Roladki, czyli mięso z niespodzianką w środku. Tym razem ukryłam w nich ser mozzarella i suszone pomidory. Roladki zrobiłam w sosie cebulowo- paprykowym. Dzięki temu
Smak mojego domuRoladki schabowe ze szpinakiem – szybkie i łatwe w wykonaniu :) Zaletą ich jest na pewno to, że dla zapracowanych są wybawieniem, gdy nie ma się czasu
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 6 kotletów schabowych 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól
czarrna od kuchniJeżeli lubicie eksperymentować to ten przepis jest dla was :) Na pierwszy rzut oka może wyglądać to dziwnie ale zapewniam że smak jest świetny i rekompensuje
Świat SmakuCo powiecie na małżeństwo śląsko-tajlandzkie? Czy te dwie kuchnie tak odległe od siebie na co dzień da się połączyć w jedno zgodne danie? Oczywiście że
Bernika - moj kulinarny pamietnikNa moim stole od kilku dni rządzą kurki. Nie powiem, żeby było ich zatrzęsienie, ale udało mi się dopaść je kilka razy w zaprzyjaźnionym warzywniaku. Pieprznik
Na moim stoleDzisiaj kolejna kresowa propozycja, jednak podana trochę inaczej. Nie klasycznie z ziemniakami, ale ze świeżym makaronem tagliatelle. Mówię Wam, że pyszne połączenie. Po przeczytaniu składników można
gotować!Teraz mamy sezon na kurki więc postanowiłam zrobić roladki schabowe z tymi pysznymi grzybami, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne, przypadły do gustu mojej rodzinie. Czasami zwykłego
Bajeczna KuchniaPrzepis na nieco odmienne od tradycyjnych schabowych pyszne kotlety z pieczarkami i serem żółtym. Składniki: 4 – 5 kotletów schabowych bez kości 180 g pieczarek cebula
e-PrzepisyKulinarnePewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem " Panko ". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, ze p anko - japońska panierka
Bernika - moj kulinarny pamietnikZa barszczem ukraińskim w dzieciństwie nie przepadałam. Co innego barszczyk klarowny, taki wigilijny z uszkami. Mmm, pycha! Ale ostatnio zaczęłam szaleć i eksperymentować z zupami. I
Moje Pyszne Siódme NieboSchabowy z pianą z białek Taki schabowy robi wrażenie – duży, puszysty i bardzo syty. Panieruje się go trochę inaczej niż zwykłego schabowego, ale dzięki temu
Sezonowy GarnekRating: Wczoraj na późny obiad miałam podać schabowe…. i tak też się stało, tyle tylko że pozwijałam je w roladki schabowe i zapiekałam w sosie
Magiczny GarnekKolejna wersja na urozmaicenie klasycznego schabowego. To danie jest wyraziste, dzięki dużej ilości koncentratu curry, ale nie jest bardzo ostre. Polecam! Składniki: cztery kotlety schabowe 2
Gotowanie i blogowanie