seler - 8745 przepisów (strona:421/583)

Zdrowe przekąski do kupienia w sklepie - przykłady. 198

mimo, że są niskokaloryczne. UWAGA NA CUKIER! Fortuna Sok 100% warzywny, ok. 4,5 zł/1l Składniki:  przecier z przecieru zagęszczonego i przeciery z: pomidorów (64%), marchwi (9%), selera, cebuli (6,7%), pietruszki (3,5%), papryki (3%) i czosnku (0,2%), zagęszczony sok z buraków czerwonych (0,3%), sól, przyprawy 24 kcal/100 ml Fortuna Karotka marchew, jabłko

Powiedz dietom nie
Zupa gołąbkowa 232

białej kapusty 200 g białego ryżu 3-3,5 l wody 500 g przecieru pomidorowego 4 łyżki majeranku 3 listki laurowe sól,pieprz pęczek włoszczyzny(natka pietruszki,liść selera i pora) olej do smażenia Do garnka wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, majeranek, sól i pieprz oraz pokrojoną włoszczyznę. Wszystko zagotować. W międzyczasie na patelni podsmażyć mięso mielone, krótko

Monia miesza i gotuje
Pomidorowy gulasz wieprzowy z selerem naciowym i kaszą kuskus 123

niedzielnej , idącej niestety w biodra, tarcie dziś proponuję coś na spalenie kalorii czyli gulasz wieprzowy z selerem naciowym, który jak wiadomo ma właściwości odchudzające i w ogóle jest jednym z moich ulubionych warzyw. Lubię jego aromat i chrupkość. Czytaj więcej

Wiem co jem
Wiem co jem 119

Dorsz Fasola Jagody Kurki Makaron Orzechy nerkowca Orzechy włoskie Pieczarki Poziomki Płatki owsiane Ryż Seler naciowy Sezam Siemię lniane Truskawki Cynamon Zarodki pszenne

Wiem co jem
Duet selerowo-marchewkowy 127

Dwie surówki przygotowywane każda oddzielnie, ale serwowane razem. Seler w sosie majonezowym i słodka marchewka z octem jabłkowym i rodzynkami. Takie surówki lub ich odmiany są często podawane w różnych restauracjach nie tylko w naszym kraju, ale także np. we Francji. W tej ostatniej często do majonezu dodaje się jeszcze musztardę Dijon, a warzywa kroi w paseczki lub ściera

Wiem co jem
Koktajl ananasowy fit 109

Smaczny, pożywny i odchudzający koktajl ze świeżego ananasa i selera naciowego z dodatkiem otrąb owsianych i zarodków pszennych bez dodatku cukru. Wystarczy sama słodycz ananasa. Ale oczywiście dosłodzić zawsze można. Ja natomiast dodałam nieco świeżo zmielonego białego pieprzu, aby miał bardziej wyrazisty smak.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Pstrąg tęczowy pieczony z ziołami i cytryną 155

sokiem z cytryny i obłożyłam wiórkami masła. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 30 minut w temperaturze 180 stopni. Rybkę podałam z ryżem i zielonym miksem sałatowym (pekinka, lodowa, roszponka, seler naciowy, natka) z winegretem

Kuchenne zapiski Edyty
Zalewajka na domowym zakwasie żurkowym 124

zamroziłam w foliowej torebce i teraz były jak znalazł, nie musiałam obierać i ucierać świeżych warzyw :) Zalewajka Składniki: 15 dag startej na dużych oczkach tarki mrożonej włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por – ten drobno posiekany) 50 dag ziemniaków – waga po obraniu 1,5 litra wody 4 ziela angielskie liść laurowy 15 dag cienkiej kiełbasy mała cebula łyżka oleju 1 szklanka zakwasu

Kuchenne zapiski Edyty
Krupnik z kaszy perłowej na kurczaku 230

kaszy perłowej na kurczaku Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 2 litry wody sól 4 ziela angielskie liść laurowy 4 czubate łyżki kaszy jęczmiennej perłowej 15 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler utarte na dużych oczkach, por posiekany w kosteczkę – ja dałam mrożoną łyżka suszonej włoszczyzny 40 dag ziemniaków pieprz Wykonanie: Z mięsa zdjęłam skórę (zupa będzie mniej tłusta), opłukałam je, zalałam

Kuchenne zapiski Edyty
Po rosołowy pasztet mieszany w trzech smakach 154

łopatki wieprzowej 50 dag podgardla wieprzowego 20 dag wątróbki z indyka liść laurowy kilka kulek ziela angielskiego 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu kawałek bulwy selera z rosołu 35 dag cebuli 3 kajzerki 4 jajka około 5 łyżeczek soli 1,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu łyżeczka świeżo otartej gałki muszkatołowej łyżeczka imbiru 10 dag orzechów włoskich

Kuchenne zapiski Edyty
Domowa kostka rosołowa (bulionetka) 135

łyżki posiekanej natki pietruszki - 1/4 łyżeczki tymianku - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/4 łyżeczki imbiru - 2 ząbki czosnku - 1 szalotka - 500 g marchwi - 150 g korzenia pietruszki - 150 g korzenia selera - 100 g białej części pora - 4 suszone grzyby (lub 60 g świeżych leśnych grzybów) - 1/2 puszki pomidorów bez skórki - 170 g soli morskiej - 2 łyżki oleju roślinnego - 400 ml wody

Marder&Marder Manufacture
Zupa krem z ziemniaków 129

Madzia... Dość chaotycznie mi ten przepis podała, ale postaram się jakoś ubrać go w ładne słowa. Do garnka nalewamy około 2 litry wody. Gotujemy w tej wodzie kawałek selera, pietruszkę, pora, 2 marchewki, listek laurowy, ziele angielskie, kilka pokrojonych w kostkę ziemniaków. Ogólnie taki bulion trzeba zrobić. Madzia dodała 3 łyżki domowej bulionetki (przepis: KLIK ). Jeśli czegoś takiego nie macie

Marder&Marder Manufacture
Tymbaliki z indyka i żurawiny 131

lodówce. Do przygotowania 6 tymbalików (wielkości kokilek do suflecików) potrzebujemy: 0,5 kg piersi z indyka 150 g marchwi 2 małe cebulki 1 średni korzeń z pietruszki kilka liści selera (opcjonalnie) 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu 2 goździki 1,5 l wody sól do smaku 100 g żurawiny (mrożonej lub świeżej) 25 g żelatyny w proszku Warzywa obieramy

Marder&Marder Manufacture
Grillowana pierś indycza marynowana w jogurcie 137

jogurtu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu do smaku Sos: esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr 50 ml oleju marchewka, pół pietruszki, kawałek selera, kawałek pora i 1 mała cebulka 1 łyżka cukru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 400 ml czerwonego wina wytrawnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 50 g posiekanych suszonych pomidorów Pierś kroimy

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania