masa serowa nie stężała nam dokładnie, pojawi nam się na serniku galaretkowa mozaika, jak na zdjęciu. Sernik powinien tężeć w lodówce co najmniej 5-6 godzin. Przed wyjęciem serniczków filiżanki wkładamy na chwilę do wrzątku i delikatnie oddzielamy od ścianek naczynia cienkim nożem. Następnie przykrywamy talerzykiem i szybkim ruchem odwracamy. I oto mamy nasz pyszny deser
Kulinarne przygody Gatitysernik na zimno Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki
Kulinarne przygody Gatitygalerii ]..i wspólnego pieczenia . . A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę
Moje domowe kucharzeniewylewamy na przygotowany wcześniej spód. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C , pieczemy ok. 80-90 minut. Po wyjęciu boki okroić nożem i pozostawić do wystygnięcia. Mój serniczek dodatkowo polukrowałam mielonym cukrem trzcinowym rozrobionym ze śmietaną i posypałam płatkami czekoladowymi bez cukru (z ksylitolem). Wyszedł pyszny, puszysty i wart powtórzenia. Nie dodałam rodzynek do ciasta gdyż
Smaczne ZdroweKażdy lubi serniczek i każdy lubi czekoladę ... Aby zwiększyć eksplozje smaku połączyłam sernik z białą i gorzką czekoladą i tak powstał delikatny i puszysty serniczek na zimno .... Masy mają konsystencję ptasiego mleczka, a prosto z lodówki smakuje jak lody :) ***Sernik czekoladowy *** Biszkopt: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
ciemna strona patelniczekolada tego lata mnie prześladują ... Po prostu nie umiem się od nich uwolnić ciągle mam ochotę na coś z czekolady to już chyba uzależnienie , a po za tym każdy serniczek jest pyszny , więc musiałam wypróbować ten przepis ... :) ***Sernik bananowo-czekoladowy *** Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle(...)kakao. 3. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę i czekoladę i jeszcze raz wszystko zmiksować. 4.Ułożyć na formie biszkopty ( forma o średnicy 22 cm ) i zaleć masą . 5. Włożyć serniczek do lodówki na minimum
ciemna strona patelniSerniczek trochę inny od tych, które zazwyczaj piekę. Niemniej od razu skradł nasze serca, a raczej podniebienia. Bardzo delikatny i kremowy. Kiedyś bywał u nas dość często, od kilku lat trochę zapomniany... Dzisiaj powraca przy okazji świeżutkiej, tegorocznej konfitury morelowej , z którą to idealnie się komponuje. Przepis znaleziony bardzo dawno temu, nie pamiętam już nawet gdzie, od długiego bardzo czasu(...)nagrzanego do 160*C. Pieczemy ok.1h i 20-25 minut (80-85 minut) bez termoobiegu, tylko program góra-dół. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i zostawiamy nasz serniczek jeszcze na godzinkę. Studzimy i serwujemy z konfiturą, najlepiej własną morelową ... Smacznego
Smaczne ZdroweSzaleństwo sernikowe trwa nadal :) Dzisiaj na ruszcie wersja orzechowa. To drugi sernik orzechowy, który znajdziecie na moim blogu. Pierwszy sernik świąteczny przygotowałam z karmelem, orzechami i
Przepisy AleksandryZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :) Składniki: na spód - 1 opakowanie herbatników (200 g) - 100 g masła masa
Zainspirowana w kuchniIdealny serniczek na Święta:) Klasyczną "złotą rosę" przygotowujemy na kruchym cieście, ale taki na ciemnym "ciasteczkowym" spodzie wygląda moim zdaniem bardziej efektownie:) Składniki na tortownicę 26 cm - może być odrobinę większa, ale wtedy przygotuj więcej ciasteczek na spód. Z mniejszej wypłynie ;) Do przygotowania potrzebne są ziarenka z połowy laski wanilii. Drugą połowę oraz zewnętrzną część dorzuciłam do domowego(...)końcówka to już kwestia wyczucia:) Piana nie może za bardzo wyschnąć, bo nie pojawią się na niej złote kropelki, z kolei jeśli za mało podpieczemy będą zbyt duże;) Mojemu serniczkowi, który widzicie na zdjęciu zabrakło pięciu minutek do ideału ;) 6. Aby sernik nie opadł, kiedy uznamy, że jest gotowy wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy go w ten sposób
Kraina Tysiąca SmakówOrzeźwiający, lekko kwaśny deser, idealny w upalny dzień... Na dole warstwa serka, lekko dosłodzonego do smaku. Środek to serek zmiksowany z porzeczkowym musem, a na wierzchu
Kraina Tysiąca SmakówPrzepis - porcja na 6 szt. 1 szkl. napoju ryżowego ALPRO ( jeśli nie używacie, można zastąpić mlekiem ) 1 śmietanka w proszku ŚNIEŻKA 150 g białego sera 4
kolorowotorcikowoSkładniki: CIASTO: 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl. mąki kukurydzianej 170 g margaryny 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka Wykonanie: Margarynę
kolorowotorcikowoSernik, który króluje u nas praktycznie od zawsze. I mimo różnych eksperymentów, testowania innych serników, zawsze w końcu wracamy do tego. Serniczek idealny. Delikatny, puszysty, wprost rozpływający się w ustach. Na wielkie okazje ale także i bez nich, wtedy robię go po prostu w mniejszej blaszce, z 2/3 porcji, tj.z 1 kg sera. To jest porcja idealna na weekend(...)wyjęciu okroić boki (żeby równo opadał). Po przestudzeniu polukrować lub polać czekoladą. Lukier: - puder trzcinowy - kilka kropli olejku migdałowego - kremówka Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Posmarować serniczek. Smacznego
Smaczne Zdrowe