Pyszny Tort Rocznicowy – w kształcie dwóch, przytulonych do siebie serduszek, z dodatkiem cukrowych róż w ciepłych kolorach, jest idealnym tortem do świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł
Domowe TortyCIASTECZKA – SERDUSZKA SĄ NIESAMOWICIE AROMATYCZNE SKŁADNIKI 120 g cukru 3 jaja sok i skórka z 1 dużej cytryny 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g jogurtu 100 ml oleju daktyle Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier, ubijamy do białości, wyłączamy mikser i dajemy: skórkę, sok z cytryny, jogurt. Włączyć mikser na najniższych obrotach
harrisaklarowane do smażenia (ok. 1 łyżeczka łącznie) 1. Jajka, płatki, mąkę, siemię, mleko, sodę i ksylitol wrzuciłam do miski i zblendowałam. 2. Placuszki smażyłam w silikonowej foremce w kształcie serduszka (oczywiście nie jest to konieczne, można po prostu nakładać łyżką) na rozgrzanej patelni bardzo cienko wysmarowanej olejem. 3. Placuszki podzieliłam na dwa talerze (mi wyszło po 4 sztuki
Vroblewska-fitlifeDzisiaj mam dla Was pyszne, małe słodkości idealne na wiele okazji. Ja robiłam je w na Wielkanoc w kształcie jajek, ale można je zrobić w kształcie serduszek czy po prostu okrągłe. Oprószone cukrem pudrem i udekorowane delikatnym kwiatkiem będą pięknie prezentowały się na stole komunijnym czy na ślubie. Ciasto: 4 jajka, 100g mąki pszennej
Z miłości do słodkościbiszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem przekładamy płaty biszkoptu.. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy płatkami migdałowymi i można jeszcze serduszkami czekoladowymi według uznania. Smacznego
Różne smaki w kuchniminut. Na podpieczony spód wylewamy masę wiśniową i pieczemy 30 minut. Na lekko zapieczoną masę wiśniową ,wylewamy druga,serową. Z mniejszej części ciasta kruchego wykrawamy np. serduszka i kładziemy na wierzch sernika. Sernik wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy następne 30 minut ( wierzch zacznie się rumienić) Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchnipieczenia garść posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki maku 6 łyżek oleju 1 szklanka mleka dodatkowo: papierowe papilotki forma na muffinki cukier puder odrobina mleka barwnik różowy posypka w serduszka lub inne wzory Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wkładamy do dużej miski, mieszamy dokładnie, następnie dolewamy mleko i olej. Mieszamy rózgą lub łyżką. Formę ma muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy masę
Życie zaczyna się w kuchniserii na ostatnią chwilę: szybkie babeczki tiramisu na jutrzejszy dzień św. Walentego. Babeczki udekorowane stosownie do dnia, u mnie udekorowane cukrowymi serduszkami, zamiast posypki możemy po prostu oprószyć je kakao. Babeczki ucierane, a więc puszyste i mięciutkie. Przepis z Moich Wypieków . Polecam. A Wy jakie macie pomysły kulinarne z okazji Walentynek? Babeczki tiramisu Składniki na 10 sztuk
Smak mojej kuchnimasy kokosowej zrobić kulki i oblać czekoladą, albo rozłożyć kokos do wyłożonej papierem do pieczenia foremki od ciasta. Oblać czekoladą i pokroić w prostokąty. Przepis na 30 malutkich serduszek. 300 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (lub waszej ulubionej) 70 g białej czekolady 30 ml śmietany kremówki 25 g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Przygotujcie sobie nadzienie. Śmietanę
Piekarz-Kucharz-Garkotłukjajko 10 dag masła 10 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, rozwałkować, podsypując delikatnie mąką. Wycinać ciasteczka w kształcie serduszek, piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 10 min. Wystudzić. Krem 100 g gorzkiej czekolady (użyłam 85% kakao) 50 g śmietany kremówki szczypta ostrego chilli w proszku
Słodkie inspiracjerodziny:) Nie myliłam się! Zabawę przy lepieniu owieczek mieliśmy przednią. Razem z dzieckiem zrobiliśmy całe stado – małe i duże, owce i barany. Synek zrobił dużo więcej różnych kształtów: serduszko, ślimaka, autko, myszkę miki i krowę, która równie dobrze mogłaby być twarzą Lorda Vadera;) Same ciasteczka wyszły niebywale smaczne. Kruche, delikatnie… idealne do wielkanocnego koszyka/na wielkanocny stół. Polecam
Smaki Na Talerzustyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moja rodzinka ceni sobie podroby i od czasu do czasu nawet chętnie się nimi zajadają , szczególnie jeśli chodzi o zupy na żołądkach lub serduszkach ..mniam , sama je uwielbiam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 6 żołądków indyczych 3 l wody
Ogrodnik w podróżystawić do lodówki, aby całość lekko zastygła. Po tym czasie serniczek zalać tężejącą galaretką i schłodzić w lodówce. Ciasto udekorować wg uznania. (*) Tym razem przygotowałam serniczki w kształcie serduszek. Wyszły mi 3 sztuki o wymiarach około
Di gotujezioła Przygotowanie: Jajka rozbijamy do dwóch oddzielnych miseczek. Parówkę nacinamy wzdłuż prawie do samego końca, tak około 1 cm zostawiamy nie nacięte. Wywijamy w drugą stronę aby powstało nam serduszko, spinamy wykałaczką. Układamy parówkę na patelni na odrobinie rozgrzanego tłuszczu, w środek wylewamy jajko, moje jajka były dość duże i całe się nie zmieściły ;) Smażymy pod przykryciem kilka minut
Życie zaczyna się w kuchnibiałek 440 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu Krem: 600 ml śmietany 30-36% 500 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru do dekoracji: maliny borówki cukrowe serduszka Przygotowanie: Beza: Piekarnik nagrzewamy do 120 st C (termoobieg). Bardzo starannie oddzielamy białka od żółtek, w białkach nie może znaleźć się ani odrobina żółtka. Białka przekładamy do metalowej
Smakowity Blog Kulinarny