temperatury co chwila. Dodatkowo trochę poobijany jestem po wypadku autobusowym, w którym uczestniczyłem. Ale najważniejsze, że w końcu zacząłem gotować i mam sporo nowości dla Was. Dziś pierwsza propozycja, sałatka z cukinii i pomidorków. Składniki : 1/2 cukinii 1/2 cebuli czerwonej kilka pomidorków cherry 2 ząbki czosnku listki bazylii sałata pak choi 1 łyżka oliwa extra vergine Przyprawy
Parowar FacetaCzęsto gnębi mnie to samo pytanie. Czo podać do obiadu? Jaką surówkę czy sałatkę zrobić? A smacznie nie musi być wcale wyszukanie, zobaczcie jak w parę chwil wyczarować świetne warzywo do drugiego dania. Ps: A ja tak podane brokuły mogę tez jeść jako samodzielne danie. Składniki: 500 g brokuła 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1,5 szkl
Z Majeczką w kuchniWinegret. Pierwsze skojarzenie to sos. Hmmm, ale przecież to nawet pisze się inaczej, z francuska. No nie. Olśnienie przyszło po chwili – zaraz, zaraz ja już tą nazwę, tą sałatkę widziałam. Lampeczka zapaliła
Szybko Tanio SmaczniePyszna, szybka i zdrowa sałatka to pomysł na lekką przekąskę albo kolacje, szczególnie gdy się odchudzamy. Tak własnie jest ta lekko słodka, lekko kwaśna z wędzonym dodatkiem zasmakuje wam na pewno. Wymyślona przez moją córkę. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzybka, smaczna i lekka sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i mozzarelli. Składniki: mała kapusta pekińska duża kulka sera mozzarella albo opakowanie małych puszka kukurydzy długi ogórek 2 pomidory ząbek czosnku sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie z kapusty odciskamy wodę, która powstanie. Ogórka kroimy
e-PrzepisyKulinarnewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Prosta i smaczna sałatka, która idealnie łączy śledzia i różnego rodzaju grzyby. Zapewniam, że znika ekspresowo. 3 duże filety śledziowe (najlepiej marynowane, solone też mogą być) 3-4 ziemniaki 1 marchewka 1-2 ogórki konserwowe 1 cebula (niezbyt duża) 3-4 pieczarki 1 garść dowolnych grzybów najlepiej świeżych
Di gotujekostkę. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. (*) Nie podałam ilości oliwy, ponieważ zależna jest ona od preferencji każdego z nas. Ja wolę dodać więcej, aby sałatka nie była zbyt "sucha
Di gotujePierwszy raz użyłam komosy i tofu. I w obu tych rzeczach się zakochałam. Tofu wędzone smakuje prawie jak oscypek, a komosa jest bardzo delikatna i pysznie komponuje się w sałatce z warzywami. To zdrowe, pełnowartościowe danie, idealne na obiad lub kolacje. W diecie bezglutenowej warte do przyrządzenia, w naszej diecie będzie często. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikBardzo smaczna sałatka, która powstała z potrzeby chwili, ze składników dostępnych w lodówce. Z szynki drobiowej, gotowanych jajek, kukurydzy, czerwonej papryki i ryżu. Z odrobiną majonezu i dużą ilością natki pietruszki. Uwielbiam natkę pietruszki i mogłabym ją jeść codziennie w dużych ilościach. Oprócz tego, że jest pyszna, jest też bardzo zdrowa - ale to temat na oddzielny post. 1 torebka ryżu
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieoliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Winogrona pokroić na połówki, por drobno posiekać, ser pokroić w kosteczkę. Dodać paprykę. Wymieszać składniki dressingu. Polać sałatkę tak przygotowanym sosem
Magiczne Życie MartyZapraszam na bardzo prostą sałatkę z buraków, będzie jak znalazł na zbliżającego się Sylwestra czy na imprezę karnawałową. Delikatnie słodkawe pieczone buraki i słony i wyrazisty smak sera pleśniowego do idealny duet na talerzu. Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 2 upieczone buraki 50 g sera
Kulinarne przygody Gatityugotować, ostudzić. Jajka obrać. Mięso z kurczaka, jajka, ziemniaki, obrane ogórki i jabłko pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać groszek zielony. Musztardę wymiesza z majonezem i wymieszać z sałatka, doprawić do smaku ,posypać natką i wymieszać dokładnie
Camilla w kuchniPolecam przepis na sałatkę warstwową z tuńczyka z żółtym serem
Ugotujmy Cośwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! 1 puszka groszku (polecam Bonduelle ) 1 puszka kukurydzy (polecam Bonduelle ) 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków 2-3 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3-4 ogórki kiszone 1 duże jabłko 1 cebula
Di gotuje