ser feta - 6431 przepisów (strona:340/429)

Sałatka z melonem i fetą 142

serka  fety i innych warzyw bardzo zyskuje na smaku. 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 melona 1/2 długiego ogórka zielonego 1 kostka serka feta 1 pomidor sos ziołowy + oliwa Sałatę poszatkować, warzywa i ser pokroić w kostkę, przygotować sos na bazie oliwy, polać nim sałatkę i wymieszać. Sałatka raczej nie nadaję się na długie przechowywanie

Jadło i czytadło
Conchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym 247

Post Conchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Frittata z mizuną i pomidorkami 200

pyszna i na pewno zrobię ją jeszcze nie raz. składniki: 6 jajek 2 garście mizuny 7 pomidorków cherry 3 kwiaty cukinii 50 g fety 1 łyżka mąki masło klarowane do smażenia sól z pieprzem Kamis ser cheddar do posypania Mizunę drobno pokroić, zamiast mizuny można użyć szpinaku. Pomidorki przekroić na pół, z kwiatów cukinii usunąć pręciki. Jajka roztrzepać(...)patelni na maśle aby zmniejszyła objętość. Następnie wlać masę jajeczną, patelnię cały czas trzymać na ogniu i układać pozostałe składniki. Najpierw ułożyć pokrojone pomidorki i kwiaty cukinii. Następnie rozkruszyć fetę i posypać startym cheddarem. Potem patelnię wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 15-20 minut aż masa się całkowicie zetnie. Oczywiście używamy patelni w której możemy

Monia miesza i gotuje
Sałatka szwajcarska 138

Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Sałatka szwajcarska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 200 g żółtego sera 200 g szynki konserwowej 4 konserwowe ogórki sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 226

pierogi – pierogi z soczewicą – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 30 minut Składniki: – porcja ciasta z tego

nietylkopasta.pl
Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 297

pierogi – pierogi z soczewicą – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 30 minut Składniki: – porcja ciasta z tego

nietylkopasta.pl
Makaron z mięsem mielonym 175

Makaron z mięsem mielonym to typowo polska wersja klasycznych dań wywodzących się z Włoch. To danie przygotujemy dość szybko, a dwa będzie pożywne i smaczne. Kluczem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z sosem bolońskim 184

Tagliatelle z sosem bolońskim to typowo włoska potrawa. Bardzo szybko i bardzo prosta w przygotowaniu. Danie to charakteryzuje się wyjątkowo aromatycznym sosem bolońskim. Przepis i lista

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ser biały w ziołowej zalewie ala "Apetina" 135

Uwielbiam sałatki, surówki z fetą świeże warzywa z dodatkiem ziół w połączeniu z feta pychota. U mnie twaróg w lodówce musi być codziennie. Wykorzystuję go

Basia w kuchni
Cannelloni z brokułami pod beszamelem 169

idealna propozycja. ok 14 rurek cannelloni 3 łyżki oliwy z oliwek Farsz: 1 brokuł 200g mrożonego rozdrobnionego szpinaku kostka fety 2 łyżki masła 2 duże ząbki czosnku pieprz Beszamel: łyżka masła 3 łyżki mąki 2 szkl mleka 70g startego sera żółtego sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej prażone płatki migdałów ser żółty do posypania ognista mieszanka przypraw w młynku Farsz(...)wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Nie trzeba solić bo feta jest wystarczająco słona. Surowe rurki cannelloni nadziewać farszem i układać w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą. Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i mieszając zrobić jasną zasmażkę. Wlać mleko i energicznie mieszając miotełką doprowadzić do wrzenia. Wsypać starty żółty ser i wymieszać aż się rozpuści. Sos doprawić do smaku

Smakołyki Asi
Sałatka z tortellini, szynką, porem i serem pleśniowym 73

jego fanem. No dobra, dziś przez moment byłam. Kupiłam co trzeba. Sałatka z tortellini, szynką, porem i serem pleśniowym jest więc bardzo wyczekaną sałatką. Zrobienie jej trwało ponad godzinę (mimo, że same pierożki gotowały się minutę), ale w sumie warto było. Ten ser pleśniowy pasuje mi chyba najbardziej, bez niego to nie byłoby to. Sałatkę wchłoniemy sobie jutro na drugie(...)mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Podobne przepisy: Sałatka z tortellini, ogórkami, papryką i kukurydzą Sałatka z tortellini, pesto i fetą Sałatka z tortellini i ogórkiem Artykuł Sałatka z tortellini, szynką, porem i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
JAK ZASTĄPIĆ MIĘSO SEREM? 171

Czasami chcielibyśmy po prostu wymienić wieprzowinę czy kurczak w naszej potrawie na coś lżejszego. Oto, jak zastąpić mięso na kilka popularnych i smacznych gatunków sera. Artykuł

COOKMAGAZINE
Konfitura z czerwonej cebuli 109

wyłączyć ogień. Włożyć do czystych słoiczków, zakręcić i odwr óci ć do góry nogami, do ostygnięcia.  Konfitura jest smacznym dodatkiem do mięs, kaszanki, serów, kiełbasek . Można ją podawać na ciepło i na zimno. Z fetą po prostu to eksplozja smaków :-)   Gdzie ś w połowie , wystraszyłam się, że mi nie wyjdzie, bo cebula nadal była bardzo wyczuwalna , wręcz chrupka

Gaździnka warzy
Tarta z boczkiem i cebulą 206

niżej – mam nadzieję, że znajdziecie wśród nich swojego faworyta. Jak na razie do tej pory na blogu króluje tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami , którą się niemalże każdy zachwyca! Zobacz przepisy na tarty: Tarta z salami, serem żółtym, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z roszponką, szynką i cebulą Tarta porowa

Kuchnia Bazylii