Dla wielu pewnie żadna nowość. Dla mnie też, aczkolwiek nie są to do końca moje sałatkowe klimaty. Jest? Zjem. Nie ma jej? Jakoś szczególnie mi jej
KardamonovyTo było pyszne. Ta sałatka ma niewiele składników, ale są one tak intensywne w smaku, że to w zupełności wystarczy. Piszę tutaj o parmezanie, suszonych pomidorach
KardamonovyZrobiona w sumie pod rybę, po prostu. Od dawna chodziło za mną połączenie ryby z owocami, trzeba było to w końcu zrealizować. Świetne połączenie, świetne. Składniki
KardamonovyNo dobra, od jutra internety będą żyły Sylwestrem. Będą żyły pytaniami o sałatki, przystawki, drinki i inne deski serów. U mnie na pierwszy strzał idzie sałatka
KardamonovyA to jeden z przepisów, który dostałam od teściowej. W oryginale jest szynka, ale postanowiłam ją pominąć, bo sałatka była w sumie do wędlin. I od
KardamonovyWczoraj zrobiłam barszcz, do tłuczonych ziemniaków. Skończyło się na krokietach. Ale nie o tym, nie o tym. Do zupy ugotowałam trochę za dużo buraków, więc jeden
KardamonovyTrochę przypadkowa sałatka. Termin ważności kaszy prawię minął, w słoiku z paprykami ostały się tylko 2 sztuki, w lodówce walała się też połówka fety. Ugotowałam co
KardamonovyA z miesiąc temu oglądałam na National Geographic program pt. „Fabryki smaku”. Nie będę się rozpisywać o czym jest, wiem że czytają mnie
KardamonovyUwielbiam wszelaką zieleninę. Przy okazji pieczenia buraków do barszczu, dorzuciłam do piekarnika dodatkowego buraka, z myślą właśnie o jakiejś zieleninie. Powoli sezon cytrusowy się kończy, więc
KardamonovyNie, nie sałatka z zupek chińskich, aczkolwiek bardzo ją przypomina. Postanowiłam po prostu dodać do niej zdrowszy makaron i indyka. Powiem Wam jednak szczerze, że tego
KardamonovyOjeee, nie jadłam ich chyba z 15 lat. Rzadko staram się używać zasmażek w kuchni, to pewnie główny powód. Postanowiłam parę dni temu jednak zaszaleć i
KardamonovyUgotowałam rosół, oczywiście na kurczaku zagrodowym, innych już nie kupuję. I tak od razu zaczęłam kombinować co zrobić z mięsem. Potrawka – wiadomo, zupy zawekowałam, z
KardamonovyNajlepsza będzie z domowych ogórków, to żadne odkrycie. Najlepiej także będzie smakować z letnim koperkiem, wiadomo. Oliwę możecie zastąpić olejem rzepakowym. Sałatka wylądowała na talerzach z
KardamonovyZrobiona przy okazji urodzin babci. Na początku chciałam zrobić klasycznie bez kurczaka, ale robiłam czystki w zamrażalniku i napatoczyły mi się 4 wędzone skrzydełka z kurczaka
KardamonovyPyszna. I banalna. Zrobiona głównie z myślą o najbliższych świętach. Jeżeli nie macie rzeżuchy, możecie spokojnie dodać np. kiełki brokuła – uzyskacie bardzo podobny efekt. Składniki
Kardamonovy