Śledzie w takim sosie przygotowałam po raz pierwszy, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, mają ostro-słodki smak. Na pewno przygotuję je na zbliżające się święta Bożego
Bajeczna KuchniaSałatka z pomidorami i oliwkami do obiadu. Uwielbiam sałatki z majonezem, który możecie zastąpić śmietaną lub jogurtem. Za każdym razem będzie inny smak. Na
O kuchni z uczuciemŚledzik z sałatką Składniki 4 solone śledzie z beczki (lub 500 g filetów matjes ) 150 ml majonezu 150 g zielonego groszku z puszki 2 małe
R'n'G KitchenMiałam ostatnio straszną ochotę na jakąś sałatkę, ale nie chciało mi się szukać przepisu, ani iść do sklepu po ewentualnie brakujące składniki. Otworzyłam więc lodówkę
Simply FoodDelikatna sałatka ze śledzi, pora, jajka i jabłka to propozycja na świąteczny stół.Jedna z moich ulubionych, doskonała na drugi dzień gdy smaki się połączą. Zachęcam
Wanilia i KardamonJesień nie rozpieszcza. Zaglądam do spiżarni i próbuję osłodzić ten ponury listopad. A że oprócz ciasteczek też coś trzeba jeść, tym razem do fartuszka wpadła polska
Na moim stoleSkładniki: 2 cykorie 4 ogórki konserwowe pół cebuli czerwonej Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Sposób wykonania: Cukinię kroimy w krążki, zostawiając twardą końcówkę
Qchnia po prostuSAŁATKA Z TUŃCZYKIEM ze świeżym aromatem limonki, kremowym awokado, z... Artykuł Sałatka z tuńczykiem i awokado pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERześka, orzeźwiająca, bardzo prosta w przygotowaniu, ale jakże smaczna! Moim ulubionym warzywnym dodatkiem obiadowym jest surówka zwana "śmieciówką" . Wrzucam do niej wszystko co mi tylko w
Grunt to przepis!Szybka w przygotowaniu zdrowa sałatka z grillowanym kurczakiem i dużą ilością warzyw i pistacji. Taka sałatka może być śniadaniem w pracy lub lekkim obiadem. Na 2
VioletoweKucharzenieSkładniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 3 zupki chińskie – Vifon kurczak curry (ostra) 0,5 średniej wielkości kapusty pekińskiej jedna kulka mozzarelli 1 czerwona papryka
Moje-pitraszenieSurówka z pora jest zdecydowanie jedną z moich ulubionych. A jednocześnie jedną z najprostszych w zrobieniu. Dosłownie 3 minuty (i to jak się nie spieszę) i
Marder&Marder ManufactureDoceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa . Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode
mojewypiekiinietylko