najpierw przepuścić przez maszynkę. Następnie wsypujemy proszek budyniowy, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną - miksujemy jeszcze chwilę. Schłodzone białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą serową. W wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut(...)piekarnika). Sernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto piec go kilka minut krócej bo i tak dojdzie. Kiedy ostygnie przygotowujemy polewę. Zapraszam po przepis Polany sernik dekorujemy wedle uznania i wstawiamy do lodówki na ok godzinkę. Pyszności gotowe. Przygotowanie sernika zajmuje ok 20 minut. Wystarczy go upiec i po wystudzeniu pyszny deser gotowy. Także bez polewy
Kuchnia po mojemuŚnieżny puch to ekspresowy, puszysty, lekki, szybki deser na zimno, bez pieczenia. To tak proste ciasto z twarogu, w zasadzie sernik na zimno, że składniki zapamiętasz w chwilę a wykonanie to jedynie zmiksowanie składników, połączenie i wstawienie do lodówki. Dopełnieniem jest posypka z masła, cukru i wiórków kokosowych – wspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto(...)być galaretki np. o smaku winogronowym lub owoców egzotycznych, także galaretka przezroczysta o smaku cytrynowym. Ja wybrałam mix: cytrynową i winogronową. Wyszło pysznie! Śnieżny Puch – ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe (2 x 77 g) 500 ml wody – (2 szklanki od herbaty o pojemności 250 ml) 1/2 szklanki drobnego
Zasmakuj Kuchnizrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Jako spód sernika użyłam ciasta z tego przepisu , również z sernika ;) klik . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl(...)czym wylewamy masę serową na podpieczone ciasto. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 C. Kajmak : Wlewamy mleko do rondelka , wsypujemy cukier . Gdy masa zacznie się gotować , cały czas mieszamy do momentu aż zgęstnieje i nabierze beżowego koloru. Na koniec ucieramy z miękkim masłem. Ciepłą masą smarujemy wierzch i boki sernika. Wstawiamy do lodówki i najlepiej na drugi dzień - jemy
Słodkości i nie tylkomasę serowo-dyniową. Na dno piekarnika wstawiamy jak największą, głęboką blachę, do której wlewamy wrzątek z czajnika (ok. 1 litr). Sam sernik wstawiamy na środkowy poziom, zmniejszamy od razu temperaturę do 150ºC (bez termoobiegu!) i pieczemy przez ok. 90 minut. Chłodzimy potem przy lekko uchylonych drzwiczkach. Przed podaniem sernik dyniowy posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. * twaróg
Poezja smakuzimno z kokosową nutą. Ciasto robiłam w blaszce o wymiarach 35×24 cm. Jeśli szukacie inspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia tych wpisów . Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 400 ml śmietany kremówki 0,5 szklanki cukru 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka żelatyny
CiastkozercySzybki sernik na oleju – prosty przepis Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik na oleju. Moja rodzina uwielbia serniki. Takie ciasto zawsze znika w mgnieniu oka. Przepis jest niezwykle prosty, a do tego szybki. Ja ten sernik przygotowywałam wieczorem, wraz z jeszcze kilkoma innymi daniami. Szykowałam wszystko na małą uroczystość, więc liczył się czas(...)szpatułki delikatnie mieszamy je z serową masą. Masę wylewamy do przygotowanej formy (tortownica 20-22 cm). Ja spód formy wykładam papierem do pieczenia. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. U mnie około 50 minut. Ciasto należy obserwować. Sernik zostawiamy
Słodkie okruszkiDopiero mamy styczeń a ja już tęsknię za latem,za ciepłem słońca i smakiem letnich owoców. By chociaż trochę wnieść tego lata do kuchni zrobiłam sernik
Kolorowa kuchnia Elkitwarogu półtłustego mielonego (może być z wiaderka) 3 duże jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią niecałe 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru Beza kokosowa: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szklanka wiórków kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 1/2 puszki brzoskwiń (dużej) Wykonanie: Biszkopt: Mąkę pszenna mieszamy z mąką kukurydzianą(...)drewnianą tak, aby nie pozostały grudki mąki. Gotową masę wylewamy na dno tortownicy o średnicy 20-21 cm (u mnie blaszka kwadratowa 13x13 cm), wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-15 min. aż będzie złocistobrązowy. Studzimy. Masa serowa: Do twarogu dodajemy po jednym jajku i miksujemy krótko, tylko do połączenia
Kuchnia MagdaLenyGotowany sernik to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;) Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego, bez cukru ½ szklanki cukru 200 g masła 4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka(...)mieszamy. Ponownie ustawiamy na małym ogniu i gotujemy do zgęstnienia, około 15-20 minut. Ważne, żeby przez cały ten czas masę mieszać. Blaszkę o wymiarach 34x25 wykładamy papierem do pieczenia i całe dno starannie pokrywamy herbatnikami. Wylewamy na herbatniki połowę, gorącej serowej masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę
Symfonia smakowawyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut. Składniki na masę serową miksujemy ze sobą. Dodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie
Aga w kuchniTaka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw , o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z
Blondynka GotujeProsty sernik z pomarańczową skórką Już nie raz Wam pisałam, że moja rodzina kocha serniki. Dlatego dziś mam dla Was kolejny, pyszny przepis. Tym razem polecam Wam prosty sernik z pomarańczową skórą. Po upieczeniu sernik dosłownie rozpływa się w ustach. Kilka chwil przygotowań, a jaki pyszny efekt. Ja uwielbiam takie proste ciasta, a Wy? Polecam(...)mieszamy składniki krótko łyżką. Formę (u mnie 26×26) wykładamy papierem do pieczenia (boki i spód warto lekko posmarować masłem, wówczas papier lepiej się trzyma). Masę wylewamy do formy. Sernik pieczemy około 60 minut na środkowym poziomie nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Po tym czasie zostawiamy sernik jeszcze 15 minut
Słodkie okruszkipieczenia! ;) Babeczki waniliowe z budyniem Babeczki keksowe Czekoladowe babeczki Malinowa a'la delicja Malinowy sernik straciatella Malinowa Góra Lodowa Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik śmietankowy Keks Kubanka Kostka czekoladowa Ciasto z rurkami Kubuś bez pieczenia Ciasto Kilimandżaro Ciasto cappuciono Ciasto 3bit bez pieczenia Piaskowiec Ciasto Shrek Babka
Lena GotujeJesień i zima to okres szarlotkowy ! Ciast z jabłkami jest z blogu pod dostatkiem, ale tego przepisu nigdzie nie znajdziecie! Mam dla Was dziś przepis na
Ostra na Słodko