Składniki: 315g śledzi, 1/2 cebuli, 1/2 cebuli czerwonej, 5 ogórków konserwowych, kilka kawałków papryki konserwowej ( 4-5 kawałków), 4 listki laurowe, 8 ziarenek ziela angielskiego
W kuchni u MonikiSkładniki: 200g kuskusu, 4 ogórki konserwowe, szczypiorek, natka pietruszki, 14 małych pomidorków, 10 rzodkiewek, sól
W kuchni u MonikiSkładniki: szklanka makaronu w kształcie ryżu, 250g rzodkiewek, 4 jajka, 150g startego sera żółtego, 1 świeży ogórek, 300g szynki gotowanej w plasterkach, puszka kukurydzy, majonez
W kuchni u MonikiSkładniki: 12 małych pomidorków, szczypiorek, 10 rzodkiewek, puszka cieciorki konserwowej ( 240g po odsączeniu), 200g sera feta, 9 kawałków suszonych pomidorków, 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych
W kuchni u MonikiSkładniki: - 250g krewetek ( ugotowanych i obranych), - 2 garście zielonej pietruszki, - 1 łyżka masła, - 4 ząbki czosnku, - 200g mieszanki sałat, - 15 kawałków suszonych pomidorów, - 150g oliwek z
W kuchni u MonikiSkładniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka, 2 łyżki oleju, 1 łyżka przyprawy curry, 220g zielonej fasolki szparagowej, puszka kukurydzy (po odsączeniu 285g), puszka czerwonej fasoli ( po
W kuchni u MonikiPyszna na co dzień i od święta. Z dodatkiem makaronu w kształcie ryżu oraz marynowanej pieczarki na pewno zaciekawi gości. Składniki: Na ok 12-15 porcji
Kuchnia w czekoladzieProdukty Potrzebne; - sałata lodowa lub pekińska- pół główki - feta- 1/2 opakowania - ogórek- 1/2 sztuki - pomidor- 1 sztuka - papryka- 20dag - cebula czerwona- 1 sztuka - oliwki czarne- 8
pichcisztoMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasola borlotti to bardzo smaczna fasola. Nazywana też jest rzymską fasolą lub fasolą żurawinową. Bardzo popularna we Włoszech. Właśnie tam …
My Blueberry CornerPyszna, bardzo orzeźwiająca, idealna na upalne dni. Świetna na kolację we dwoje, jak również na imprezę. U nas tego lata gościła bardzo często, w
Smaczne ZdroweDojrzewające sery kozie idealnie komponują się ze słodkimi ow ocami – gruszką,figą,jabłkiem. Są smaczne zarówno na zimno jak i na ciepło. Doskonałe na szybką
Sezonowy GarnekSałata znów się pojawiła w warzywniku posiana na jesienny zbiór na grządkach po cebuli. Można zatem znów poszaleć z przeróżnymi sałatami. Muszę przyznać, że to moje
Weekendy w domu i ogrodzieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiDla jednych zbyt odważne, a dla innych uzależniające. O czym mowa? O połączeniu fety i arbuza. Ja je uwielbiam. Mogłabym jeść i jeść i jeść.... :) A
DefinicjaSmakuDzisiaj porcja śniadaniowa. Świeży twaróg z pomidorem i szczypiorkiem. Wprawdzie gdzieś tam wyczytam ,że pomidor i twaróg to złe połączenie. No cóż czasami łamię zasady niełączenia
W kuchennym oknie Ewy