mojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo
moj przepis namojprzepisna.pl | Panna Cotta z frużeliną jeżynową Trwa karnawał, a w karnawale nie objedzie się bez Balu Karnawałowego. W tym roku temat balu i sam bal
moj przepis naLody, które udadzą się każdemu! Lody, które nie potrzebują maszyny do lodów! Lody, które po zamrożeniu nie mają krysztalików lodu! Tak, to właśnie przepis na perfekcyjne
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Panna Cotta z frużeliną jeżynową Trwa karnawał, a w karnawale nie objedzie się bez Balu Karnawałowego. W tym roku temat balu i sam bal
moj przepis naLody czekoladowe są moje ulubione! Najlepiej smakują przygotowane z dobrej jakości gorzkiej czekolady, z mleczną są nie mniej dobre, ale tylko gorzka czekolada pomaga odkryć prawdziwy
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo
moj przepis naPyszny, kremowy, aksamitny, leciutki i bardzo smaczny budyń domowy , to idealny deser , który uwielbiają chyba wszyscy (oprócz mnie w dzieciństwie :D). Przygotowanie takiego deseru jest naprawdę
Kuchnia Łukaszacukru 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane zimne masło i jajko, ponownie mieszamy, a następnie szybko zagniatamy jednolite(...)serową umieszczamy w misie miksera i miksujemy jedynie do połączenia składników. 4. Foremkę ze spodem wkładamy prosto z lodówki do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 12 minut, wylewamy masę serową i pieczemy kolejne 45-55 minut, aż sernik będzie sprężysty na środku. Studzimy przez 30 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Chłodzimy w lodówce
My Culinary Artnadmiar płynu (nie ma gotowej masy idealnej). Następnie dodajemy skórkę pomarańczową, mielone migdały, posiekane orzechy włoskie, suszoną żurawinę (bez namaczania). Gotową masę odstawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień. Schłodzone ciasto (porcja – 2/3) wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wym. 34 x 25 cm). Można je zetrzeć na tarce jarzynowej, albo pokroić w plasterki (ja tak właśnie(...)temperaturę do 150°C i pieczemy 1,5 godziny. Wystudzony polewamy lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Z pozostałego ciasta i masy pieczemy tartaletki makowo serowe (przepis w kolejnym wpisie). Ten seromakowiec jest połączeniem kilku przepisów. Ciasto kruche upiekłam takie, jak na kruchy placek morelowo budyniowy . Masę serową wykorzystałam, z niewielkimi zmianami, z sernika wiedeńskiego . Masę makową
mojewypiekiinietylkowlewamy do blaszki i pieczemy 1 godzinne 160st .wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia . Kolejna masa to adwokatowa ale jak ktoś nie lubi można pominąć . 200 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka adwokatu przygotowanie Masło ucieramy na puszystą masę ,z cukrem pudrem miksując.Potem stopniowo wlewamy adwokat .Masę dajemy na sernik . Masa jabłkowa przygotowanie(...)żelatynę mieszamy. Masę wykładamy na masą jabłkową i na końcu posypać kokosem. Ciasto może wydawać się pracochłonne ale tak nie jest, bo wystarczy dzień wcześniej usmażyć same jabłka bez wsypywania galaretki, to by trzeba było na drugi dzień zrobić . I tak samo możemy dzień wcześniej przygotować masę adwokatową ,Polecam nie jest za słodkie a alkohol mało wyczuwalny
Moje Wyrobywiele osób myślało, że to kremówka:) Niestety tym razem to sernik ale obiecuję, że wkrótce pojawi się tu kremówka. Tymczasem zapraszam na tradycyjny sernik na kruchym spodzie, bez zbędnych dodatków tylko oprószony cukrem pudrem . *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 180 g masła 4 żółtka 8 łyżek gęstej(...)końcu wlać roztopione i wystudzone masło. Całość krótko zmiksować. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem. Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć dno foremki. Wylać masę serową. Resztę ciasta rozwałkować i pokroić w paski. Ułożyć na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 60-70 minut. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawspaniały, lekki i kremowy. Idealnie będzie pasował też do świeżych owoców. Składniki: I. Biszkopt: 3 jaja szczypta soli 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki mąki 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru II. Masa serowa: 500 g serka Philadelphia 150 g cukru pudru 1 żółtko 3 jaja 3 łyżki kremówki 3 łyżki mąki III. Dodatkowo: 2 galaretki ametystowe(...)krótko mieszamy ręką. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut. W misce ucieramy serek Philadelphia z cukrem przez ok. 2 minuty. Dodajemy żółtko, jaja, i kremówkę. Ponownie ucieramy do połączenia składników. Na końcu przesiewamy mąkę i mieszamy. Masę przelewamy do wyłożonej papierem i natłuszczonej tortownicy (rozmiar taki sam jak biszkopt). Pieczemy 1,5 h w 90 °C. Studzimy
DominikaDolciszarlotkę! Szarlotki razem z sernikami to moje ulubione ciasta, a Wy jakie lubicie najbardziej? W szarlotkach uwielbiam, gdy w cieście dominuje ogromna ilość kwaśnych jabłek, natomiast w sernikach, gdy masa serowa jest jedwabiście gładka i rozpływa się w ustach. Dlatego mam dziś dla Was przepis na szarlotkę pełną jabłek z jedwabiście gładką i delikatną budyniową pianką. Ciasto samo(...)pieczenia Składniki na masę jabłkową: – 1,3kg kwaśnych jabłek – 2 łyżki erytrolu – sok z 1 cytryny – 1 łyżeczka cynamonu – 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej Składniki na budyniową piankę: – 5 białek – 100g cukru pudru lub erytrolu w pudrze – 14g cukru waniliowego (opcjonalnie) – 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
Be Fit Be Strongświątecznym stole nie może zabraknąć sernika, przynajmniej tak jest u mnie. Sernik zawsze kojarzył mi się ze świętami Bożego Narodzenia, pomimo tego, że często go piekę w tym dniu smakuje wyjątkowo. Dzisiaj mam dla Was propozycję na wyjątkowy sernik, sernik na kruchym cieście z kajmakową masą, pięknie udekorowany ciasteczkami i orzechami laskowymi. Słodki i obłędny(...)serową. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na cieście. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczony dokładnie studzimy. 5. Ciasteczka: Odłożone ciasto wałkujemy na stolnicy. Wykrawamy świąteczne ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia przez około
Izabelawkuchniczęsto gości u nas w domu. Delikatny, mięciutki i przyjemnie wilgotny. Dzisiejsza wersja to wersja „wiaderkowa” , czyli ser gotowy, bez konieczności mielenia. Ja, ten o smaku pomarańczowym kupiłam w popularnym dyskoncie. To świetne rozwiązanie , gdy mamy mało czasu. Spód sernika wykonałam na kruchutkim cieście z dodatkiem kawałków czekolady, coś a’la „chocolate chip cookie”. Idealna kombinacja J Składniki(...)cukry dokładnie roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do sporej miski. Dodajemy margarynę i siekamy w mące, wlewamy roztrzepane żółtka z cukrami. Zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godz. do schłodzenia. Po schłodzeniu wykładamy ciastem brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia, w ciasto wciskamy kawałki czekolady. Sernik: opakowanie ( 500 g ) serka wiaderkowego smakowego ( u mnie pomarańczowy
Domowe ciasta