Dzisiaj zapraszam na przepyszną babkę serową z truflami :) Skladniki : 200 g sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kopiaste szklanki mąki 5 jajek około 7 cukierków trufli Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , dodać zmielony ser i delikatnie
Sama słodycz i szczypta chilijest prosty w przygotowaniu, niezbyt pracochłonny ale z pewnością efektowny. Sernik na zimno z truskawkami i kokosem SKŁADNIKI: 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 250 g truskawek biszkopty okrągłe 15-17 sztuk PRZYGOTOWANIE: Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizwykłe naleśniki, w niezwykłe danie. Opowiem Wam także trochę o jednym z produktów, który to znalazł się w naleśnikach. Składniki: 7 naleśników ( z tego przepisu ) 300 g sera białego półtłustego 5 łyżek cukru + 1 łyżka do posypania naleśników kilka łyżek mleka 50 g rodzynek - u mnie rodzynki bursztynowe marki Bakalland 500 ml soku
kolorowotorcikowopół i kroimy w plasterki, układamy na talerzu. Figę kroimy w ćwiartki. Całą sałatkę polewamy sosem włoskim rozrobionym z oliwą z oliwek. Podajemy na kolację. Można także podać z białym serem pleśniowym, polecam
Aga w kuchnigorące, letnie dni i nie powinny się popsuć. W chłodniejsze dni można dodać do nich wędlinę lub zabrać ze sobą na szlak kabanosy. Dobrze sprawdzają się również kanapki z białym serem, pomidorem lub ogórkiem. Można również zrobić kanapki podczas wyprawy, ale trzeba pamiętać o tym, żeby wcześniej wszystkie składniki dobrze zapakować. Muffinki oraz minipizze Świetnie w trasie sprawdzają się również
ProstePesto.plpodanych składników zagniatamy ciasto. 2/3 rozwałkowujemy w formie (ok.22x25cm, wyłożonej papierem do pieczenia) a pozostałą część schładzamy w zamrażalniku. Ciasto w formie podpiekamy. składniki na masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego 250 g cukru 2 łyżki cukru z wanilią 100 g masła w temperaturze pokojowej 6 jajek 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 -2 garstki żurawiny
Domowy Smak Jedzeniamasła, 80 g cukru pudru, 2 jajka, 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia, skórka otarta z cytryny, jabłka : 1 kg jabłek (u mnie szara reneta), masa serowa : 300 g białego sera półtłustego, 50 g miękkiego masła, 80 g cukru pudru, 2 jajka, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 60 ml śmietany 30%, cukier waniliowy, Ciasto : masło utrzeć na pulchną masę – to bardzo
królestwo garówwarunkiem, że na ich przygotowanie mam trochę więcej czasu niż pół godziny ;) Składniki na tortownicę o śr. 16cm Spód: 150g ciemnych, kakaowych herbatników 80g masła Sernik: 700g sera białego 150g cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 2 garści czereśni Wierzch: Czereśnie Galaretka wiśniowa Sposób przygotowania: Masło topimy i łączymy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy na spód tortownicy i solidnie dociskamy. Wstawiamy
Kuchnia w czekoladzieZiemniaki to takie warzywo z którego możemy przyrządzać różne potrawy. Tym razem są zapiekane z serem, wyszły bardzo smaczne. Składniki: Ziemniaki średnie 8 szt. Ser feta 10 dag Ser biały 10 dag Czosnek 1 ząbek Szczypiorek 1 pęczek Cebula biała 1 szt. Koperek świeży 1 pęczek Natka pietruszki 1 pęczek Masło do posmarowania formy Przyprawa do ziemniaków Sól i pieprz
Tradycyjna Kuchniapyszny. To, że nie jest wysoki, było celowe. Miał to być bardziej cieniutki batonik sernikowy i taki właśnie wyszedł. Kwaskowy i aromatyczny! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego, u mnie Piątnica • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 5 jajek • 1/3 szklanki śmietanki 30% Wzorek śliwkowy • 1,5 szklanki dojrzałych
To co kochammożecie podawać pierogi również z cebulką podsmażoną na maśle. Drukuj Pierogi ruskie window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Farsz 1 cebula 2 łyżki masła 400 g ziemniaków 150 g sera białego sól, pieprz 2 ząbki czosnku natka opcjonalnie Ciasto 350 g mąki szklanka gorącej wody 2 łyżeczki masła 1 jajko szczypta soli Sposób przygotowania Farsz Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę Cebulkę
Mieszam w GarnkuPrzepis: Składniki : ciasto: 750 g mąki 450 ml mleka 150 g masła 3,5 łyżeczki soli farsz: 4 cebule 600 g obranych ziemniaków 400 g sera białego sól i pieprz do smaku dodatkowo 2 cebule do posypania gotowych pierogów Wykonanie: 1. Zacznijmy od farszu. Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie
Mój pomysł naodkrywczego,ale wyszło pysznie. PIEROGI z TRUSKAWKAMI i SEREM Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju 1 szczypta soli 1 kostka sera białego (ok.200 g) 2 łyżki cukru pudru 1 duża garść truskawek Przygotowanie: Do mąki dodajemy gorącą wodę (może być wrząca) oraz szczyptę soli i łyżkę oleju. Mieszamy najpierw łyżką aby się
Bon appetit mon amiepostanowiłam wypróbować. Sernik jest bardzo dobry a jajka nie wyczuwalne. Użyłam zwykłego twarogu a nie gotowego mielonego, grudki są delikatnie wyczuwalnie co dodaje jeszcze lepszego smaku. Składniki: - 600 g sera białego półtłustego - 70 g masła - 3 jajka ugotowane na twardo - 6 łyżek cukru - 50 g mieszanki keksowej - 1 galaretka agrestowa - 1 galaretka truskawkowa - 1 granat lub inne dowolne owoce Przygotowanie
Kulinarne życiemasła 500 g sera białego 2 jajka 1 szkl cukru cukier wanilinowy mieszanka keksowa galaretka duża paczka herbatników polewa czekoladowa Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać w płaskim naczyniu i zastudzić. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać stopniowo jajka i ser. Zmiksować dokładnie ułożyć dwa rzędy herbatników, posmarować masą serową, na tym ułożyć jeden
Gotowanie jest łatwe