podsyłając przepis na kolejny sernik. Z zapytaniem: mamo znasz ten sernik? Myślisz sobie- sernik jak sernik, mam ich już na blogu 70 różnych😮 Analizujesz przepis i stwierdzasz, dobra spróbujemy kolejny 😆 ... I totalne zaskoczenie, sernik zupełnie inny od tych dotychczasowych. Pieczony w krótkim czasie, w wysokiej temperaturze, na mieszance różnych serów, lekko słonawy, meeega(...)każdym kolejnym dniem smakuje jeszcze, i jeszcze bardziej 😋😋 Dla mnie to zdecydowanie nr 1 wśród serników. U nas dodatkowo z górą a'la creme brulee 👌😋 Inspiracją był ten przepis Serki można mieszać dowolnie, najlepiej by choć częściowo były to serki puszyste, nie sery sernikowe z wiaderka. Łącznie z mascapone powinno być ok.1000-1100g. Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt końcowy zaskakujący smakiem
Smaczne ZdroweDzień dobry Jak tam Wasze brzuszki po Wigilii i pierwszym dniu Świąt? Jeśli już zdążyliście zjeść wszystkie pyszne ciasta, które upiekliscie na Święta, to proponuję przyrządzić
Smaki ArmineWyczytałam, że podobno dziś dzień sernika :-) No to proszę - jest sernik :-) w prawdzie dziś już nie zdążycie nacieszyć się jego smakiem, ale może wykorzystacie przepis
Czary - gary w kuchniłyżek cukru pudru -1 czubata łyżka mąki pszennej tortowej MASA SEROWA -1250g sera białego półtłustego zmielonego -4 jajka+3 białka z ciasta -200g miękkiego masła lub margaryny -3/4 szklanki cukru -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -łyżka cukru waniliowego -125ml mleka DODATKOWO -2-3 czubate łyżki kwaskowych(...)pysznego sernika :) Masa na kulki jest dość klejąca, polecam maczać ręce w oleju, wtedy kulki pięknie się formują. Robimy niewielkie kulki i układamy je koło siebie na powidłach. MASA SEROWA Żółtka oddzielamy od białek. 4 białka + 3 z ciasta ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce ucieramy 4 żółtka, cukier, cukier waniliowy i miękkie masło. Dodajemy stopniowo zmielony ser biały
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusoli - 1 łyżka śmietany Z w/w składników zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. MASA SEROWA: - 750 gram sera z wiadereczka dobrej jakości (sprawdź skład! ) - 250 g białego sera tłustego - 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego - 1 paczka cukru waniliowego bądź ziarenka z laski wanilii - 130 g masła - niepełna szklanka cukru pudru(...)wylej masę serową, na wierzch poukładaj owoce mrożone. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez godzinę. Grzanie to bardzo ważne góra i dół, bez termoobiegu! Temperatura 165 do 170 stopni C. Dzięki temu sernik piecze się równo, nie pęka i ma idealnie równą powierzchnię. Sernik studzimy całkowicie. Kroimy najwcześniej po 6 godzinach po pieczeniu. Serniki smakują
SMYKWKUCHNIskładniki na spód sernika: 180 g biszkoptów 80 g masła wykonanie: Biszkopty rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy. Gotowym „ciastem” wykładamy dno tortownicy (ok. 24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 200 ml śmietany kremówki 200 g cukru 4 jajka(...)brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń (bez dwóch połówek, bo zjedzone ) wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Do zimnej galaretki dodajemy pokrojone brzoskwinie i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na wierzch sernika. Całość wstawiamy do lodówki aby galaretką stężała
Domowy Smak Jedzeniaprosty sernik z pomarańczową skórą. Po upieczeniu sernik dosłownie rozpływa się w ustach. Kilka chwil przygotowań, a jaki pyszny efekt. Ja uwielbiam takie proste ciasta, a Wy? Polecam Wam ten prosty sernik z pomarańczową skórką do codziennej kawy, jak i na zbliżające się Święta. Miłego dnia moi drodzy Składniki: 1 kg sera na sernik(...)krótko miksujemy. Do zmiksowanych składników dodajemy nasz ser z wiaderka. Wszystko miksujemy tylko do połączenia. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy składniki krótko łyżką. Formę (u mnie 26×26) wykładamy papierem do pieczenia (boki i spód warto lekko posmarować masłem, wówczas papier lepiej się trzyma). Masę wylewamy do formy. Sernik pieczemy około 60 minut na środkowym poziomie nagrzanego
Słodkie okruszkiSernik na kruchym orkiszowym spodzie, z brzoskwinią, porzeczką, bezą i kruszonką... mniam... genialne ciasto. Tak nas zauroczyło swym smakiem, że było już 2 razy w ciągu niespełna trzech tygodni... Pychotka, bardzo godna polecenia. Meeega chrupiący spód i kruszonka, delikatna masa serowa, oraz beza w połączeniu z kwaskowymi owocami sprawiają, że można to ciacho jeść, jeść i jeść... Wyczulam(...)jakość sera, osobiście preferuję 2 marki, nigdy mnie dotychczas nie zawiodły, to: Juliko i Mój ulubiony. Za inne nie gwarantuję. Sama nacięłam się ostatnio z serem, jak przygotowywałam drożdżówki (kupiłam go tylko dlatego, że w/w nie było akurat dostępnych w sklepie) i nigdy więcej tego błędu nie popełnię, ser był mega rzadki, dodatkowo wydzielała się z niego serwatka
Smaczne Zdroweżółtka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek 25-30 dag cukru 2 budynie bez cukru skórka starta z 1 cytryny Żółtka utrzeć z cukrem,dodając stopniowo ser wymieszany z suchym budyniem i skórką z cytryny. Na końcu
Niespełnione zdolności kulinarnerazem wzbogaciłam go o bakalie namoczone w alkoholu i zalane czekoladą. Nadało mu to wykwintności i wyrazistszego smaku. Ten sernik najlepiej smakuje na trzeci dzień po złożeniu a z krojeniem trzeba poczekać minimum kilkanaście godzin, żeby placki odmiękły a ser stężał. *foremka 25*24 cm Składniki: na ciasto: 600 g mąki 2 jajka 3 łyżki miodu(...)przez około 8-10 minut. Twaróg zmielić w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. W dużym garnku o grubym dnie roztopić masło z cukrem. Dodać ser, jajka i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku. Gotować na małym ogniu przez kilka minut mieszając cały czas najlepiej mikserem na najmniejszych obrotach. Blaszkę wyłożyć wysoko papierem do pieczenia. Masę serową podzielić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacukrem waniliowym, dodać żółtka i nadal ucierać. Następnie dodać ser i budyń, wszystko wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Masę wylać do formy na przygotowany wcześniej spód z ciasta. Na wierzch masy serowej wyłożyć brzoskwinie pokrojone w talarki średniej grubości. Beza: 5 białek; 1 szklanka cukru kryształu; Białka ubić na sztywną pianę, dodać(...)ubijać do momentu aż piana będzie gładka, lśniąca i sztywna. Pianę wyłożyć na brzoskwinie. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Uwaga: 1. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności
In my kitchenUżyłam tortownicy o śr. 21 cm. Spód: * 150 g ciasteczek digestive * 70 g roztopionego masła * 2 kostki gorzkiej czekolady * 1-2 łyżki zmielonych orzechów Masa: * 500 g sera do serników - użyłam Zielonej Łąki z Biedronki * 120 g fruktozy * 3 jajka ugotowane na twardo * 2 żółtka * ok. 200 ml kwaśnej śmietany * 150 g gorzkiej czekolady Tortownicę wyłożyłam folią, ciastka(...)piekłam ok. 50-60 min. Myślę, że można też upiec tradycyjnie, bez kąpieli wodnej. Pozostawiłam do wystygnięcia w uchylonym piekarniku, po czym przełożyłam na całą noc do lodówki. Nikt nie chciał uwierzyć, że w serniku są gotowane jajka;) Nie muszę chyba dodawać, że sernik pierwsza klasa:) Komentarze ladymgielka 2010/03/09 08:42:20 Pozwoliłam soebie skopiować pare przepisów. Serdecznie
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo smaczne maślane spody, przełożone gotowana masa serowa. Do tego truskawki i galaretka, polecam przepis. CIASTO MAŚLANE : 200 g masła 3/4 szklanki cukru 1
Kulinarne Fantazje MarioliSernik, który powstał pod wpływem chwili, tak się zachciało i już! Wyszedł lekki jak chmurka w soczystym pomarańczowym kolorze. Wszystkie składniki wyjmujemy godzinę przed robieniem, aby uzyskały temperaturę pokojową Co nam trzeba? 1 kg sera białego dobrze zmielony lub z wiaderka (ale dobrej jakości-patrzcie na skład)-polecam Piątnicy lub Pilos 200g cukru 2 łyżki cukru(...)Robimy! Jajka rozdzielamy żółtka od białek. Ser ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie dodajemy żółtka- po jednym, aż do wykorzystania. Cały czas lekko miksujemy W zimnym mleku rozrabiamy budynie i łączymy z masą serową, dodajemy rokitnik oraz mieszankę Białka oddzielnie ubijamy na sztywno i dodajemy do masy twarogowej mieszając delikatnie całość już bez użycia miksera. Piekarnik nagrzewamy
Latosiowydomproszku do pieczenia -3 łyżki śmietany kwaśnej 18% -200g zimnego masła lub margaryny MASA SEROWA -750g sera białego tłustego -3 jajka -1 cukier waniliowy -200g masła lub margaryny -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru po 40g sztuka -250ml mleka -3/4 szkl cukru DODATKOWO -100g czekolady mlecznej -1 płaska(...)pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, tak postępujemy z całym ciastem. Mamy mieć 3 spody. MASA SEROWA Ser mielimy. Do garnka dajemy masło z cukrem i cukrem waniliowym i podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy ser, mieszamy na gładką masę, zmniejszamy ogień i dodajemy jajka, energicznie mieszamy. Następnie w 250 ml mleka rozpuszczamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku