Składniki: 2 woreczki ugotowanego ryżu paraboiled 2 puszki tuńczyka w oleju po 185 g. 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1/4 części pora
Darcia w kuchniSkładniki: pół główki czerwone kapusty pekińskiej 1 opakowanie tofu marchewka papryczka chili posiekane orzeszki arachidowe Dressing: 1 łyżka ocet ryżowy 2-3 łyżki olej 4 cm
AZgotuj!Idealna bomba witaminowa na początek dnia. Doda nam energii i znakomicie odżywi nasze ciało w składniki odżywcze. Dodałam tutaj melon Galia ale możecie użyć miodowego czy
Moje Małe CzarowanieCześć Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na pyszną sałatkę. Tym razem jest to sałatka z ryżem i ulubioną wędliną. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Oryginalną
blog.moje-pasje.infoZa oknem jesień, sezon urlopowy dawno zamknięty, a większość z nas już nawet zapomniała, że na wakacjach była. Za to w marketach tropiki, półki uginają się
Fitsweet.meSuper! Dziś pierwszy raz udało mi się mieć w dłoniach pak choi. Wiele miałam pomysłów na wykorzystanie jej, nie chciałam jednak tych pięknych liści niszczyć pod
Mango PapajaWątróbkę jem bardzo często, tak jak paprykę. Aby wszystko było złożone w jedną wyśmienitą i pożywną całość dodałam komosy ryżowej białej. Smak jest wykwintny! Składniki: 100
Truskawkowa Fiesta500 g fileta z kurczaka, przyprawa gyros, 3 łyżki oleju, 180 g makaronu mini kokardki (waga przed ugotowaniem), 1/2 słoika papryki konserwowej, 3/4 puszki kukurydzy , 1
Świat Domowej KuchniPyszna sałatka z owocami morza i pomidorkami. Wszystko podane na sałatach i polane sosem na bazie oliwy, czosnku i musztardy. Sałatkę podaję z bagietką lub chrupiącymi
Zasmakuj KuchniSzybka, smaczna sałatka z kilku składników. Świetnie nadaje się na kolację, drugie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia, bo dzięki połączeniu warzyw i kabanosów syci
Simply FoodTak naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka
Karo in the KitchenŻyjąc w biegu nie przywiązujemy dostatecznej uwagi temu co spożywamy. Często są to przekąski kupowane na szybko w sklepie lub dania typu fast food. Sama odkąd
CzarnawisienkaDziś przedstawiam niesamowicie satysfakcjonujący jesienny dodatek do każdego dania głównego. Kapusta z dodatkiem boczku duszona w śmietance z pewnością świetnie wkomponuje się w każde danie główne
karmelowySkładniki 1 łyżeczka kurkumy-a kurkuma leczy stany zapalne 1/2 łyżeczki soli morskiej 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka kopru suchego -u mnie dziś świeży 1,5
w mojej kuchniJesienią i zimą ta surówka często gości na naszym stole. Dlaczego warto spożywać czerwoną kapustę? Czerwona kapusta łączy w sobie bogactwo składników odżywczych warzyw kapustnych
Kolorowa kuchnia Elki