sałatki - 53422 przepisów (strona:2239/3562)

Puszysta zapiekanka z cukinii 176

papierem. Posypać bazylią i oregano. Piec ok 45 min w temp 180 st.. pod koniec można obniżyć do 150 st gdyby zaczynała się za bardzo podpiekać. Podawać z sałatką z pomidorów

Gotowanie jest łatwe
Bataty faszerowane boczkiem i mozzarellą 142

batata układać na przemian boczek i przysmażone kulki wraz z czosnkiem i tłuszczem. Obłożyć mozzarellą, posypać oregano i zapiec przez ok 15 min w temp 180 st. Podawać z sałatką lub salsą z pomidorów . Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Karkówka z patelni 191

Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso i odstawić na dwie godziny do lodówki. Smażyć na smalcu po 2- 2,5 minuty z każdej strony. Podać z pieczonymi ziemniaczkami sałatką z pomidorów. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Udziec indyczy w sosie śliwkowym 145

czasu do czasu obracać mięso. Kiedy mięso będzie juz miękkie, wyjąć je a sos zmiksować przy pomocy blendera. Mięso pokroić w plastry, podawać z frytkami i sałatką lub surówką. Polać sosem śliwkowym

Gotowanie jest łatwe
Mielone na patyku - cevapcici 168

uformować kulki i nadziać na patyki, następnie uformować z nich podłużne wałeczki . Tak przygotowane cevapcici usmażyć na patelni ze wszystkich stron. Ja podałam z pure ziemniaczanym z kalarepką oraz sałatką . Dzięki  SKWORCU  jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam w swojej kuchni

Gotowanie jest łatwe
Udka w sosie paprykowym i kluseczki ziemniaczane 186

koniec podprawić śmietaną rozmieszaną z mąką kukurydzianą. Przygotować kluseczki.. Z mąki ziemniaków i jajka zagnieść ciasto . formować podłużne kluseczki w formie gnocchi . Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z sałatką

Gotowanie jest łatwe
Pęczotto z suszonymi grzybkami na czerwonym winie 123

kasza będzie prawie miękka. ok 30 min. Wtedy odparować nieco , wyłączyć ogień i na ok 15 min pozostawić pęczotto pod przykryciem. Podawać posypane natką pietruszki z surówką lub sałatką

Gotowanie jest łatwe
Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem 187

dodać miód i przyprawy do smaku. Dolać pół szkl wody lub rosołu, dusić ok 1 godzinę , w razie potrzeby dolać wody. Żeberka podawać z ziemniakami puree lub pieczonymi i sałatką. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Żołądki w grzybowym sosie z kaszą gryczaną 159

następnie żołądki i podlać wywarem, dodać grzybki i przyprawy, dusić aż warzywa będą miękkie. Na koniec sos podprawić śmietaną, i dodać natkę pietruszki. Sos podawać z kaszą i dowolną sałatką. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Serca duszone w winie i kluseczki ziemniaczane 174

dodać śmietanę. Z mąki, ziemniaków i jajka z dodatkiem soli , zagnieść ciasto kopytkowe. Uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ugotować w osolonym wrzątku. Kluseczki podawać z duszonymi sercami i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Soczysta karkówka z patelni 274

pół godziny. Na patelni najlepiej żeliwnej rozgrzać tłuszcz i usmażyć mięso z obu stron po ok 3 min. Podać z ziemniaczkami z wody , polać tłuszczem ze smażenia mięsa i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Papryka w ketchupie 239

Papryka w ketchupie... Paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w zalewie ketchupowej. Idelany dodatek do mięs i kanapek. Pyszna przekąska na imprezy czy grilla. Polecam

Gospodyni Miejska
Rybka pod marchewką 205

dnie rondla. Na marchewkę wyłożyć ściśle rybę. Przykryć odłożoną wcześniej marchewką. Dusić na bardzo wolnym ogniu około 20 minut. U mnie w wersji z ryżem i słodko kwaśną sałatką z ogórków. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Domowa lasagne dla dwojga 214

Ochłodziło się nieco na zewnątrz, więc można na romantyczną kolację podać coś więcej niż sałatkę z fetą i kurczakiem:) Polecam przygotować domową lasagne z kremowym pieczarkowym beszamelem... Wymaga nieco pracy, ale efekt w 100% wynagrodzi nam trudy i zadowoli drugą połówkę. Makaron zwykle przygotowuję sama. Nie dzielę go na małe prostokąty a wykrawam takie kawałki jakiej wielkości jest forma

kawawszklance
Soczysty filet z kurczaka z patelni 200

połowa z nas kojarzy ten problem z dzieciństwa ;) Pewnie Ameryki nie odkryłam, ale podzielę się z Wami moim sposobem na miękki i soczysty filet. Często z takim kurakiem przyrządzam sałatki ( cesarska ), daję go do kanapek lub po prostu zajadam na obiad z kefirem doprawionym ząbkiem czosnku. Technologia nie jest skomplikowana, a efekt nigdy mnie nie zawiódł. Smażę go na suchej

kawawszklance

Proponowane wyszukiwania