 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki
Kuchcik gotujeserników. U mnie bez sernika nie ma świąt. Mam nadzieję, że któryś z prezentowanych serników przypadnie do gustu i tym samym pomogę Wam w wyborze świątecznego sernika. Trudno mi jest wskazać faworyta smakowego, gdyż wszystkie cieszą się dużym powodzeniem, zarówno wśród domowników, jak i moich gości. Wybrane serniki są zrobione z prawdziwego sera twarogowego i tylko(...)ser. Jeśli nie macie sprawdzonego sera do serników, to polecam kupić ser twarogowy na wagę i go po prostu zmielić w maszynce. Dajcie znać w komentarzu, jeśli pomogłam w wyborze i jakie ciasto króluje na Waszym świątecznym stole 😊 Sernik z rodzynkami Sernik z masą krówkową (kajmak) Sernik Pina Colada Sernik w łaty Seromakowiec bez
Kuchcik gotujeświeżej sałaty. Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami Składniki: Ciasto: 100 g masła (dobrze schłodzonego) 1 jajko 200 g mąki sól Sernik: 500 g sera trzykrotnie zmielonego (np. z wiaderka) 125 g mascarpone 3 jajka 120 g sera żółtego 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki dużych zielonych oliwek bez pestki(...)piernika i pieczemy w 180° z termoobiegiem przez około 10 minut, aż ładnie się zarumieni. Później ścieramy żółty ser na tarce o dużych oczkach. Następnie kroimy w kostkę oliwki i pomidory. Do miski wrzucamy biały ser, mascarpone, straty ser żółty, jajka i mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Następie dodajemy pokrojone oliwki, pomidory oraz posiekany drobno czosnek oraz bazylię. Na koniec całość
PatiGotujeSłodka lekko karmelowa masa i słone krakersy, to świetne połączenie smaków. Takie mini serniki możecie śmiało podać na deser lub różnych spotkaniach i przyjęciach. W prostocie siła. Spróbujcie. Prosty przepis na karmelowe serniczki Składniki: (na około 12 szt) 500 g sera na sernik z wiaderka 1 budyń o smaku karmelowym 40 g 0,5 szklanki cukru(...)trzcinowego 3 jajka M po 2 krakersy z solą na spód każdego serniczka Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski przekładamy ser, dodajemy budyń (proszek), cukier i wbijamy 3 jajka. Wszystko krótko miksujemy (tylko do połączenia składników). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na spód każdej papilotki wkładamy po 2 krakersy (jeden na drugim
Słodkie okruszkiSkładniki: Masa serowa cytrynowa: 500 g sera białego 3/4 szklanki cukru 4 łyżka żelatyny 200 ml mleka sok wyciśnięty z 1 cytryny 0
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Masa serowa: 750 g sera białego 0,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego 300 ml mleka 4,5 łyżki żelatyny 375 g
Ciastka - domowe słodkościskładniki na masę serową: 1000 g białego sera, zmielonego 200 g cukru 2 budynie waniliowe 3 jajka ziarenka z 1 laski wanilii 100 ml
Domowy Smak Jedzeniarówne blaty. Krem Z jajek i mleka kokosowego w kartonie przygotować "ser", czyli rozbełtać je w mleku i zagotować, a następnie przelać przez sitko wyłożone chustą serowarską. Ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do odsączenia. Powstały "ser" zmiksować z upieczoną dynią, słodzidłem i żółtkami. Z puszki mleka kokosowego wyjąć tylko(...)rolada, trifle KETO placek dyniowy oraz KETO sernik dyniowy, czyli wegańskie wariacje na temat ciasta dyniowego Dyniowe pyszności z powodzeniem można przygotować także bez udziału produktów odzwierzęcych. Najlepszym dowodem na to jest wegański KETO placek dyniowy oraz KETO sernik dyniowy, który akurat można także przygotować w wersji z serem z wiaderka. Oto one: [wprm-recipe-roundup-item
Modern Cave GirlPrzepis na sernik z mascarpone publikujemy w gorącym, komunijnym okresie, gdyż wydaje się nam, że będzie on odpowiednim deserem na przyjęcie komunijne. Sernik z serkiem mascarpone jest bardzo łatwy do przygotowania, pięknie wyrasta, a po upieczeniu i wystygnięciu ma równą powierzchnię. Jego delikatny śmietankowy smak przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym(...)porze roku idealnie pasują do niego sezonowe owoce, np. słodkie truskawki. Udostępnij Składniki na sernik z mascarpone Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 6 jajek wielkości M 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g) 3 / 4 szklanki cukru Kruche ciasto na spód: 100 g zimnego masła
niecodziennikparytaka kropka nad I, która wspaniale komponuje się z całością sernika! Taki sernik zachwyci podniebienie zarówno gości jak i domowników! Nie jest przesadnie słodki, więc śmiało można sięgnąć po dokładkę , bez obaw o „zasłodzenie się”. Ahhh … czyż nie cieknie Wam ślinka na samą myśl? SKŁADNIKI: * ser wiaderkowy – 1 kg * jajko – 4 szt * cukier(...)kruszonką oraz płatkami migdałów. Wkładamy na 15 minut do 170C , a następnie ok. 45 minut w 160C – grzanie góra dół. Studzimy w uchylonym piekarniku. Smacznego! The post Przepyszny sernik w 20 minut na czekoladowym spodzie first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na Słodkoserniki robię w malakserze, który moim zdaniem jest niezbędnym sprzętem w kuchni ( wtedy też kupuje zwykły twarożek, ale jeżeli nie macie, możecie użyć zwykłego miksera, wówczas ser musicie zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub kupić ser zmielony). Składniki na formę 23 na 23 cm: 550 gr sera twarogowego zmielonego, dobrej jakości (jeżeli używam sera(...)ciemnej, na środek formy. Piekarnik nagrzać do 160 st. bez termoobiegu, piec 60 min. Po upieczeniu, nie otwierać piekarnika, tylko zostawić sernik przez minimum 10 min. Zimny sernik przełożyć do lodówki schłodzić 3-4 godziny a najlepiej całą noc. *ja do tego sernika użyłam sera twarogowego Pilos (półtłustego) ale nie polecam bo ma za dużo
moj przepis naserniki robię w malakserze, który moim zdaniem jest niezbędnym sprzętem w kuchni ( wtedy też kupuje zwykły twarożek, ale jeżeli nie macie, możecie użyć zwykłego miksera, wówczas ser musicie zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub kupić ser zmielony). Składniki na formę 23 na 23 cm: 550 gr sera twarogowego zmielonego, dobrej jakości (jeżeli używam sera(...)ciemnej, na środek formy. Piekarnik nagrzać do 160 st. bez termoobiegu, piec 60 min. Po upieczeniu, nie otwierać piekarnika, tylko zostawić sernik przez minimum 10 min. Zimny sernik przełożyć do lodówki schłodzić 3-4 godziny a najlepiej całą noc. *ja do tego sernika użyłam sera twarogowego Pilos (półtłustego) ale nie polecam bo ma za dużo
moj przepis naserniki robię w malakserze, który moim zdaniem jest niezbędnym sprzętem w kuchni ( wtedy też kupuje zwykły twarożek, ale jeżeli nie macie, możecie użyć zwykłego miksera, wówczas ser musicie zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub kupić ser zmielony). Składniki na formę 23 na 23 cm: 550 gr sera twarogowego zmielonego, dobrej jakości (jeżeli używam sera(...)ciemnej, na środek formy. Piekarnik nagrzać do 160 st. bez termoobiegu, piec 60 min. Po upieczeniu, nie otwierać piekarnika, tylko zostawić sernik przez minimum 10 min. Zimny sernik przełożyć do lodówki schłodzić 3-4 godziny a najlepiej całą noc. *ja do tego sernika użyłam sera twarogowego Pilos (półtłustego) ale nie polecam bo ma za dużo
moj przepis na