Muszle makaronowe można nadziać własną ulubioną sałatką. Najlepiej gdy sałatka jest drobno pokrojona, łatwiej będzie nakładać ją do muszelek ;) U mnie jest to sałatka z tuńczykiem, bo już dawno miałam na niego ochotę ;) Polecam na przyjęcia, bardzo efektownie to wygląda ;) PS. Niestety w czerwcu wpisów będzie mniej, dopadła mnie sesja :( Składniki: opakowanie muszli makaronowych ( u mnie 250 g) puszka tuńczyka(...)Proponuję faszerować muszle dopiero przed podaniem, żeby makaron nie był zbytnio zeschnięty po długim leżakowaniu w lodówce. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nadziewamy muszelki sałatką i gotowe! SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaObiadowa surówka z sałaty lodowej – szybka, lekka i orzeźwiająca Zobacz inne przepisy na szybkie surówki do obiadu: Surówka do kotleta z sałatą lodową i majonezem w 5 minut Najprostsza sałatka z pomidorów – zaskakująco pyszny pomysł Kolorowa surówka z kiszonej kapusty – smaczna i zdrowa Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC Surówka z ogórkiem kiszonym Artykuł Obiadowa surówka z sałaty lodowej – szybka
e-PrzepisyKulinarneSzybka letnia sałatka lub dodatek do grilla :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką oraz czerowną cebulą. Dodatek do mięs na grilla, ale nie tylko. Składniki: 600 g małych ziemniaków, 4 łyżeczki przyprawy do frytek i ziemniaków, 200 g boczku parzonego w plastrach, 2 duże ogórki kiszone, czerwona cebula, pęczek rzodkiewek natka pietruszki, sól Przygotowanie: Ziemniaki (młode zostawiamy w skórce, którą
Lena GotujeDomowy sos tysiąca wysp Sos tysiąca wysp to świetny dodatek do kanapek, hot-dogów, burgerów, sałatek, a także do grilla czy przekąsek. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, a w smaku wprost rewelacyjny. Polecam! Składniki: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 4 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki płynnego miodu 2 łyżeczki octu winnego 2 ząbki czosnku
Blog z ApetytemSzybka, zdrowa i pełnowartościowa sałatka ziemniaczana z mnóstwem sezonowych warzyw oraz olejem konopnym od Gawroński Naturals ! Składniki: 125 g mozzarelli light 100 g ziemniaków 100 g marchewki 100 g pietruszki 100 g papryki czerwonej 50 g pomidorków 100 g ogórków kiszonych lub małosolnych 10 g majonezu 10 ml oleju z konopi przyprawy: sól, pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę
Truskawkowa Fiestałączący w sobie chrupkość świeżych warzyw z bogatym smakiem sosu. Surówka świetnie smakuje jako dodatek do mięsa i ryb, ale także sprawdzi się do burgerów, kanapek czy jako lekka sałatka na grilla. Polecam! Składniki: 1/3 główki białej kapusty 1/4 główki czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1-2 marchwie 1 pęczek koperku sól, pieprz Sos: 1 łyżka płynnego miodu
Blog z ApetytemPyszna wiosenna kompozycja z wędzonym łososiem. Towarzyszą mu chrupiące rzodkiewki, ogórek oraz świeży koperek. Dorzuciłam też jajka. Prosta sałatka gotowa :) składniki: 300 g wędzonego na zimno łososia 1 duży długi ogórek ok 300 g rzodkiewek 4 jajka solidna garść posiekanego koperku majonez świeżo zmielony kolorowy pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Ogórka obrać ze skórki
Monia miesza i gotujeSurówka z młodej kapusty z sosem miodowo-musztardowym Idealny dodatek do obiadu – zarówno do dań mięsnych, jak i rybnych. Świetnie sprawdzi się również jako lekka sałatka na letnie spotkania przy grillu. Jest to prawdziwa kwintesencja wiosenno-letnich smaków. Do tego przygotowanie surówki jest niezwykle proste i szybkie. Polecam. Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 czerwona papryka garść
Blog z ApetytemProsta sałatka a jaka pyszna. Cztery główne składnki a do tego majonez i obowiązkowo koperek (bo ze szczypiorkiem nie smakuje już tak dobrze). Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole oraz na wszelkich imprezach. Będzie także doskonałym dodatkiem do wędlin. składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek ( ok 420g po osączeniu ) 1 puszka kukurydzy 5-6 jajek 4-5 kiszonych ogórków
Monia miesza i gotujeLekka, wiosenna sałatka z ciecierzycą, ogórkiem, pomidorkami a w roli głównej oliwki i oliwa z oliwek od Meraklis! Mniam...! Składniki: 250 g ciecierzycy konserwowej (odsączonej) 200 g ogórka gruntowego 100 g pomidorków koktajlowych 50 g oliwek Kalamon w zalewie 10 ml oliwy z oliwek Extra Virgin przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka Sposób przygotowania: Ciecierzycę odsączyć i przepłukać
Truskawkowa FiestaWyłóż na wierzch deserków. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem. Zobacz również inne przepisy na przystawki na zimno wytrawne deserki z pesto babeczki z ciasta francuskiego z łososiem przystawka na krakersach sałatka z rukolą i camembertem paprykowe roladki z tortilli Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest
Via Gustoprzezroczystych pojemnikach bo jej warstwy musi być widać. Przepis pochodzi z książki Nidy Degutiene - "Smaki Izraela" a ja ją znalazłam u Oli na blogu. Polecam każdemu. Sałatka izraelska od Nidy Degutiene - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszna sałatka z chrupiącą sałatą lodową, smażonym boczkiem, świeżymi pomidorami, serem Grana Padano i pysznym sosem czosnkowym. Składniki: na dużą porcję pół głowki sałaty lodowej, 100 g boczku parzonego w plastrach, ok 15 sztuk pomidorków koktajlowych, 30 g sera Grana Padano, 3 łyżki śmietany, łyżeczka majonezu, ząbek czosnku, szczypta oregano, szczypta soli Przygotowanie: Śmietanę mieszamy
Lena GotujeDodajemy ocet, cukier, koperek i masło. Przyprawiamy delikatnie do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę *** *** Podajemy jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: Sałatki na przyjęcie – 10 imprezowych hitów! Przepisy tutaj (KLIK) IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gotowana kapusta
Blog z Apetytem