Prosta surówka z selera i jabłka na bazie majonezu to pyszny dodatek do obiadu. Surówkę przygotujesz dosłownie w kilka minut. Pasuje do każdego rodzaju mięs, czy
Smakowite DaniaCzerwona kapusta poza tym, że zawiera dużo witamin, jest również bardzo smaczna i stanowi apetyczny kolorowy akcent na talerzu. Można podać ją w postaci zasmażanej
Obiad gotowyKolejna surówka prosto z kuchni mojej drugiej Mamy, czyli teściowej. Przepyszna surówka z porem i rodzynkami. Por, podobnie jak czosnek i cebula, zawiera związki siarki. Te
Natka PietruszkiSurówka włoska Jedna z najsmaczniejszych zimowych jarzynek. Zdrowy i kolorowy dodatek, który pasuje praktycznie do każdego obiadu. Polecam! Składniki: pół główki włoskiej kapusty
Blog z ApetytemKapusta pekińska a'la kimchi jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Idealnie wzbogaca smak dań jednogarnkowych np. gulaszu, leczo lub curry. Warto dodawać ją również do
Kuchcik gotujePasta chrzanowa to świetna przekąska, która co roku gości w naszym domu na Wielkanocnym stole. Nie wyobrażam sobie świąt bez chrzanowej pasty z dodatkiem jajek. Przepis
Alle Dobre!Surówka z kiszonej kapusty inna niż wszystkie Pyszny i bardzo zdrowy dodatek do obiadu. Ta surówka to prawdziwa bomba witaminowa, spróbuj a pokochasz! Składniki
Blog z ApetytemPyszna surówka Colesław Ta surówka jest znana i lubiana na całym świecie. Nic dziwnego, jej przygotowanie jest łatwe i szybkie, a smakuje rewelacyjnie i pasuje praktycznie
Blog z ApetytemS ałatka na obniżenie złego choreterolu. Czynnikiem odbiżającym będzie tu czerwony ryż ponieważ zawarta w nim monakolina K skutecznie obniża choresterol. Zamiast łykać suplememty z
AZgotuj!Składniki: - marchewka ok. 200 g - jabłko ok. 150 g -czerwona cebula ok. 90 g -posiekane drobno orzechy włoskie 1 łyżka ( poj. 15 ml
Kulinarne przemysleniaProste smaczne danie. Można jest na ciepło lub na zimno, obydwie wersje będą smaczne. Wykonanie sosu – do słoika wlać wszystkie składniki i pokrojony szczypiorek. Wszystko
Kuchnia PokoleńPasta kanapkowa to świetne smarowidło, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Jak sama nazwa mówi, można je wykorzystać jako baza do kanapek, ale także pasty
Alle Dobre!Polędwiczki z kurczaka przyprawione i smażone, a następnie podane z gotowanym brokułem i bulgurem z ziołami. KURCZAK Z BROKUŁAMI SKŁADNIKI 400 gramów polędwiczek z kurczaka; różyczki
Kuchnia TomkaKomosa ryżowa połączona z dzikim ryżem oraz zmiksowanymi warzywami i świeżymi ziołami. DZIKI RYŻ Z KOMOSĄ SKŁADNIKI 150 gramów dzikiego lub czarnego ryżu; 50 gramów białej
Kuchnia Tomka