
Sernik o delikatnej, wręcz piankowej strukturze. Niezbyt słodki, co wg mnie jest jego dodatkową zaletą. Pyszny, kremowy delikatny i ... prosty do zrobienia 😉 Pięknie wyrasta i zawsze się udaje. Polecam! Składniki: (na tortownicę o średnicy 25 cm) 1kg mielonego twarogu 5 jajek puszka mleka skondensowanego 530g (słodzonego) 2 budynie śmietankowe bez cukru (mogą być także waniliowe lub bananowe) skórka otarta z 1 sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wykonanie : Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budyni... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...