Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiSKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 10 dag sera żółtego może być tarty 1 szalotka 5 rzodkiewek 3 ogórki konserwowe 3 łyżki świeżej natki pietruszki Sól i pieprz
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI Sa ł atka 300 g różyczek brokuła 300 g szparagów 3 gałązki selera naciowego szczypiorek 5 jaj ugotowanych na twardo Salsa szpinakowa
La grande e la piccola cuocaSkładniki: 1 duży por (biała część); 3 średnie marchewki; 2 duże jabłka; 3 - 4 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Pora, marchewki i jabłka umyć i
Gospodyni MiejskaSkładniki: 2 zupki chińskie (1 łagodna i 1 pikantna) 1 duży filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 por 1/2 kapusty pekińskiej sól
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 duży korzeń chrzanu (o wadze 250 g); 3 łyżki soku z cytryny lub octu spirytusowego 10 %; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżki białego cukru; 1/3
Gospodyni MiejskaSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaW niedzielne popołudnie zapraszam na pyszną sałatkę z kurczakiem, ananasem, pestkami dyni i czarnuszką. Sałatka jest łatwa do przygotowania i doskonale smakuje. Sałatkę podałam w miseczce
Tradycyjna kuchnia KasiKolejna pyszna sałatka, która z powodzeniem zagości na świątecznym stole, bądź w pudełeczku jako drugie śniadanie do pracy. Robić, nie bać się - na pewno będzie smakować
peggiwkuchniSurówka z czerwonej kapusty po koreańsku Bardzo lubię surówki z kapusty w słodkiej marynacie z dodatkiem czosnku i owocowego octu. Mają niepowtarzalny, intensywny smak i
Trzeci talerzCzytałam ostatnio artykuł, który traktował o zaginionej wiedzy. A dokładnie o wiedzy, która nie została nigdzie zapisana, bo „przecież wszyscy to wiedzą”. Jako przykład podano
Gotuj z Blue RavenJajka mimoza” to popularna francuska przystawka z gotowanych jajek, faszerowanych farszem z żółtek wymieszanych z majonezem i krewetkami, i posypanych z wierzchu rozdrobnionym żółtkiem, które wyglądem
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPlacki ziemniaczane chodziły za nami od dłuższego czasu i nadszedł moment kiedy w końcu je zrobiliśmy - użyliśmy do ich przygotowania nowość na warzywnym rynku - makaronu warzywnego
Plate of JoySkładniki: 1 duży korzeń chrzanu (o łącznej wadze 250 g); 3 łyżki soku z cytryny lub octu spirytusowego 10 %; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżki białego cukru
Gospodyni MiejskaSKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 350 kcal 150 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ( 90 g) 185 g śliwek w occie
Atlas Smaków