ser - 17000 przepisów (strona:876/1134)

Pizza na drożdżowym cieście 120

formujemy i układamy gotowe dodatki. Zapiekamy ok 20 min w temperaturze 180 stopni. Oto kilka moich propozycji: Z gorgonzolą i salami. Składniki: Mozzarella Listki świeżej bazylii Salami Gorgonzola 3 sery Składniki: Feta Gorgonzola Mozarella Listki świeżej bazylii Z papryką Składniki: Czerwona papryka Mozzarella Gouda Szynka gotowana Listki świeżej bazylii Sos pomidorowy   Z jajkiem i kukurydzą Składniki: Jajko Kukurydza

Wielki apetyt
Coś z niczego -czyli zapiekane tortille. 209

właśnie sposób powstał ten smakołyk.Szybko i łatwo a smacznie:)Polecam! Zapiekane tortille: Składniki: 2 tortille pszenne kilka suszonych pomidorów w zalewie 2 plastry szynki gotowanej ser mozzarella Sposób przygotowania: Na patelni układamy warstwami składniki. Na początek tortillę.Następnie szynka,pomidory,na wierzch ser.Całość przykrywamy drugim plackiem i smażymy na chrupko z dwóch stron. Smacznego! Ten i inne przepisy

Wielki apetyt
Zapiekane ziemniaczki 148

Ziemniaki pieczone: Szybkie i smaczne,doskonałe jako samodzielne danie i dodatek. Składniki: Ziemniaki Pieczarki Cebula Ser żółty Pieprz,sól,szafran (u mnie Kamis) Oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Gotujemy ziemniaki w mundurkach.Obieramy je i kroimy na pół.Następnie przygotowujemy farsz.Kroimy drobno pieczarki i cebulkę.Podsmażamy na wolnym ogniu z dodatkiem oliwy.Doprawiamy do smaku.Nadzienie układamy na połówce ziemniaka,przykrywając je żółtym

Wielki apetyt
Pierogi z Gorgonzola i suszonymi pomidorami 116

Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy ser z rozdrobnionymi pomidorami  i schładzamy. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Knedelki z serem 96

Składniki: 700g ziemniaków 1,25 szklanki mąki jajko szczypta soli łyżka masła 200 g sera półtłustego żółtko łyżeczka cynamonu ( u mnie Kamis) łyżeczka śmietany  Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy.Gdy są jeszcze ciepłe dodajemy masło.Studzimy.Dodajemy mąkę,sól,jajko i wyrabiamy na gładką masę (lekko klejącą). Z twarogu,żółtka,cynamonu śmietany robimy nadzienie.Formujemy knedle i faszerujemy je twarogiem.Na dużą

Wielki apetyt
Ciasteczka z serkiem topionym 109

Składniki: 200g sera topionego (ja dodałam biało-czerwony firmy Hochland) 200g mąki 100g masła sól suszone pomidory Sposób przygotowania: Wyrabiamy ciasto z serka,mąki,masła.Doprawiamy je solą.Zawijamy ciasto w folię spożywczą i schładzamy ok.godzinę w lodówce.Następnie rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła. Składamy je na pół wkładając do środka posiekanego suszonego pomidora(odsączonego z zalewy). Ciasteczka pieczemy

Wielki apetyt
Makaron z sosem truskawkowym 99

półtłusty opcjonalnie cukier puder odrobina ekstraktu waniliowego sól Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w  lekko osolonej wodzie.Truskawki czyścimy,obieramy z szypułek i dokładnie myjemy.Miksujemy owoce wraz z serem i ekstraktem waniliowym.Jeśli sos wyszedł zbyt kwaśny możemy dosłodzić go cukrem pudrem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sezon grillowy trwa 95

owijane boczkiem (spokojnie-wytopi się:) Kiełbaski:toruńska,biała,zawinięta w  boczek,kaszanka i oczywiście moja ulubiona kiszka ziemniaczana:)  Sałatka ze świeżych warzyw z  bazylią i kozim serem Mój kochany sos majonezowy Karkówka marynowana przez 24 godziny. Rybka z mięsem mielonym przyprawiona Kotanyi  W tym roku miałam przyjemność wypróbować przypraw i marynat grillowych firmy Kotanyi.Przyznam jedzenie smakowało

Wielki apetyt
Zapiekany kalafior 113

Sposób przygotowania: Kalafior podgotować w lekko osolonej wodzie.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć do niego warstwami kalafior,pomidory z fixem (rozrobionym w 1/4 szklanki wody),rozgnieciony czosnek a na wierzch sery. Zapiekać w 180 stopniach przez 15 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Drożdżowa poducha 73

ciepłe,rozpuszczone będzie idealne) 1/3 szklanki cukru 2 jaja 1/2 łyżeczki soli 4 szklanki mąki 25 g drożdży 100 g gorgonzoli 100 g suszonych pomidorów 2 plastry ulubionego żółtego sera. Sposób przygotowania: Z pokruszonych drożdży,cukru, 3 łyżek ciepłego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.Odstawić w  ciepłe miejsce na 20 minut. Dodać pozostałe składniki i wyrobić dokładnie

Wielki apetyt
Klopsiki z kozim serem 48

Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 100g sera typu feta (z  koziego mleka) sól pieprz pomidory krojone z oliwą i czosnkiem(Pudliszki) bulion   mąka  2 łyżki mleka jajko czerstwa bułka Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy mięso,bułkę,mleko i jajko. Doprawiamy do smaku.Ser kroimy w kosteczkę i  wciskamy w środek uformowanych klopsików.Mięso obtoczone w mące

Wielki apetyt
Tortilla z tuńczykiem 83

Składniki: tortilla pszenna tuńczyk w oleju suszone pomidory ser feta roszponka kiełki brokuł Sposób przygotowania: Na placek tortilli wyłożyć wszystkie składniki.Pamiętając,że jeszcze musimy ją zwinąć, w związku z czym nie może być ich za dużo.Układamy je jak najbliżej strony,którą będziemy zwijać. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sałatka capresse 113

Składniki: Duży pomidor malinowy 100g sera Mozzarella bazylia oliwa z oliwek sól pieprz czarne oliwki grzanki Sposób przygotowania: Pomidora umyć i pokroić w równe plastry.Na wierzchu ułożyć pokrojoną Mozzarellę i oliwki.Skropić całość dobrą oliwą,doprawić solą i pieprzem i udekorować bazylią i grzankami. Schłodzić. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Fotorelacja z Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, 157

Byłam,widziałam i przyznam jestem zachwycona. Festiwal przerósł moje oczekiwania.Rynek calusieńki w straganikach,ale nie typowo "festynowych",tylko obłożonych cudownymi specjałami. Znajdziemy tam : sery własnej roboty, wędliny różnej maści wykonane w tradycyjny sposób   przysmaki z różnych stron świata  i mnóstwo regionalnych przysmaków Były również liczne pokazy: Coś co zasługuję również na miejsce w moim poście-owoce

Wielki apetyt
Pikantny indyk podawany z ravioli. 114

ciasto uformować w kulę, przełożyć do natłuszczonej miski, przykryć i odstawić na 1 godzinę. Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na cienkie placki o grubości około 2 mm. Mieszankę serów doprawiamy do smaku,dodajemy do nich jajko i mielimy całość w maszynce do mielenia mięsa. Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy drugim paskiem ciasta o identycznej

Wielki apetyt