Premiera mojego pierwszego e-booka! E-book "Ciasta bez pieczenia" zawiera 40 przepisów na różnego rodzaju słodkości, które wykonacie bez użycia piekarnika. Wśród nich znajdziecie przepisy popularne i dobrze znane, jak np. Chatka Puchatka, Grysikowiec, Salceson czy Góra Lodowa w wersji bez pieczenia, a także moje autorskie przepisy, jak np. 3Bit, Lion, Kinder Bueno(...)book przyda się Wam w okresie przygotowań do świąt, jak i później bez żadnej okazji. Dedykowany jest szczególnie osobom, które nie lubią bądź nie umieją piec ciast, nie mają piekarnika w domu, a także tym wszystkim, którzy uwielbiają jeść takie ciasta bez pieczenia. Bardzo się cieszę i jestem podekscytowana faktem, że kilka miesięcy mojej pracy w końcu
Kuchnia MagdaLenyPremiera mojego pierwszego e-booka! E-book "Ciasta bez pieczenia" zawiera 40 przepisów na różnego rodzaju słodkości, które wykonacie bez użycia piekarnika. Wśród nich znajdziecie przepisy popularne i dobrze znane, jak np. Chatka Puchatka, Grysikowiec, Salceson czy Góra Lodowa w wersji bez pieczenia, a także moje autorskie przepisy, jak np. 3Bit, Lion, Kinder Bueno(...)book przyda się Wam w okresie przygotowań do świąt, jak i później bez żadnej okazji. Dedykowany jest szczególnie osobom, które nie lubią bądź nie umieją piec ciast, nie mają piekarnika w domu, a także tym wszystkim, którzy uwielbiają jeść takie ciasta bez pieczenia. Bardzo się cieszę i jestem podekscytowana faktem, że kilka miesięcy mojej pracy w końcu
Kuchnia MagdaLenyodróżnieniu do czekoladowych serników, babek wielkanocnych z mnóstwem lukru i kremowych ciast ta szarlotka zaskakuje smakiem i lekkością. Soczysty, lekko kwaśny smak jabłek, do tego szczypta cynamonu stanowią wypełnienie ciasta. Samo ciasto jest słodkie, maślane chrupiące (ale nie łamiące się ;). Balans smaków… idealny! Ten przepis na szarlotkę jest banalnie prosty. Ciasto przygotujesz bez użycia miksera i mnóstwa składników(...)Tylko 40 minut pieczenia i gotowe. Najlepiej smakuje podana z bitą śmietaną, posypana gorzkim kakao! Wypróbuj i daj w komentarzu znać czy smakowała! Artykuł Szarlotka na kruchym spodzie z bloga Gotujemy w domu - blog kulinarny
Gotujemywdomu.plserowej. Poza jagodami pasują tu również inne owoce, jak: truskawki, maliny, porzeczki czy wiśnie. Ostrzegam - sernik jest tak dobry, że ciężko poprzestać na jednym kawałku! Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka (jajka rozmiar L) szczypta soli Masa serowa(...)zmielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 duży budyń waniliowy bez cukru (64 g) 250 g serka homogenizowanego waniliowego Dodatkowo: ok. 500 g jagód 1 łyżka kaszy manny cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą mąkę i dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, żółtka oraz pokrojone
Kuchnia MagdaLenyKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na SłodkoZapraszam Was dziś na ciacho. Jest to sernik na zimno, bardzo prosty do zrobienia i pyszny. Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 3 op. bitej śmietanki w proszku 7 biszkoptów podłużnych 200 g winogron bez pestek 1 galaretka przezroczysta tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Winogrona myjemy(...)osuszamy. Blaszkę wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty. Do miski przekładamy jogurt, dosypujemy śmietanki i miksujemy aż masa zrobi się sztywna. Przekładamy masę jogurtową na biszkopty, wyrównujemy. Na masie jogurtowej układamy winogrona lekko je dociskając. Polewamy gęstniejącą galaretką. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą
słodkie i nie tylko historie kulinarneSkładniki: 500 g serka naturalnego 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie biszkoptów bezcukrowych Mamut 1 galaretka
czarrna od kuchniJest tak delikatny jak chmurka a jeszcze jedna z warstw jest dodatkowo z masą kajmakową. Jestem wielbicielką kajmaku to ten sernik to prawdziwa rozkosz :) Do składników należało dodać sermixu , jak go nie mogłam nigdzie dostać i zrobiłam bez tego dodatku. Zamiast niego do mleka dodałam i wymieszałam z mlekiem cały budyń waniliowy. Może nie wyszło do końca(...)miało wyjść , mianowicie powinny być 2 oddzielne paski z warstwą białą i kajmakową ;) Wymiary tortownicy : średnica 23 cm Czas pieczenia : 45 - 50 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki : Na ciasto: 100 g margaryny szklanka mąki żółtko 2 łyżki kakao i cukru Na masę serową: 50 g masła 750 g sera białego zmielonego może być z kubełka
Różne smaki w kuchniróżne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Biszkoptowe ciasto z porzeczkami Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o wymiarach(...)Składniki: 4 jajka (temperatura pokojowa) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju 1 1/3 szklanki mąki pszennej 100 g borówki amerykańskiej 200 g czerwonej porzeczki 100 g czarnej porzeczki opcjonalnie cukier puder Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Białka oddzielamy od żółtek. W misce ubijamy białka
Kulinarne przygody Gatitybez czegoś słodkiego i pysznego, a jak twoja przyjaciółka jest blogerką, to nie może nie zrobić obłędnego sernika z karmelem i orzechami włoskimi, po prostu od tak! Od serca! Zapraszam! SKŁADNIKI na dużą blaszkę: NA CIASTO KRUCHE: - 350 g mąki krupcztaki - 170 g masła - 2 łyżki lodowatej wody - cukier o smaku cytrynowym Delecta - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pudru Z w/w składników energicznie zagniatamy ciasto. Ciasto przekładamy do torebki foliowej i schładzamy przez 20 minut w lodówce. MASA SEROWA: - 2 całe jajka - 1 kg sera na sernik - 3/4 szklanki mleka - 1 laska wanilii - 1 opakowanie cukier cytrynowy Delecta - 1/2 kostki masła - 1/2 szklanki cukru pudru Wszystkie w/w składniki miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. ORZECHY
SMYKWKUCHNImąki typ 500 Młyn Kopytowa 120 g masła 2 duże żółtka 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody 5 łyżek cukru pudru Na ser 1 kg sera w wiaderku- waniliowe 1 budyń waniliowy bez cukru 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka- dużę 4 żółtka Na pianę 6 białek
Z Kuchni Do KuchniJest tak delikatny jak chmurka a jeszcze jedna z warstw jest dodatkowo z masą kajmakową. Jestem wielbicielką kajmaku to ten sernik to prawdziwa rozkosz :) Do składników należało dodać sermixu , jak go nie mogłam nigdzie dostać i zrobiłam bez tego dodatku. Zamiast niego do mleka dodałam i wymieszałam z mlekiem cały budyń waniliowy. Może nie wyszło do końca(...)miało wyjść , mianowicie powinny być 2 oddzielne paski z warstwą białą i kajmakową ;) Wymiary tortownicy : średnica 23 cm Czas pieczenia : 45 - 50 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki : Na ciasto: 100 g margaryny szklanka mąki żółtko 2 łyżki kakao i cukru Na masę serową: 50 g masła 750 g sera białego zmielonego może być z kubełka
Słodkości i nie tylkoSernik limonkowy z oreo Sernik to ciasto, albo deser (zdania są podzielone), z którym – trzymając się odpowiednich proporcji – możemy dowolnie eksperymentować. Ten przepis powstał właśnie ad hoc z produktów, które akurat były w domu . Twaróg i mascarpone w połączeniu z limonką, na spodzie z ciemnych ciasteczek oreo i z polewą z białej czekolady… to musi(...)pieczenia. Ciasteczka miksujemy z masłem na mokry piasek, wykładamy spód i boki tortownicy, wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. MASA SEROWA Wszystkie składniki na masę serową miksujemy na jednolitą masę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C (góra – dół). Masę serową wylewamy do tortownicy na spód z ciasteczek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 1 godziny. Gdy sernik
Tajemnice SmakuSernik bez sera, wykonany z jogurtów naturalnych. To ciasto znane jest również pod nazwą "styropian". Proste i pyszne ciacho, które zarówno z wyglądu, jak i w smaku przypomina tradycyjny sernik. Przygotowane jest na kruchym cieście maślanym, z malinową masą jogurtową na pianie z białek, świeżymi truskawkami oraz tartym ciastem na wierzchu. W wersji tradycyjnej malinowy budyń można(...)mąki pszennej 150 g zimnego masła 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki zimnej wody szczypta soli Masa jogurtowa: 500 g gęstego jogurtu naturalnego 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy bez cukru (40 g) szczypta soli Dodatkowo: 300 g truskawek cukier puder po posypania Wykonanie: Żółtka oddzielamy
Kuchnia MagdaLenyrównież z musem z pieczonej dyni. Oba polecam :) Skła dniki: 5 jaj w temperaturze pokojowej 1 kg sera w wia derku skórka otarta z cytryny 2 łyżeczki mąki pszennej bu dyń śmietankowy puszka mleka skon densowanego niepełna szklanka musu z dyni (pieczonej lub surowej) łyżka soku z cytryny Spó d: 100g ciasteczek oreo (bez śmietankowego śro dka) 100g maslany(...)rozgrzanego do 150 stopni piekarnika (grzanie góra dół) z wstawionym na dno piekarnia pojemnikiem z wo dą. Po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy jeszcze 80 minut.Stu dzimy sernik. Osobno w kubeczku mieszamy cukier pu der z sokiem z limonki. Lukrem polewamy ostu dzony sernik. Przechowujemy w lo dówce. Smacznego
ChilliJemymojprzepisna.pl | Sernik z musem jeżynowym Wygląda jak biedronka ale to sernik i to w dodatku pyszny, kremowy, rozpływający się w ustach, aksamitny. Na kruchym, pełnoziarnistym czekoladowym spodzie. Najlepiej przy tym serniku sprawdzi się malakser. Inspiracja Moje wypieki . Kruchy spód: 225 gr mąki razowej typ 2000 pszennej (odjąć dwie łyżki i w to miejsce dać dwie łyżki kakao(...)ciasta, żeby nam nie falowało podczas pieczenia. Wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 st. Wstawić do nagrzanego piekarnika, na 15 min, po 10 min zdjąć fasolę i papier i piec jeszcze 5 min bez obciążenia. W czasie gdy spód się piecze przygotować masę serową. Masa serowa
moj przepis namojprzepisna.pl | Sernik z musem jeżynowym Wygląda jak biedronka ale to sernik i to w dodatku pyszny, kremowy, rozpływający się w ustach, aksamitny. Na kruchym, pełnoziarnistym czekoladowym spodzie. Najlepiej przy tym serniku sprawdzi się malakser. Inspiracja Moje wypieki . Kruchy spód: 225 gr mąki razowej typ 2000 pszennej (odjąć dwie łyżki i w to miejsce dać dwie łyżki kakao(...)ciasta, żeby nam nie falowało podczas pieczenia. Wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 st. Wstawić do nagrzanego piekarnika, na 15 min, po 10 min zdjąć fasolę i papier i piec jeszcze 5 min bez obciążenia. W czasie gdy spód się piecze przygotować masę serową. Masa serowa
moj przepis naciasta, żeby nam nie falowało podczas pieczenia. Wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 st. Wstawić do nagrzanego piekarnika, na 15 min, po 10 min zdjąć fasolę i papier i piec jeszcze 5 min bez obciążenia. W czasie gdy spód się piecze przygotować masę serową. Masa serowa(...)jeżynowy. Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu równomiernie się upiecze i nie popęka. Do piekarnika nagrzanego do 160 st. na 1 półce od dołu umieścić szerokie i niskie naczynie z wrzącą wodą. Następnie na półce wyżej (najlepiej na kratce, a nie blaszce) wstawić sernik. Piec przez 55-70 min do momentu aż wierz sernika będzie ścięty
moj przepis naciasta, żeby nam nie falowało podczas pieczenia. Wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 st. Wstawić do nagrzanego piekarnika, na 15 min, po 10 min zdjąć fasolę i papier i piec jeszcze 5 min bez obciążenia. W czasie gdy spód się piecze przygotować masę serową. Masa serowa(...)jeżynowy. Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu równomiernie się upiecze i nie popęka. Do piekarnika nagrzanego do 160 st. na 1 półce od dołu umieścić szerokie i niskie naczynie z wrzącą wodą. Następnie na półce wyżej (najlepiej na kratce, a nie blaszce) wstawić sernik. Piec przez 55-70 min do momentu aż wierz sernika będzie ścięty
moj przepis naSpód: 220g herbatników lub ciastek digestive 50g masła – roztopić Masa serowa – dobrze jeśli składniki będą w temperaturze pokojowej: 650g gotowego sera na sernik 200g naturalnego jogurtu 220g cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub śmietanowego bez cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 jajka skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1 cytryny 300g owoców jagodowy (użyłam(...)wyrównać. Na wierzchu poukładać pozostałe owoce i łyżką lekko powciskać je w masę serową. 4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik proszę zostawić do ostygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Wierzch: 5. Śmietankę kremówkę
Mała Cukierenkadnia. Aksamitny, delikatny, kremowy, taki maślany - wprost rozpływa się w ustach. Obłędnie też pachnie i doskonale się kroi. Spód z bułki tartej także należy do najsmaczniejszych. Zresztą sernik ten mogłabym zachwalać bez końca, dlatego sami go upieczcie i przekonajcie się dlaczego... Pooolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 50g masła 100g bułki tartej (u mnie firmy Mamut(...)papierem do pieczenia. Przygotować masę. Masło umieścić w rondelku i podgrzewać (co chwilę przemieszać) aż zacznie brązowieć, a na jego powierzchni pojawią się ciemne kropeczki. Ostudzić. W międzyczasie jajka utrzeć z cukrem i stopniowo połączyć z twarogiem oraz proszkiem budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec
Di gotujeSernik na zimno z malinami, bez dodatku cukru, na spodzie z pysznych herbatników zawierających wysoką zawartość błonnika, to znakomity pomysł na dietetyczny i zdrowy deser. Przepis można dodwolnie modyfikować dodając ulubione świeże lub mrożone owoce. składniki na tortownicę 23 cm 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny w proszku 50 ml gorącej wody 500 g serka homogenizowanego(...)Herbatniki FIBROKIF kruszymy na mniejsze części i umieszczamy je w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na ciastka wylewamy masę serową i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc aby dobrze stężało. Tak przygotowany sernik podajemy z konfiturami dietesse-3 albo musem malinowym. Artykuł Sernik na zimno
Smakowite Daniaszklanki wiórków kokosowych Białka ubijamy na bardzo sztywno z cukrem pudrem. Za pomocą łyżki pianę łączymy z makiem i wiórkami, po czym masę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach (z termoobiegiem). Składniki na krem: 500 ml mleka 3,2% 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru(...)masa i masło miały jednakową temperaturę, najlepiej pokojową. Składniki na bezę: 5 białek 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na bardzo sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gdy są ubite, dodajemy mąkę ziemniaczaną. Bezę pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 50 minut w 140 stopniach. Składniki na galaretkę: 2 galaretki
Poezja Smaków - blog kulinarnyspodu. Znakomity do popołudniowej herbaty, na święta. Mniam Na pewno zrobię go ponownie nie jeden raz. Jeżeli posiadacie robot wielofunkcyjny , na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń(...)powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy sernikowej. Masa ma być puszysta. 7 Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej masę. 8 Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Porady Jeżeli sernik po 1,5 godziny nie wyrośnie, zostawcie go jeszcze w piekarniku na tej samej temperaturze. Całość sernika musi się podnieść - także środek. Przepis
Kuchnia Bazyliichleb_100_procent_zytni_mojprzepisna.pl mojprzepisna. pl | Chleb żytni na zakwasie Dziś zapraszam na chlebek, upieczony wyłącznie z mąki żytniej. Do tej pory piekłam jedynie chleb pszenno-żytni lub pszenno
moj przepis nachleb_100_procent_zytni_mojprzepisna.pl mojprzepisna. pl | Chleb żytni na zakwasie Dziś zapraszam na chlebek, upieczony wyłącznie z mąki żytniej. Do tej pory piekłam jedynie chleb pszenno-żytni lub pszenno
moj przepis nachleb_100_procent_zytni_mojprzepisna.pl mojprzepisna. pl | Chleb żytni na zakwasie Dziś zapraszam na chlebek, upieczony wyłącznie z mąki żytniej. Do tej pory piekłam jedynie chleb pszenno-żytni lub pszenno
moj przepis nachleb_100_procent_zytni_mojprzepisna.pl mojprzepisna. pl | Chleb żytni na zakwasie Dziś zapraszam na chlebek, upieczony wyłącznie z mąki żytniej. Do tej pory piekłam jedynie chleb pszenno-żytni lub pszenno
moj przepis na