dżemix 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru spód 160g herbatników 2 łyżki miodu 100g margaryny listonic_name = "Sernik z wiśniami (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "250g serka mascarpone 500g twarogu 150g cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 160g herbatników 2 łyżki miodu 100g margaryny 600g wiśni 1 dżemix 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru " document.write(...)miód wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia . Przełożyć masę herbatnikową i dobrze ubić tłuczkiem lub łyżką . Krok 3 Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ser śmietankowy zmielić , dodać serek mascarpone , żółtka , budyń waniliowy , cukier i cukier wanilinowy , wszystko wymieszać mikserem. Na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na spód herbatnikowy i wyrównać. Piec
CoolinarniePLpapierem do pieczenia, mocno uklepać. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe i wstawić do lodówki. 2. Przygotować masę serową: Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Twaróg połączyć z mascarpone i zmiksować. 3. Do sera dodać mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy i zmiksować na gładką masę. 4. Dodawać kolejno jajka i żółtka za każdym razem miksując do połączenia się składników
W mojej kuchnidosłownie... Nie będę się rozgadywać, po prostu spróbujcie sami... Dlaczego? Bo nie jest za słodki, ma idealną konsystencję i w ogóle... ;-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 6 jajek 2 żółtka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru aromat cytrynowy i pomarańczowy (po kilka kropli) Ciasto: 5 jajek 3/4 szklanki(...)ciastem i pieczemy kolejne 30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy obie masy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie ściągamy papier. Wierzch polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem
Czary - gary w kuchnidecyzji. Czasami potrzeba trochę odskoczni od codziennego życia i sztywnych ram. Składniki: 50g kaszy manny 200ml mleka/wody białko 50g serka mascarpone aromat szczypta soli coś do posłodzenia Kaszę gotujemy, studzimy. Białko ubijamy na sztywno. Do ostudzonej kaszy dodajemy ser, aromat, słodzidło i miksujemy. Delikatnie łączymy z białkiem. Przekładamy do natłuszczonego naczynka i zapiekamy ok.20-25min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
More food, love and dreamssobie sprawę z tego, że zachowuje się on zupełnie inaczej niż serek Philadephia. Ten prawdziwy zawiera bowiem ok. 20% tłuszczu w swojej masie. To podobnie jak z mascarpone przy robieniu tiramisu. Wysokotłuszczowy ser sprawia, że masa podczas ubijania emulguje i staje się gęsta. Ser o niskiej zawartości tłuszczu zrobi się… płynny. Dlatego więc, jeśli do sernika nowojorskiego użyjemy tłustego
Jacob Tastesdziecko go zrobi ;) Sernik na zimno z porzeczkami 2 opakowania herbatników ( 200 gram ) 60 gram masła 1 jogurt grecki 500 ml 1 opakowanie serka mascarpone 250 gram 45 dkg sera Mój Ulubiony 1 galaretka truskawkowa + 250 ml wody szklanka porzeczek czerwonych Okrągłą formę na ciasto wyłożyłam papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrabniamy
Kuchnia na wzgórzuBoże Narodzenie od zawsze kojarzy mi się z aromatem pomarańczy, a że cytrusy doskonale smakują z czekoladą, pomyślałam, że warto dać temu duetowi szansę w połączeniu z serem. Właściwie to z serkiem mascarpone, bo muszę Wam się przyznać, że to trochę oszukany sernik, wcale nie z twarogu. Dzięki temu to naprawdę wspaniałe ciasto. Konsystencję ma wyjątkową, a smak przypomina jedne
Ratunku obiadkilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 0,5 szklanki cukru pudru 20 g budyniu śmietankowego (proszku) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczenej 3 jajka Dodatkowo: 100 g malin, łyżeczka masła
Bulliowarte zrobienia - nie za słodkie, delikatne. Warto je upiec nawet bez specjalnej okazji. Bardzo polecam! składniki 1 szklanka ryżu arborio 1 l mleka farsz 500 g sera ricotta 90 g serka mascarpone 1/2 szklanki ksylitolu lub 3/4 szklanki cukru pudru plus dodatkowo do posypania 5 jajek 1 i 1/2 szklanki ugotowanego ryżu arborio 3/4 szklanki rodzynek
Stare Garydokładnie myjemy i wyciskamy sok. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Plastry łososia kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 3 minuty. Następnie dodajemy serek mascarpone. Dokładnie mieszamy. Do rozpuszczonego sera dodajemy pieprz, koperek oraz sok z cytryny. Mieszamy. Podajemy na ciepło z makaronem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiprzygotowaniu. Lekko kokosowy z owsiano-kakaowym spodem i krówkową polewą będzie idealnym deserem do popołudniowej kawki :) Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 0,5 kg mascarpone 0,5 kg gładkiego sera twarogowego 400 ml mleczka kokosowego 100 g kokosu 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu 4 jajka (osobno białka i żółtka) 3 łyżki budyniu śmietankowego w proszku lub mąki ziemniaczanej
Ze smakiem i z pasjąciasta ucieranego, lecz z biszkoptowego. Torty jakoś zawsze kojarzą mi się z ciastem biszkoptowym ;) Po drugie - krem wykonałam z tłustego serka zamiast z mascarpone i kremówki. Żeby szukać mascarpone nie miałam czasu, a śmietany nie lubię...Ogólnie nie przepadam za nabiałem, co jest skutkiem moich alergii. To jest też jeden z powodów, dla których nigdy nie lubiłam tortów ;) Do twarożku(...)papieru). Postępować tak do końca. ~750g tłustego, zwartego i gęstego sera białego (użyłam zwykłego twarogu, jeśli nie robicie tortu na ostatnią chwilę, poszukajcie w sklepach mascarpone ;)) ~220g cukru ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii Ser zmiksować przez ok. 2 minuty aby był puszysty. Dodać cukier i ekstrakt, wymieszać. Na paterze kłaść blaty biszkoptowe i przekładać je kremem. W kolejności : fioletowy
chili & sugarplacki z mascarpone z malinami oprószone trzcinowym cukrem pudrem Dawno się już tak nie nagimnastykowałam przy przewracaniu placków :O Placki wyszły niezwykle delikatne
More food, love and dreamsdań i wypieków. Ciasteczka korzenne, w tym również te troszkę przesuszone, możemy użyć jako składnik spodu i stworzyć pyszny sernik Składniki: 1/2 kg sera np z wiaderka 330 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny cukier puder do smaku 3 szklanki pokruszonych ciastek korzennych CUKRY NYSKIE pół kostki masła kora czekoladowa od CUKIETERIA Wykonanie: Masło(...)lodówki do stężenia. Żelatynę zalewamy wodą , aby napęczniała. Kiedy zrobi się gęsta, podgrzewamy,a następnie odstawiamy żeby przestygła. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy mascarpone, miksujemy, dosładzamy cukrem pudrem wg uznania, miksujemy. Dodajemy łyżkami ser, miksujemy. Na sam koniec ciągle miksując dolewamy cienkim strumieniem żelatynę. Masę serowa wylewamy na spód ciastkowy, na wierzch wykładamy czekoladową korę. Odstawiamy do lodówki
Z Majeczką w kuchniwszystkich :) Serniczki możecie podać z kremem mascarpone lub bez. Aby wyglądały efektowniej proponuję użyć do kremu rękawa cukierniczego. Mi w ozdabianiu pomagały dzieci :) Ale... powiem Wam szczerze, że choć nie idealne to DLA MNIE (jako matki) MOJE DZIECI OZDOBIŁY SERNICZKI NAJPIĘKNIEJ NA ŚWIECIE. Składniki: (na 10 sztuk) Na jagodowe serniczki: 280 g sera do sernika * 1 jajko 2 łyżki cukru(...)naturalny typu greckiego 3 łyżki mrożonych jagód + jagody do dekoracji 3/4 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki przyprawy do sernika Delecta 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem: 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Decorada Delecta Przygotowanie: Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt, całość dokładnie mieszamy
Słodkie okruszki