sałatki - 52274 przepisów (strona:716/3485)

Syrop z marzanki wonnej 69

maju i podczas letnich upałów. Jednak syrop z marzanki wonnej ma o wiele więcej zastosowań kulinarnych. Podobnie jak syrop z kwiatów czarnego bzu , możesz go wykorzystać do aromatyzowania galaretek, sałatek owocowych  i herbatek ziołowych. Od średniowiecza marzanka wonna była używana do przyprawiania win, brandy i innych napojów alkoholowych, m.in. piwa. Jeśli nie masz czasu na szukanie albo nie jesteś

Cztery Fajery
Sałatka ze szparagami 46

Dziś pyszna lekka i kolorowa sałatka ze szparagami, bo sezon na te pyszne warzywa trwa w najlepsze i teraz można je kupić w bardzo atrakcyjnych cenach (albo wyciąć w ogródku, jak ja zrobiłam), a po drugie była po prostu przepyszna.  Ja szparagi przyrządziłam na grillu elektrycznym, bo od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką takiego fajnego urządzenia (które wykorzystuję jako grill(...)talerz wykładamy miks sałat, dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe, wykładamy pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, oraz ser. Pestki dyni i słonecznika podprażamy na suchej patelni i posypujemy nimi sałatkę.  Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Ja wkładam je do słoika, zakręcam i potrząsam nim aż się połączą. Sałatkę polewamy przed podaniem

Cynamonowe szczęście
SAŁATKA Z CUKINII Z TRUSKAWKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 53

Efektowna, prosta w przygotowaniu wegańska sałatka o subtelnym smaku, którą polecam Wam na słoneczne dni. Truskawki doskonale komponują się z cukinią, a tej słodko-słonej kolorowej i orzeźwiającej kompozycji idealnie dopełniają kapary i orzechy włoskie, oraz delikatny winegret z dodatkiem syropu z agawy i mięty. To idealna sałatka na wiosnę i lato. Przygotowanie: 25 min. Porcja dla 4 osób

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ser halloumi z grilla 51

halloumi jest gumowaty i niezbyt smaczny, ale grillowany ser halloumi zyskuje chripiącą skórkę i pyszne, miękkie wnętrze. W Grecji ser halloumi podaje się najczęściej jako przekąskę lub składnik sałatek i szaszłyków. Smażony marynowany ser halloumi polany melasą z granatów może stanowić także samodzielne danie albo dodatek do mięsa i warzyw z grilla.  Ser halloumi z grilla

Cztery Fajery
Prosta sałatka z grillowanymi szparagami i jajem w dressingu musztardowo - miodowym 53

każde danie z ich udziałem wygląda wprost apetycznie, to jeszcze są turbo smaczne i oczywiście, co równie istotne - zdrowe. Późna wiosna to idealny moment na ich wykorzystanie w sałatkach i jako dodatek do dań głównych. Na śniadanie najlepiej smakują z grzanką i jajkiem w koszulce. W sałatce w dressingu lub sosem holenderskim. Nie zliczę pomysłów na ich wykorzystanie, natomiast gwarantuję(...)talerzu. Dodaj jajko, pokrojone wzdłuż na pół bądź na plasterki szparagi oraz pokrojone w dowolny sposób pieczywo (można w kostkę, jak grzanki). Składniki dressingu dokładnie wymieszaj i polej nim sałatkę.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Wegetariańskie szaszłyki 58

kształtu ani konsystencji. Ser halloumi wytwarzany jest z mleka owczego lub z mieszanki mleka koziego, owczego i krowiego. W Grecji ser halloumi podaje się najczęściej jako przekąskę lub składnik sałatek. To również genialny dodatek do szaszłyków. Halloumi ma wysoką zawartość białka i stanowi dobre źródło wapnia, ale jest dość kaloryczny i wyraźnie słonawy. Ser halloumi możesz zastąpić indyjskim serem paneer

Cztery Fajery
Sałatka z wędzonym łososiem 44

Sałatka z wędzonym łososiem Jeśli szukasz nowych smaków sałatki, dobrze trafiłeś, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Poznaj sałatkę, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, zaskoczy wszystkich. Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą okazję. Ten smak zaskoczy każdego, koniecznie wypróbuj. czytaj

Kulinarna Chwila
Sałatka z porem 41

Sałatka z porem Zaledwie kilka składników nam potrzeba do przygotowania bardzo smacznej sałatki. Sałatka idealna na różne imprezy lub do mięsa z grilla. czytaj

Kulinarna Chwila
Jak długo gotować ryż 48

twardsze niż inne odmiany ryżu. Wymagają więc dłuższego czasu gotowania. Czarny ryż jest bardzo pożywny, nawet niewielka porcja pozwoli pozbyć się uczucia głodu. Doskonale komponuje się z wszelkiego typu sałatkami warzywnymi i owocowymi. Może też stanowić zamiennik dla białego i brązowego ryżu. Pasuje również do sushi, krewetek, szparagów i dań z drobiem. Zmielony na mąkę można dodać do wypieków

Cztery Fajery
Najlepsze pasty kanapkowe 177

minut Szybka pasta kanapkowa Pasta kanapkowa z fety i suszonych pomidorów Pasta z Tuńczyka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z Tuńczyka Jajek i Sera Białego Guacamole z Groszku Szybka sałatka kanapkowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Najlepsze pasty kanapkowe pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Sałatka z makrelą 59

Sałatka z makrelą Każdy lubi odkrywać jakieś nowe smaki. Polecam sałatkę w roli głównej makrela. Tak przygotowana sałatka idealnie nadaje się na imprezy jak i na codzienną przekąskę. czytaj

Kulinarna Chwila
JAJKA W SAŁATCE Z TUŃCZYKA + FILMIK 53

Pyszna sałatka z tuńczyka z dodatkiem jajek, idealna na święta i nie tylko, polecam.  SKŁADNKI :  1 puszka tuńczyka w oleju 1 puszka kukurydzy  1/2 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 3 łyżki majonezu  6 jajek ugotowanych na twardo  sól i pieprz do smaku  liście sałaty PRZYGOTOWANIE :  Jajka gotujemy na twardo(...)studzimy i obieramy. Przecinamy wzdłuż na dwie połówki.  Kukurydzę, fasolkę i tuńczyka odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę.  Wszystkie skłądniki sałatki mieszamy i doprawiamy do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego przekładamy sałatkę, na to układamy połówki jajek i dekorujemy rzeżuchą. Podajemy jajka od razu lub schłodzone

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczony filet z kurczaka 53

piekarniku to wspaniały pomysł na pyszne mięso do obiadu. Doskonale będzie smakował w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i ulubionej surówki. Tak pieczone filety z kurczaka można również wykorzystać do sałatki, kebaba, lub zjeść na kanapce. W każdej wersji smakuje wyśmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczony filet z kurczaka jest niezwykle soczysty, miękki i aromatyczny. Samo przygotowanie nie wymaga wiele pracy. Wystarczy zamarynować

Przepiski.pl