sałatki - 54110 przepisów (strona:1505/3608)

Tuńczyk w muszelce ;) 10560

Muszle makaronowe można nadziać własną ulubioną sałatką. Najlepiej gdy sałatka jest drobno pokrojona, łatwiej będzie nakładać ją do muszelek ;) U mnie jest to sałatka z tuńczykiem, bo już dawno miałam na niego ochotę ;) Polecam na przyjęcia, bardzo efektownie to wygląda ;) PS. Niestety w czerwcu wpisów będzie mniej, dopadła mnie sesja :( Składniki: opakowanie muszli makaronowych ( u mnie 250 g) puszka tuńczyka(...)Proponuję faszerować muszle dopiero przed podaniem, żeby makaron nie był zbytnio zeschnięty po długim leżakowaniu w lodówce. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nadziewamy muszelki sałatką i gotowe! SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Obiadowa surówka z sałaty lodowej – szybka, lekka i orzeźwiająca 18

Obiadowa surówka z sałaty lodowej – szybka, lekka i orzeźwiająca Zobacz inne przepisy na szybkie surówki do obiadu: Surówka do kotleta z sałatą lodową i majonezem w 5 minut Najprostsza sałatka z pomidorów – zaskakująco pyszny pomysł Kolorowa surówka z kiszonej kapusty – smaczna i zdrowa Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC Surówka z ogórkiem kiszonym Artykuł Obiadowa surówka z sałaty lodowej – szybka

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z młodymi ziemniakami i bobem 21

Szybka letnia sałatka lub dodatek do grilla :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka ziemniaczana z boczkiem 27

Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką oraz czerowną cebulą. Dodatek do mięs na grilla, ale nie tylko.   Składniki: 600 g małych ziemniaków, 4 łyżeczki przyprawy do frytek i ziemniaków,  200 g boczku parzonego w plastrach, 2 duże ogórki kiszone, czerwona cebula,  pęczek rzodkiewek natka pietruszki, sól    Przygotowanie:  Ziemniaki (młode zostawiamy w skórce, którą

Lena Gotuje
Domowy sos tysiąca wysp 18

Domowy sos tysiąca wysp Sos tysiąca wysp to świetny dodatek do kanapek, hot-dogów, burgerów, sałatek, a także do grilla czy przekąsek. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, a w smaku wprost rewelacyjny. Polecam!     Składniki: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 4 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki płynnego miodu 2 łyżeczki octu winnego 2 ząbki czosnku

Blog z Apetytem
Sałatka ziemniaczana z mozzarellą light, papryką czerwoną, pomidorkami, ogórkiem kiszonym, marchewką, pietruszką i olejem konopn 20

Szybka, zdrowa i pełnowartościowa sałatka ziemniaczana z mnóstwem sezonowych warzyw oraz olejem konopnym od Gawroński Naturals ! Składniki: 125 g mozzarelli light 100 g ziemniaków 100 g marchewki 100 g pietruszki 100 g papryki czerwonej 50 g pomidorków 100 g ogórków kiszonych lub małosolnych 10 g majonezu 10 ml oleju z konopi przyprawy: sól, pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę

Truskawkowa Fiesta
Surówka obiadowa z pysznym sosem 16

łączący w sobie chrupkość świeżych warzyw z bogatym smakiem sosu. Surówka świetnie smakuje jako dodatek do mięsa i ryb, ale także sprawdzi się do burgerów, kanapek czy jako lekka sałatka na grilla. Polecam!     Składniki: 1/3 główki białej kapusty 1/4 główki czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1-2 marchwie 1 pęczek koperku sól, pieprz Sos: 1 łyżka płynnego miodu

Blog z Apetytem
Wiosenna sałatka z wędzonym łososiem 24

Pyszna wiosenna kompozycja z wędzonym łososiem. Towarzyszą mu chrupiące rzodkiewki, ogórek oraz świeży koperek. Dorzuciłam też jajka. Prosta sałatka gotowa :) składniki: 300 g wędzonego na zimno łososia 1 duży długi ogórek ok 300 g rzodkiewek 4 jajka solidna garść posiekanego koperku majonez świeżo zmielony kolorowy pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Ogórka obrać ze skórki

Monia miesza i gotuje
Surówka z młodej kapusty z sosem miodowo-musztardowym 27

Surówka z młodej kapusty z sosem miodowo-musztardowym Idealny dodatek do obiadu – zarówno do dań mięsnych, jak i rybnych. Świetnie sprawdzi się również jako lekka sałatka na letnie spotkania przy grillu. Jest to prawdziwa kwintesencja wiosenno-letnich smaków. Do tego przygotowanie surówki jest niezwykle proste i szybkie. Polecam.     Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 czerwona papryka garść

Blog z Apetytem
Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kukurydzą 42

Prosta sałatka a jaka pyszna. Cztery główne składnki a do tego majonez i obowiązkowo koperek (bo ze szczypiorkiem nie smakuje już tak dobrze). Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole oraz na wszelkich imprezach. Będzie także doskonałym dodatkiem do wędlin. składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek ( ok 420g po osączeniu ) 1 puszka kukurydzy 5-6 jajek 4-5 kiszonych ogórków

Monia miesza i gotuje
Sałatka z ciecierzycą, ogórkiem, pomidorkami, oliwkami i oliwą 41

Lekka, wiosenna sałatka z ciecierzycą, ogórkiem, pomidorkami a w roli głównej oliwki i oliwa z oliwek od Meraklis! Mniam...! Składniki: 250 g ciecierzycy konserwowej (odsączonej) 200 g ogórka gruntowego 100 g pomidorków koktajlowych 50 g oliwek Kalamon w zalewie 10 ml oliwy z oliwek Extra Virgin przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka Sposób przygotowania: Ciecierzycę odsączyć i przepłukać

Truskawkowa Fiesta
Przystawka z pastą jajeczną i warzywami 47

Wyłóż na wierzch deserków. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem. Zobacz również inne przepisy na przystawki na zimno wytrawne deserki z pesto babeczki z ciasta francuskiego z łososiem przystawka na krakersach sałatka z rukolą i camembertem paprykowe roladki z tortilli Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Sałatka izraelska od Nidy Degutiene 44

przezroczystych pojemnikach bo jej warstwy musi być widać. Przepis pochodzi z książki Nidy Degutiene - "Smaki Izraela" a ja ją znalazłam u Oli na blogu. Polecam każdemu. Sałatka izraelska od Nidy Degutiene - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z boczkiem i pomidorami 45

Pyszna sałatka z chrupiącą sałatą lodową, smażonym boczkiem, świeżymi pomidorami, serem Grana Padano i pysznym sosem czosnkowym.   Składniki: na dużą porcję    pół głowki sałaty lodowej, 100 g boczku parzonego w plastrach,  ok 15 sztuk pomidorków koktajlowych, 30 g sera Grana Padano, 3 łyżki śmietany, łyżeczka majonezu, ząbek czosnku, szczypta oregano, szczypta soli   Przygotowanie: Śmietanę mieszamy

Lena Gotuje
Gotowana kapusta słodko-kwaśna 50

Dodajemy ocet, cukier, koperek i masło. Przyprawiamy delikatnie do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę *** *** Podajemy jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: Sałatki na przyjęcie – 10 imprezowych hitów! Przepisy tutaj (KLIK) IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Gotowana kapusta

Blog z Apetytem