Sernik o delikatnej, wręcz piankowej strukturze. Niezbyt słodki, co wg mnie jest jego dodatkową zaletą. Pyszny, kremowy delikatny i ... prosty do zrobienia 😉 Pięknie wyrasta i zawsze się udaje. Polecam! Składniki: (na tortownicę o średnicy 25 cm) 1kg mielonego twarogu 5 jajek puszka mleka skondensowanego 530g (słodzonego) 2 budynie śmietankowe bez cukru (mogą być także waniliowe lub bananowe) skórka otarta z 1 sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wykonanie : Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budyni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...