Szpinak z czosnkiem i pomidorami – post Daniela Przepis, który poniżej przedstawiam przygotowałam wedle reguł postu Daniela – diety dr Dąbrowskiej a więc danie jest wegańskie
Dorota SmakujeSałatka z zupek chińskich jest wyśmienita, pożywna i prosta w przygotowaniu. Wiem, że zupki chińskie nie są zdrowe, ale w przypadku tej sałatki można o tym
Smaczne PotrawySałatka z ciecierzycy to świetny pomysł na śniadanie, kolację lub lunch do pracy. W poszukiwaniu kolejnych pomysłów na tę wspaniałą roślinę zadałam pytanie na Instagramie i
Figa S-makiemProsta surówka z kapusty pekińskiej Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Przeważnie przygotowuje ich kilka. Dziś polecam Wam prostą
Słodkie okruszkiSałatka z tuńczykiem i ogórkiem Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem Składniki na 4 porcje: 2 puszki tuńczyka w sosie puszka groszku konserwowego 3 ogórki kiszone czerwona
Pomysłowa kuchniaZapraszam was do wypróbowania surówki z buraków (jak sama nazwa mówi – surowych). W sezonie przednówkowym, ale oczywiście nie tylko, zajadamy się burakami. U nas cenione
Dorota SmakujeSałatka z cukinią grillowaną, szpinakiem, świeżą kolendrą i sosem pomidorowym, przygotowana zgodnie z regułami postu leczniczego dr Dąbrowskiej / postem Daniela. Danie wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu, bez
Dorota SmakujeTym razem propozycja sałatki, która sama w sobie jest lekką kolacją lub obiadem do pracy. Po takim posiłku zapewniam, że nie będziecie ociężali. Potrzebujemy:
Tylko pysznieSałata polska to w przedwojennej Polsce sałatka ziemniaczana. Przepis na nią znalazłam w 366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska Marii Gruszeckiej, oraz w kuchni oszczędnej Heleny Pedenkowskiej
królestwo garówLubicie seler? Przyznam szczerze, że łodygi selera toleruję tylko w zupach, albo z piekarnika, a na surowo nie potrafię przełknąć ani kawałka. Ale za to tę
Smaki ArminePyszna klasyka z owocową nutą Składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 4 kiszone ogórki 1 mały słoiczek (150 ml
R'n'G KitchenSałatka fattoush – tradycyjne libańskie danie z czerstwym chlebem, delikatnym dresingiem i warzywami. Sycąca i orzeźwiające danie idealne na wiosnę! Sałatka fattoush – czyli libańska panzanella Panzanellę, czyli
Niedzielny kucharzSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemyslenia