sernik bez pieczenia - 6346 przepisów (strona:145/424)

sernik w wersji tortowej 234

zrobię inaczej, to zmniejszę ilość białek do bezy; chciałabym, żeby była niższa i bardziej chrupiąca. składniki: beza: 1 szkl białek 1 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu ciasto "kruche": 1,5 szkl mąki pszennej 125 g margaryny 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu(...)wysypać równomiernie na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (taką samą, w jakiej piekliśmy bezę), lekko docisnąć. Na wierzch wylać masę serową. Blaszkę przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, piec ok godzinę. Następnie wystudzić. Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu. Truskawki pokroić na plasterki. Kawałki truskawek rozłożyć na serniku, wylać tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki

6niebo
Tarta kasztanowa. Ze śliwkami i jesienią w tle 153

wymyślana tarta albo aromatyczny sernik. Albo w ogóle co tylko się Wam zamarzy! Najważniejsze, żeby piekło się odpowiednio długo, rozsiewając wokół magiczny zapach. To dzięki niemu dom staje się domem ... Pewnej niedzieli, przed wyjazdem do szkoły, upiekłam ciasto. Aromatyczne i pyszne, pełne śliwek i fig. C. popatrzył, powąchał, spróbował. I spytał, czy jest bez glutenu. Spojrzałam na niego(...)glutenem, to Jane będzie przykro... Westchnęłam więc ostentacyjnie ( nie mógł, no naprawdę nie mógł powiedzieć mi o tym wcześniej...? ), i zabrałam się za pieczenie kolejnego ciasta. Najbezpieczniejszym bezglutenowym wyborem są dla mnie serniki (na żaden nie miałam już czasu) i tarty. Nic nie rośnie, nic nie może opaść, nie ma ryzyka i atmosfery kruchej nerwowości. Przygotowałam więc tartę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Co Upiec na Święta? 15 Przepisów na Świąteczne Ciasta 104

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Święta to czas, który spędzamy z rodziną przy wspólnym stole, pełnym pysznego jedzenia i słodkości. Tradycyjne ciasta takie jak sernik , makowiec czy też piernik z pewnością muszą się na nim znaleźć. Powinny być one pełne maku i bakalii, które według tradycyjnych wierzeń przekazywanych z pokolenia na pokolenie mają przynieść bogactwo i pomyślność w naszych domach. Niektóre(...)ciasta Świąteczne, które cieszą się wielką popularnością i na pewno posmakują Waszym gościom. 1. Ciasto Snickers bez pieczenia Przepis na: przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Piernikosernik Przepis na: mojewypieki 3. Ciasto jabłkowo-kokosowe z polewą chałwową Przepis na: wkuchennymoknie 4. Sernik czekoladowy z kremem wafelkowym i musem malinowym Przepis na: wkuchennymoknie 5. Ciasto Marysieńka Przepis na: domowysmakjedzenia

Damusia.pl
Śmietanowiec 179

konsystencji przypomina delikatny sernik na zimno. Do dekoracji wykorzystałam bitą śmietanę i truskawki, spód zrobiłam z biszkoptów. Przygotowałam go w tortownicy o średnicy 24 cm, ale masy jest na tyle dużo, że można zdecydować się również na prostokątną foremkę i podawać pokrojony w kostkę. Jeśli szukacie innych inspiracji na desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia(...)już gorące przelewamy je na talerze wyłożone folią spożywczą. W ten sposób łatwiej wyciągnąć je po stężeniu. Po stężeniu, galaretki kroimy w kostkę. Żeby wygodnie wyciągnąć z formy serniki na zimno, ciasta z galaretką czy właśnie taki deser jak dzisiejszy śmietanowiec, brzegi blaszki wykładam kawałkami czystej folii. Spód formy wykładamy biszkoptami. Jogurt grecki wyciągamy z lodówki, powinien ogrzać się

Ciastkozercy
Sernik złota rosa 221

żółtka, 35g smalcu ( 1 łyżka), 85g margaryny do pieczenia, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu, 1/2 szklanki oleju, 2 jaja, 4 żółtka, 250g cukru ( 1 szklanka), 1 budyń śmietankowy bez cukru, 3 szklanki mleka ( można dać troszkę mniej, jeżeli chce się bardziej zwięzły sernik). Pianka: szczypta soli, białka(...)masa. Wylać na blachę. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec 1h. Pianka: Jajka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier - ubijać do momentu uzyskjania sztywnej, gładkiej masy.  Ubitą pianę wyłożyć na ciasto 15min. przed końcem pieczenia.  Uwaga!!! Piec w rozgrzanym piekarniku do 170stopni C. 45min. ciasto

W kuchni u Moniki
Sernik na zimno z galaretką 99

niezwykle pyszny! Ciasto to jest moją propozycją przygotowaną z okazji Światowego Dnia Pieczenia z Kasią. Główną ideą akcji jest własnoręczne przygotowanie i wręczenie bliskiej osobie słodkości, wykorzystując jako pretekst ważną okazję lub wręcz przeciwnie – robiąc to bez jakiejkolwiek okazji. Podziękuj w słodki [...] Artykuł Sernik na zimno z galaretką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Serniczki w kokilkach z suszoną morelą 103

Potrzebujemy:   Na masę serową: 3 jajka 12,5 dag masła lub margaryny pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka )  2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )    Dodatkowo:  15 dag suszonej moreli od HELIO masło lub margaryna do posmarowani kokilek(...)budynie w proszku i ponownie ucieramy. 2. Kokilki smarujemy bardzo cieniutko masłem lub margarynę, oprószamy kaszą manną. Nakładamy masę serową i lekko wciskamy po kilka moreli. 3. Serniczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 50 minut. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Z tej receptury wyszło mi 6 porcji, ale ilość zależy

Izabelawkuchni
Sernik wiedeński 163

niczym to nie przeszkodziło, aby upiec (i jednocześnie nauczyć moją siostrę piec) pyszny sernik wiedeński. Przygotowuje się go bardzo szybko, ale najbardziej boli czekanie, kiedy wystygnie oraz kiedy schłodzi się w lodówce, ponieważ wtedy następnego dnia z lodówki jest najlepszy. Na zdjęciu jest bez polewy i lukru, ponieważ narzeczony siostry nie może spożywać dużo cukru, dlatego dodatkowy cukier(...)pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego - na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego w kostce, trzykrotnie zmielonego lub twardy ser z wiaderka, jednak polecam w kostce 6–7 jajek 1/2 kostki masła miękkiego (kostka masła 200 gram) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru z wanilią lub przyprawy do sernika 2/3 szklanki cukru opcjonalnie: bakalie

Wołowina od rekina
Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy 115

U nas w rodzinie na prostokątny sernik czarno-biały mówiło się “sernik królewski” lub “warszawski”. Charakterystyczną cechą takiego sernika było ciemne ciasto czekoladowe (kakaowe

Moja Delicja
Sernik z mleczkiem kokosowym na tartym cieście. 163

szklanki cukru pudru 15 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 puszka(...)przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę serową i na koniec ścieramy pozostałe ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około

Izabelawkuchni
SERNIK ROSA 196

łyżeczka proszku do pieczenia (dałam 1/2 łyżeczki) Wszystkie składniki zagniotłam (ja posłużyłam się hakiem miksera, ale można również zagnieść ręcznie) . Gotowym ciastem wykleiłam dno blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: - 1,5kg sera (użyłam gęsty wiaderkowy) - 1 szklanka ksylitolu lub cukru (dałam po połowie ksylitol i cukier trzcinowy(...)dół, bez termoobiegu. Masa białkowa (rosa): - 6 białek - ja dałam 5 (żółtka dałam do masy serowej) - 1/2 szklanki cukru trzcinowego lub zwykłego Na podpieczoną masę serową wyłożyłam ubite na sztywno białka z cukrem. Wstawiłam z powrotem do piekarnika i  piekłam jeszcze 15 minut,w temp.180C*C, program góra-dół, bez termoobiegu.   Łączny czas pieczenia

Smaczne Zdrowe
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 167

Russischer Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kajmakowy sernik na kruchym cieście z galaretką 127

margaryny 1 szklanka mąki tortowej 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku o smaku waniliowym ) pół szklanki cukru 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny pół szklanki rodzynek(...)kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek, wsypujemy rodzynki i dokładnie i delikatnie mieszamy.  3. Do pieczenia: Masę serową przekładamy na kruche ciasto.  4. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60-70 minut w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny

Izabelawkuchni
Pyszny sernik bez ciasta. 216

sernik, bez ciasta, góry, spodu itp. sam ser. Przepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny. 1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka) 6 jajek duży cukier waniliowy budyń waniliowy(...)smarujemy tłuszczem, przelewamy masę serową do tortownicy(28cm). Pieczemy przez 10 minut, zmniejszamy temperaturę do 180C, pieczemy kolejne 20 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i pieczemy do zarumienienia się sernika. Całkowity czas pieczenia u mnie wyniósł prawie 1,5 godziny (sprawdzałam patyczkiem). Na koniec posypałam sernik cukrem pudrem. Aby sernik nie opadł trzeba mieć

Z butelką mleczka w tle
Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 172

cytrynowego kandyzowane kumkwaty bezy: 1 białko 40 g cukru 15 g cukru pudru czerwony barwnik spożywczy w paście żółty barwnik spożywczy w paście Masło rozpuścić, przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem.  Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać masę ciasteczkową, ugnieść na dnie łyżką lub dłońmi. Schłodzić w lodówce przez 15 minut. Piec(...)worku cukierniczym od wewnątrz namalować pędzelkiem 1 czerwony i 2 żółte paski barwnikami. Przełożyć bezę do woreczka. Wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia małe beziki. Piec w 120 st. C. przez 45-60 minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem wierzch sernika posmarować kremem cytrynowym, udekorować bezikami i kandyzowanymi kumkwatami. Smacznego! W tajemnicy powiem Wam, że tak naprawdę nieczęsto

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania