Wszyscy z mojej rodziny bardzo lubią serniki i ostatnio bardzo nam do gustu przypadł sernik wiedeński, który jest bardzo smaczny, pulchny, leciutki jak chmurka no
Kuchnia ŁukaszaPyszna, smaczna, sycąca zupa krem z cukinii, to jedna z niewielu zup krem które bardzo lubię, a jako że w tym roku cukinii w ogrodzie
Kuchnia ŁukaszaIdealne mleko skondensowane do kremów, deserów i po prostu jako dodatek do pieczywa. U nas w rodzinie wszyscy je bardzo lubią i dlatego nie stoi
Kuchnia ŁukaszaPtasie mleczko, to jedno z najlepszych cukierek na świecie, z pewnością każde dziecko jak i dorosła osoba lubi te malutkie, słodziutkie cudeńka. Tort ,,Ptasie mleczko
Kuchnia ŁukaszaSezon jabłek w tym roku jest bardzo urodzajny! Dlatego, kiedy mama przynosi pełne kosze jabłek do domu, to potem długo się zastanawiamy co mamy z
Kuchnia ŁukaszaPyszne, pulchne, nieco trudniejsze w przygotowaniu niż pszenne, ale na pewno lepsze i zdrowsze. My z rodziną bardzo takie bułeczki lubimy po prostu z masełkiem
Kuchnia ŁukaszaTrochę Polskiej kuchni zawitało w naszym domu, bo dziś na obiad były gołąbki. Pyszne, smaczne i jak już napisałem w tytule bardzo proste w przygotowaniu
Kuchnia ŁukaszaRok temu odkryłem, że dynia to jest idealny dodatek lub baza do ciast i każdego roku kiedy jest dużo dyni staram się robić ciasta z
Kuchnia ŁukaszaUpieczone w domu wafle na pewno są lepsze niż kupowane, a przełożone pysznym kremem serowym smakują jak ciasto z najlepszej cukierni świata. Bardzo szybkie i
Kuchnia ŁukaszaPyszne, pikantne papryczki chilli na zimę. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a zimą zaskoczą na pewno nie jedną osobą, bo są superowe. Idealnie zamarynowane
Kuchnia ŁukaszaPlasterki ziemniaków przełożone mięsem mielonym i pysznym sosem na bazie gęstej śmietany. Danie bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a smakiem zachwyci na pewno wszystkich
Kuchnia ŁukaszaPiękny niedzielny poranek spędzony przy herbatce i kawałeczku pysznego ciasta z jabłkami. Idealny początek dnia! Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu
Kuchnia Łukaszaciasto drożdżowe. Placek drożdżowy z figami to mój kolejny pomysł na jesienne ciasto. Świeże figi są w sklepach po 90 gr, więc żal ich nie kupić. Uwielbiam figi w sałatkach: Świeże figi z szynką Sałatka z figami i mozzarellą Sałatka z figami i serem pleśniowym Sałatka z szynką, figami i serem pleśniowym Kto nie lubi placka drożdżowego z owocami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free. Świeże tofu to nieoceniony składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej. Bogactwo wapnia, roślinnych(...)Idealne proporcje zawartości białka do niskiej kaloryczności sprawiają, że tofu zdobyło popularność także wśród autorów diet odchudzających. I my tu sobie takie śniadanko zaserwujemy. -parówki śniadaniowe + tofu Polsoja -ulubiona sałatka- ja do mojej dałam – papryki, dynię surową, oliwki, śliwki, sałatę, ogórka, bazylię- całość wymieszałam z octem winnym 6% z czerwonego wina... Na koniec całe danie zsypujemy ziarnami Słoneczne Pola
Z Kuchni Do KuchniSałatka nicejska zmienną jest! Jest to sałatka, która ma mnóstwo wariantów i modyfikacji, a każdy twierdzi, że to jego wersja właśnie jest tą oryginalną i prawdziwą... Wyjątkowo sprawdza się tu powiedzenie: ile kucharzy, tyle przepisów ! Mnie również sałatki nicejskiej nie zdarzyło się przygotować dwa razy tak samo. Żongluję tu składnikami w zależności od fantazji i humoru. Tym razem wersja(...)zachowując tym samym swoje naturalne witaminy (A i E) i minerały (fosfor, potas, żelazo). Odznacza się łagodnym smakiem i zapachem. Zdrowy i w 100% naturalny dodatek do ulubionej sałatki :) Składniki na porcję 1-osobową: 1 jajko – ugotowane na twardo 1/2 puszki tuńczyka w wodzie/sosie własnym (80g) kilka liści sałaty – u mnie młoda sałatka z doniczki balkonowej
Grunt to przepis!