Krojenie cebuli to dla mnie jeden z najbardziej rozczulających momentów kulinarnych, a już szczególnie gdy spontanicznie na imprezie rodzinnej mama moja kochana zawoła "Agaaaaa, dokrój cebuli do sałatki..." i wtedy płynę... tuszem, make up'em, smarkami...cud miód ;) Zebrałam więc dla Was kilka sprawdzonych sposobów, niektóre z nich przetestowaliśmy wraz z rodziną i znajomymi. Jeśli którąś stosujecie lub znacie inne
upichconamnie - mięso jest z wiadomego pochodzenia to już rewelacja! :) Boczek? No nie przepadam... Owszem zjem, ale tylko smażony lub na przykład jako skwareczki do kopytek, pyzów, ziemniaków, sałatek... Za to mój Mąż uwielbia, w nocy go obudzić i powiedzieć, że jest boczek do zjedzenia to wstanie i zje :) jeśli więc piekę to dla Niego. Szynkę pieczoną uwielbiam
Kolorowy Przepisowniksałatka to stały punkt w moim "programie", bo wszyscy się nią zajadają :) smaki fajnie połączone, z kurczakową wkładką - sycąca i pożywna zarówno na przyjęcie jak i zwykłą kolację czy przekąskę do pracy :) Składniki: 1 duża pierś kurczaka sos słodko-kwaśny lub keczup (najlepiej pikantny) ogórki kiszone lub konserwowe (0,5 litrowy słoik) 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu kapusta
Kolorowy Przepisownikziemniaczków pieczonych. W zależności od zapotrzebowania piekę razem w jednej brytfannie lub na dwóch przy większej ilości :) Bardzo lubię tego typu dania - samo się robi :) ja tylko zrobię szybką sałatkę i czekam leżąc do góry brzuchem aż się upiecze :D Ale nie zawsze piekę jako obiad - czasem jako przekąskę z dipem czosnkowym lub śmietanowym :) choć możliwości jest jeszcze wiele :) Składniki
Kolorowy PrzepisownikPyszna sałatka z grillowanymi warzywami i pomarańczą. Doskonała na kolację jak również jako przekąska do pracy. Pomysł zaczerpnięty z książki "Kuchnia włoska krok po kroku" wydawnictwa Jedność
Milion SmakówNiezawodny i prosty przepis na kolorową, letnią sałatkę - mieszanina świeżych warzyw z delikatnym mięsem z piersi indyka a'la gyros. Świetna propozycja na letni lunch
Milion SmakówSałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami
Milion SmakówSmaczne i sycące połączenie kilku różnych smaków. Sałatka prosta i wyjątkowo szybka do zrobienia
Milion Smakówtych którzy szukają pomysłu na oryginalną sałatkę lub nietypowy dodatek do obiadu lub kolacji
Milion Smakówjestem wielką miłośniczką sałatek ale mam kilka swoich ulubionych. Zdecydowanie preferuję te kolorowe, z dużą ilością warzyw i jednocześnie sycące. W poniższym przepisie sycącym składnikiem jest tuńczyk z puszki w sosie własnym. Do tego miks zdrowych i smacznych warzyw: awokado, rzodkiewka, zielony ogórek, seler naciowy i sałata. Sprawdzi się jako lunch do pracy lub kolacja
Milion Smakówkiedy pamiętam zawsze byłam "antyśledziowa" i omijałam szerokim łukiem potrawy z tą rybą. Próbując pierwszy raz tę sałatkę podeszłam do niej dość sceptycznie. Jednak już po pierwszym kęsie moje wątpliwości zostały rozwiane. Połączenie słonych filetów śledziowych idealnie współgra z gotowanymi warzywami (szczególnie z buraczkiem), jajkiem i majonezem. Dziękuję Agnieszko za przepis
Milion Smakówkuchni a chcecie zjeść coś zdrowego i pożywnego. Ilość składników ograniczona jest do minimum, podobnie jak ilość czasu potrzebnego na przygotowanie. Mocno serowy smak możecie zrównoważyć dodatkiem grzanek lub sałatki
Milion SmakówWspaniała, super zdrowa sałatka, która sama w sobie stanowi pełnowartościowe danie lub może być odżywczym dodatkiem do ryby czy mięsa. Jest to posiłek zarówno sycący jak i lekkostrawny, a więc idealny w codziennej diecie osób dbających o zdrowie
Milion SmakówTypowa sałatka warzywna z majonezem, która gości na polskich stołach nie tylko w święta wielkanocne ale też na większości imprez imieninowych. W mojej wersji warzywa są gotowane na parze, a ilość majonezu jest ograniczona do niezbędnego minimum
Milion SmakówSmaczna, pożywna, kolorowa sałatka dobra zarówno na śniadanie, kolację czy też jako odżywcza przekąska. Połączenie jajek, rzodkiewek i makaronu tortellini (u mnie gotowe Sacchettini czyli pierożki z nadzieniem z sera ricotta i kremem pieczarkowo-truflowym) oraz zieleniny (rzeżucha, bazylia) to znakomite zestawienie nie tylko na wielkanocny stół
Milion Smaków