serduszka - 1000 przepisów (strona:42/67)

Kruche ciasteczka 149

wykonywane na różne okazje- święta, spotkania z przyjaciółmi lub kiedy najdzie nas na nie ochota. Oczywiście, w zależności od okazji używamy różnych foremek do wycinania kształtów- zajączki, bałwanki, serduszka, itd. Polecam! Kruche ciasteczka Składniki: 70 dag mąki, 30 dag miękkiej margaryny, 1 i 1/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 3 żółtka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy

paapilotkaa
Świąteczne kruche ciasteczka 165

uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W połowie ciasteczek wycinamy mniejsze serduszka w środku. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Na przestudzone ciasteczka nakładamy dżem i przykrywamy ciastkiem z dziurką. Gotowe ciasteczka dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Świąteczne wypieki. Ciasta, pierniczki, ciasteczka i inne słodkości na świąteczny stół. 181

świątecznych wypieków znajdziecie również w bocznym panelu bloga, po prawej stronie. Będzie ona aktualizowana o pojawiające się nowości. Pierniczki: Miękkie pierniczki domowe. Przepis na świąteczne pierniczki  Miękkie pierniczki serduszka. Szybkie i od razu do podania   Ciasta (tradycyjne i proste): Sernik w makowo-pomarańczowe łaty na czekoladowym spodzie Świąteczny daktylowiec. Delikatne ciasto o wspaniałym aromacie Drożdżowy makowiec

Słodkie okruszki
Pierniczki dojrzewające 118

zwolenników pierniczków było mało więc ich nie piekliśmy. Często na święta z Niemiec lub od sąsiadki (która tez otrzymywała z Niemiec paczki) otrzymywaliśmy paczkę dużych pierników, precelków i serduszek oblanych w deserową czekoladę i to nam wystarczało. Teraz kiedy założyłam własną rodzinę zaczęłam je piec ponieważ mąż je uwielbia i krótko mówiąc zanim zdążyłam zrobić im zdjęcia, pochłonął prawie

Gotowanie...to proste !
DIY Dekoracje świąteczne czyli filcowe serduszka 124

się nie oglądnę wszędzie dookoła sprzedają filcowe ozdoby choinkowe. W tym roku są wyjątkowo modne. Najlepsze są własnoręcznie zrobione. Przedstawiam Wam moje serduszka DIY - przewaga koloru to: biały, szary, czerwony z domieszką zielonego. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Serduszka kokosowe 153

łyżeczki Margaryna – 25 dag Jajka – 3 szt Rum – 3 łyżki Śmietana 18% –2 łyżki Margarynę posiekać z sypkimi składnikami, następnie dodać jajka, rum i śmietanę. Dokładnie wyrobić, rozwałkować, wykrawać serduszka i układać na natłuszczonej blasze. Piec na złoty kolor

Camilla w kuchni
Ciasteczka żytnie słodzone daktylami 133

dłonią) do uzyskania konsystencji miękkiej plasteliny. (W zależności od potrzeby można dodać odrobinę mąki lub masła.)   Ciasto rozwałkować i powycinać z niego dowolne kształty. (Mi wyszło 31 serduszek.)   Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w 180 stopniach. (*) Masło klarowane można zastąpić zwykłym (należy go dodać

Di gotuje
Świąteczne smakołyki 134

naszym stole, wszystkie pyszne i godne uwagi!     Pierniczki najlepsze na świecie!     Zimtsterne         Ciasteczka cynamonowe Brunsli   Milanais Crinkles     Czekoladowe serduszka       Cranberry Noël     Lebkuchen Orzechowe rożki     Sernik dyniowo-fistaszkowy     Sernik kawowy   Sernik teściowej   Pierogi ruskie Pierogi z kapustą

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pierniczki kakaowe serca 285

się za gęsty - soku z cytryny.  Gotowe pierniczki przekładamy do metalowej puszki. Jeśli chcemy by szybko zmiękły wkładamy kawałki jabłek (wymieniamy co drugi dzień, by nie spleśniały). Pyszne serduszka z piernika gotowe :) Smacznego! A tu jeszcze jeden, sprawdzony od lat, pyszny pomysł na pierniczki:  KLIK, KLIK

Moje Kuchenne Rewelacje
Makowa tarta ze śliwką od serca! 173

MASA MAKOWA: Masę makową mieszamy ze skórką pomarańczową, namoczonymi w rumie śliwkami i daktylami, miodem. 3. Ciastem wylep formę do pieczenia, wyłóż masę makową, udekoruj wyciętymi z ciasta serduszkami. Pieczemy godzinę w temp 170 stopni C. 4. Po wystudzeniu dekorujemy ciasto, rozpuszczoną czekoladą mleczną  i kuleczkami zbożowymi od Delecty. Rozpuszczoną białą czekoladę mieszamy z barwnikiem i malujemy serca

SMYKWKUCHNI
Ozdoby z masy solnej – z kawą i cynamonem 188

wsypać do miski. Kawę rozpuścić w wodzie, dolać całość do suchych składników i dobrze wymieszać. Stolnicę oprószyć mąką, ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wycinać kształty : gwiazdki, serduszka, dzwonki lub inne świąteczne kształty. Udekorować np. pestkami jabłka, pieprzem kolorowym, pestkami dyni itp. Suszenie : Gotowe dekoracje ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem i suszyć

Niebieski kubek z kawa
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 171

wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać kształty. U mnie foremka w kształcie serduszka, coś takiego , tylko że wyższa bo ma 10 cm. Składniki ciasto jasne: 1 i 1/4 szklanki mąki (u mnie po 1/3 +1 łyżka szklanki mąki ryżowej, ziemniaczanej, jaglanej

moj przepis na
Owsiany pudding waniliowy z kiwi 119

szklanki mleka zagotować z aromatem. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki i proszek budyniowy. Dodać do pozostałej części i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło. Serduszka można wyciąć z plasterków kiwi za pomocą małej foremki :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Biszkopt malinowy 171

śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń malinowy ( w proszku) 4 łyżki oleju szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 g. malin Przepis

Domowe Torty
Kukurydziane fit ciasteczka 233

dało i odcukrzyłam, staram się wykorzystywać cukier zawarty w owocach, jakoś tak zdrowszą alternatywą mi się t wydaje. Te mi wyszły łudząco smakiem podobne to słynnych Petit Beurre. Kształt serduszek tylko dlatego, że Nina uważa że takie są najsmaczniejsze Składniki na około 25 szt.: 80 g mąki kukurydzianej 140 g mąki pszennej (ja użyłam 50 g pszennej

greenscarf