stres związany z jakimś nadchodzącym wydarzeniem, uciekam do kuchni. Tam skupiam się tylko i wyłącznie na tym co robię i co lubię. W takich okolicznościach właśnie przygotowałam ten mini-serniczek. Jego smak jest niepowtarzalny. Dodatek kawy i amaretto niewątpliwie przywołuje smak znanego deseru, podobnie jak oddzielenie poszczególnych warstw kakao. Polecam do kawy i nie tylko;) Proporcje na małą tortownicę (18cm(...)kawowej. Obficie oprószamy kakao. Wykładamy masę jasną i ją również oprószamy warstwą kakao. Na sam koniec wylewamy resztę masy kawowej, którą również obsypujemy kakao. Torcik wstawiamy do lodówki. Uwagi: Serniczek przechowujemy w lodówce. Żeby łatwiej było nam go przenosić na talerzyk, spód tortownicy można wyłożyć biszkoptami (dodatkowo można je delikatnie nasączyć za pomocą pędzelka kawą – byle nie za mocno
Smaki Na Talerzuprzekładamy masę orzechową i lekko ugniatamy łyżeczką. Na warstwie kremu ponownie układamy pokruszone herbatniki, borówki i masę orzechową, aż do skończenia składników. Wierzch dekorujemy malinami i posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Serniczki schładzamy co najmniej 2 godziny przed podaniem. Smacznego! Artykuł Serniczek na zimno z kremem arachidowym, ciasteczkami i owocami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDziś zapraszam Was na szybki i pyszny deser. Toffi serniczki w pucharkach są idealne na słodką osłodę dnia lub szybki deser dla niespodziewanych gości. U mnie uwielbia się serniki , serniczki i wszelkie tego typu desery. Znikają zawsze równie szybko, jak się je robi (, a nawet szybciej ). Spróbujcie i Wy. Składniki: (na 2 większe lub 3 mniejsze desery) 13 łyżek gęstego(...)podana ilość jest wystarczająca). Do przygotowanych pucharków/szklanek nakładamy warstwami pokruszone ciasteczka, masę serową, znów ciasteczka, masę, na koniec posypując całość ciasteczkami. Wierzch deseru można ozdobić świeżą miętą. Toffi serniczki przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego
Słodkie okruszkiPączki będą później, teraz coś pożywnego, czyli serniczki. Rozpusta z samego rana, jak na Tłusty Czwartek przystało... .... ale za to zdrowa! :) PODWÓJNIE BANANOWE SERNICZKI Z PATELNI /przepis własny/ 200 g twarogu typu klinek 1 jajko 50-60 g mąki bananowej bio szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia mały banan masło/olej do smażenia (u mnie masło klarowane ghee) + pomarańcza(...)zlepiać formując kulki. Kłaść na patelni lekko spłaszczając. Smażyć około 6 minut z jednej i z drugiej strony do zarumienienia. Przy przewracaniu należy zachować szczególną ostrożność, bo serniczki są bardzo delikatne i mogą się rozpaść. Po usmażeniu zdjąć, udekorować i podawać. Smacznego
Poranek na słodkoChciałabym się z Wami podzielić pomysłem na szybki i smaczny deser sernikowy. Bananowy serniczek z musli (na serku homogenizowanym), to odpowiedź na tzw. małą zachciewajkę. Taki deser idealnie sprawdzi się, gdy nie mamy czasu na pieczenie tradycyjnego sernika lub po prostu chcemy zjeść coś słodkiego od tak do ulubionej książki czy serialu. Spróbujcie. * przepis i pomysł własny Bananowy serniczek(...)chrupiące musli, mieszamy i przelewamy naszą serowo-bananową masę do foremki do zapiekania. Foremkę wkładamy do nagrzanego do 185 stopni piekarnika (na środkowy poziom) i pieczemy 30-35 minut. Serniczek powinien urosnąć. Podajemy jeszcze ciepły. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiAjjj! Już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, no nie?! Dziś mam coś dla wielbicieli mega słodkości, a w szczególności serników! Mini serniczki o smaku waniliowo – czekoladowym z wypływającym ze środka kremem toffi. Idealne na deser do popołudniowej kawki, na rodzinne przyjęcie albo szaloną imprezę! Randka z ich dodatkiem również zakończy się sukcesem! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 porcje(...)łyżkę żelatyny – miksujemy. Całość przekładamy do szklanek , wygładzamy, przykrywamy biszkoptami. Odstawiamy na ok. 1,5 godziny do lodówki. Po tym czasie do garnka wlewamy wrzątek, nożem okrawamy boki serniczków i wkładamy na ok. minutę szklanki do wrzątku. Odwracamy do góry nogami, stukamy i serniczki wypadają. Wkładamy na 30 minut do lodówki a po tym czasie dekorujemy ( np. mleczną czekoladą
Ostra na Słodkojaglany serniczek z sosem śliwkowymJak zwykle wtedy kiedy nie jest to konieczne ugotuję kaszę na sypko(tym razem jeszcze jej trochę nie dogotowałam) -,- ale co tam :PUwielbiam tą wersję serniczka, którego swoją drogą, dawno u mnie nie było :PTym razem wyszedł trochę suchy, ale to pewnie dlatego, że nie dałam żółtka, mądra Natala zaczęła robić serniczek, otwiera lodówkę
More food, love and dreamswaniliowy budyniowy serniczek z kremem z masła orzechowego* i morelami *masło orzechowe utarte z cukrem pudrem, mlekiem i soląFajnie jest tak wstać i mieć gotowe śniadanie, pomimo, że serniczek znów nie taki jak chciałam do końca i trochę za bardzo dopieczony, muszę w końcu upiec serniczek bez ubijania białka, ale tak się nauczyłam i ciężko mi się odzwyczaić
More food, love and dreamssmakowały. Do ich przygotowania wykorzystałam produkt naszego sponsora OSM Czarnków- JULIKO serek o smaku waniliowym, który ma lekką, puszystą konsystencję i według mnie doskonale nadaje się do przygotowania mini serniczków. Tartaletki wspaniale smakowały z posiekaną suszoną żurawiną. Składniki na 12 mini serniczków: 500 g serka waniliowego 2 białka 1 łyżka cukru pudru 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki(...)robimy niedbałe fale, gdyż tarteletki mają być rustykalne, a nie gładkie. Masę serową wkładamy do każdej tartaletki. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni C z termoobiegiem, wkładamy blachę z serniczkami i zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy tartaletki przez około 30 minut, przykrywamy papierem do pieczenia i ponownie zwiększamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 10-15 minut. Studzimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCzas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 3 h Wielkość blaszki : 34×24 cm. Przepis na ten sernik pozyskałam kilka lat temu i do dziś
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyIdą Święta a u mnie całkowity brak czasu na cokolwiek. Nie mam czasu nawet przygotować potraw na bloga. Spięłam się więc i przygotowałam cynamonowe serniczki ukształtowane na czapeczki Mikołaja. Wierzch jest czekoladowy a środek pachnie przyprawami korzennymi Składniki: SPÓD 70 g masła 45 g cukru 30 g płatków owsianych 45 g zblanszowanych migdałów 70 g mąki pszennej MASA 5 listków(...)żelatynę oraz barwnik. Wymieszać. Jak czekolada rozpuści się to zblendować. Przelać przez sitko aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Zostawić aż temperatura spadnie do ok 30-34 st C Zmrożone serniczki wyjąć z zamrażalki. Od razu polewać glazurą lustrzaną. Ubić ze śmietanki 36% bitą śmietanę z odrobiną cukru pudru. Udekorować ciasto. Podawać jak serniczki odmrożą się. Zapraszam na stronę Ambition
Kuchnia w oparachProsty serniczek z owocami na spodzie z herbatników i czekolady dla każdego łasucha. Jeden kawałek zawiera tylko 150 kcal! Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dzisiaj mam dla Was prosty serniczek pieczony na czekoladowym spodzie z herbatników. Nie dużo pracy, trochę smakowych dodatków i wychodzi nam bardzo aromatyczny deser. Możecie pominąć spód i zrobić śmiało bez niego(...)wpłynie to na masę. Sama zrobiłabym go bez spodu, ale miałam do wykorzystania herbatniki, dlatego wolałam je w taki sposób przemycić niż jeść je same.😀 Apropo, taki serniczek nie ma miliona kalorii i zawiera ok. 150 kcal w jednym kawałku, także spokojnie możemy go zaliczyć do kategorii FIT. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owoce do przepisu możecie wykorzystać jakie chcecie. Mnie
zdrowo i aktywnieWiadomość o jednym z ważniejszych „świąt“, a mianowicie dniu sernika dopadła mnie w mało sprzyjających warunkach do gotowania, gdyż w podróży. Z góry wiedziałam, że przepisu na frymuśne serniczki nie zamieszczę o czasie, ale na pewno będę musiała przetestować pomysł, który w pociągu na trasie Wrocław-Kraków wpadł mi do głowy. Tak oto powstały serniczki na zimno na spodzie(...)średniej wielkości misce umieszczamy biały ser, jogurt naturalny, cukier i nasiona wanilii. Całość miksujemy na gładziutką masę, starając się głowicą blednera wtłoczyć do masy jak największą ilość powietrza. Wtedy serniczki będą bardziej puszyste. 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w kubku gorącej wody. Po lekkim przestudzeniu, cały czas miksując dodajemy do masy serowej. Dobrze wymieszaną masę przelewamy do na spody z ciasteczek
Kate's KitchenWiadomość o jednym z ważniejszych „świąt“, a mianowicie dniu sernika dopadła mnie w mało sprzyjających warunkach do gotowania, gdyż w podróży. Z góry wiedziałam, że przepisu na frymuśne serniczki nie zamieszczę o czasie, ale na pewno będę musiała przetestować pomysł, który w pociągu na trasie Wrocław-Kraków wpadł mi do głowy. Tak oto powstały serniczki na zimno na spodzie(...)średniej wielkości misce umieszczamy biały ser, jogurt naturalny, cukier i nasiona wanilii. Całość miksujemy na gładziutką masę, starając się głowicą blednera wtłoczyć do masy jak największą ilość powietrza. Wtedy serniczki będą bardziej puszyste. 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w kubku gorącej wody. Po lekkim przestudzeniu, cały czas miksując dodajemy do masy serowej. Dobrze wymieszaną masę przelewamy do na spody z ciasteczek
Kate's Kitchenwylać prawię stężałą wiśniową galaretkę, schować do lodówki najlepiej na całą noc. Wąski dłuższy nóż włożyć do dna przy ściance pojemniczka i delikatnie wokoło nożem przejechać, pojemniczki odwrócić i serniczki lekko same wychodzą, przed podaniem serniczki można przystroić kawałkami sezamków wkładając je w galaretkę - dzięki użyciu twaróg Sernikowy z Mascarpone Président powstały pyszne, lekkie serniczki bez dodania tłuszczu do masy
W Mojej Kuchni Lubię