Pączki wiatrowe z Katalonii Bunyols de vent - pączki wiatrowe Pączki wiatrowe z Katalonii podobnie jak pączki wiedeńskie przygotowuję z ciasta parzonego ptysiowego. Są delikatne, bardzo puszyste
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataChleb naan z patelni okrągły i płaski chleb indyjski Chleb naan z patelni smakuje wspaniale. Jest idealny do przygotowania kanapki, pasuje do gulaszy, zup, dań
Cztery FajeryKupuj sezonowe owoce i warzywa Warzyw i owoców nigdy za wiele. Pamiętaj, że sezonowe warzywa czy to w sklepach czy bezpośrednio od rolników będą tańsze i zdrowsze Rób sałatki, koktajle, dodawaj warzywa do każdego dania. Witamin nigdy za dużo. Poza tym jemy oczami, a te kolory aż kuszą, prawda? Dodatkowo zaleta sałatek jest taka, że możemy dodać do nich resztki
Słodkie okruszkiPączki wiedeńskie szybkie pączki bez drożdży Pączki wiedeńskie, gniazdka, pączki hiszpańskie - trzy różne nazwy, ale smak zawsze rewelacyjny. Wciągają bardziej niż wszystkie nałogi razem wzięte
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajuż też bez obaw mogę Wam polecić ten przepis. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia
Kulinarne przygody GatityKoniec karnawału nie może obyć się bez faworków , to mój ulubiony rarytas, a w wersji domowej po prostu najlepszy, serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik
Kawa z mlekiemKawa z cytryną - espresso romano najlepsza kawa na ból głowy Kawa z cytryną - espresso romano, wbrew swojej nazwie, z Rzymem ma niewiele wspólnego, ale z pewnością
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataolej lniany ma tylko lekko orzechowy posmak, co pośrednio niweluje przykre doznania Dla amatorów oleju z oliwek i różnego rodzaju olejów moje słowa są niezrozumiałe. Ja jednak stosując do sałatek oleje, muszę je dokładnie zmieszać z ziołami, aby czerpać z nich walory smakowe. Mój pierwszy kontakt z olejem lnianym trudno zaliczyć do najszczęśliwszych momentów w życiu. Po otwarciu butelki poczułam(...)uwagę na krótki termin jego przydatności (maksymalnie 3 miesiące). Olej lniany zawsze przechowujemy w lodówce. Nie smażymy na nim potraw. Pijemy solo można na czczo lub też dodajemy do sałatek i białego sera. Artykuł OLEJ LNIANY NA CZCZO LUB NA NOC – HIT WSZECHCZASÓW pochodzi z serwisu blog dla mamy wkawiarence.pl
W Kawiarenceolej lniany ma tylko lekko orzechowy posmak, co pośrednio niweluje przykre doznania Dla amatorów oleju z oliwek i różnego rodzaju olejów moje słowa są niezrozumiałe. Ja jednak stosując do sałatek oleje, muszę je dokładnie zmieszać z ziołami, aby czerpać z nich walory smakowe. Mój pierwszy kontakt z olejem lnianym trudno zaliczyć do najszczęśliwszych momentów w życiu. Po otwarciu butelki poczułam(...)uwagę na krótki termin jego przydatności (maksymalnie 3 miesiące). Olej lniany zawsze przechowujemy w lodówce. Nie smażymy na nim potraw. Pijemy solo można na czczo lub też dodajemy do sałatek i białego sera. Artykuł OLEJ LNIANY NA CZCZO – HIT WSZECHCZASÓW pochodzi z serwisu blog dla mamy wkawiarence.pl
W KawiarenceMleko kokosowe z wiórków kokosowych zamiennik mleka krowiego Mleko kokosowe z wiórków kokosowych można zrobić na kilka sposobów. Najłatwiej przygotujecie je w blenderze, doskonale poradzi sobie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakurczaka czy pomidorki koktajlowe. Pesto z awokado możecie posmarować również pieczywo lub potraktować je, jako dip do nachosów, podobnie jak Guacamole . Smacznego! Zobacz też: Jajko w awokado z piekarnika Sałatka z awokado i serem feta Koktajl z bananem i awokado Sałatka z awokado z serem pleśniowym i pomidorkami Kanapki z awokado | 3 proste przepisy Przepis na pesto z awokado Drukuj
Kuchnia BazyliiSmocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi z Meksyku i Ameryki Środkowej, obecnie uprawiany również w krajach Azji. Pitaja odmiany czerwonej jest jednym z ładniejszych owoców, szczególnie po przekrojeniu Smak miąższu jednak może rozczarować, gdyż jest bardzo delikatny, praktycznie mdły , przez
Tajemnice Smakukilka dni, powinie dojrzeć. Melona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarnkach 2 gałązki świeżego tymianku 40 ml białego wytrawnego wina
Tajemnice Smakujesienią i zimą gdy trwa na niego sezon. Z przygotowanego ciasta możemy upiec gofry lub, kiedy nie dysponujemy gofrownicą, usmażyć na patelni małe placki. Wytrawne gofry jarmużowe podajemy z sałatką lub surówką. Możemy również obłożyć je jogurtem lub serkiem i podać np. z płatkami nasturcji, które mają pieprzowy smak, podobny do rzeżuchy. Składniki 100 – 150 g jarmużu – waga(...)najlepiej do tej czynności wykorzystać pędzelek. Ciasto nakładamy porcjami do dobrze nagrzanej gofrownicy, pieczemy do uzyskania złotego koloru. Gotowe przekładamy na kratkę do przestygnięcia. Podajemy np. z sosem jogurtowym, sałatką lub surówką. Smacznego
Tajemnice Smakuszaleć, kiedy jest na nie sezon i cena przystępna. Dojrzałe, świeże figi są bardzo delikatne i niestety szybko sie psują, warto więc nacieszyć się tym smacznym owocem. Ta sałatka jest wyjątkowo prosta i szybka. Składa sie z kilku składników i można ją przygotować w 10 minut. Składniki 150 g mozzarella mini 100 g suszona, cienko krojona wędlina
Tajemnice Smaku